Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:37 - 23/08/2011

Η Σαυροειδής Αδελφότητα του Vigeland Park

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τι κοινό έχουν το μετάλλιο του βραβείου Νόμπελ και ο κήπος γλυπτών του Vigeland ? Το γυμνό (και τον ίδιο καλλιτέχνη)! Προσέξατε ποτέ το μετάλλιο του Βραβείου Νόμπελ ? Δείχνει τρεις γυμνούς άνδρες με τα χέρια του καθενός πάνω στους ώμους του άλλου. Η επιγραφή γράφει «Pro pace et fraternitate gentium» δηλαδή για την ειρήνη και την αδελφότητα των ανθρώπων. Σχεδιάστηκε από τον Gustav Vigeland έναν Νορβηγό γλύπτη.
Έχετε ακούσει για το πάρκο Gustav Vigeland στην Νορβηγία?

Το πάρκο καλύπτει 80 εκτάρια (320.000 τετραγωνικά μέτρα) και περιλαμβάνει 212 αγάλματα μπρούτζινα και από γρανίτη φτιαγμένα από τον Gustav Vigeland μεταξύ του 1939 και 1949. Προσωπικά έφτιαξε την κάθε φιγούρα σε πηλό και άλλοι τεχνίτες τα κατασκεύασαν σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
Τα έργα βρίσκονται σε ένα άξονα 860 μέτρων διηρημένο σε έξι τμήματα. Την Κυρίως Πύλη, Την Γέφυρα, Τον Παιχνιδότοπο, Την Πηγή, Το Επίπεδο του Μονόλιθου και τον Τροχό της Ζωής.

  • Αυτός ο δημοφιλής τόπος για τους τουρίστες περιλαμβάνει : έναν άνδρα που «παίζει» με μωρά … γυμνός, έναν ηλικιωμένο άνδρα και έναν νεώτερο … γυμνούς, ένα νεαρό κορίτσι με κοτσίδες … γυμνό, έναν ηλικιωμένο άντρα που χτυπά ένα νεαρό αγόρι … γυμνός, έναν άνδρα που κυνηγάει «τέσσερις μεγαλοφυΐες» που είναι μωρά … γυμνός, ένα αγόρι που στέκεται μπροστά από ένα άντρα … γυμνό, μια σαύρα που «αγκαλιάζει» έναν άνδρα και μια γυναίκα … γυμνούς, ένα κοπάδι μωρών κονσερβαρισμένα … γυμνά, αγόρια που τσακώνονται … γυμνά, ένας όρθιος άντρας που σηκώνει έναν πεθαμένο … γυμνοί και ακόμη περισσότεροι … γυμνοί που τους αγκαλιάζουν δρακόφιδα !!!!

Επιπλέον υπάρχει ένας μονόλιθος (τύπου οβελίσκου) μέσα στο πάρκο το οποίο δείχνει σώματα το ένα πάνω στο άλλο … γυμνά. Αυτό υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει «την επιθυμία του ανθρώπου να πλησιάσει το πνευματικό και θεϊκό στοιχείο. Δείχνει το αίσθημα της συντροφικότητας στις ανθρώπινες φιγούρες καθώς αγκαλιάζουν η μια την άλλη ενώ μεταφέρονται προς την σωτηρία». Αυτό το συναίσθημα σας δημιουργεί εσάς, όταν βλέπετε αυτό το γλυπτό ?
Ο Τροχός της Ζωής «είναι ένα σύμβολο της αιωνιότητας και εδώ εκτελείται σαν μια γιρλάντα από γυναίκες, παιδιά και άνδρες που κρατάνε ο ένας τον άλλο» Ουυτς! Παρότι η δουλειά του τροχού ήταν πολύ δύσκολη, ο Vigeland δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και είπε : Ποτέ δεν ήμουνα τόσο επιτυχημένος όσο τώρα !
Τι να πω? Δεν λέω τίποτα, γιατί θα @#5!!, όσοι ξέρετε, ξέρετε…  οι υπόλοιποι ψάξτε, αφήστε τους αγγέλους, τα ουράνια φώτα, την αγάπη και τις προσευχές και ψάξτε. !
Δεν ξέρω εσάς τι συναισθήματα σας βγάζουν και τι σας θυμίζουν οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω, αλλά εμένα μου θυμίζουν τα σώματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζιστών. Σας βγάζει όλο αυτό οποιοδήποτε πνευματικότητα, τέχνη, ομορφιά?
Απλώς οι επικυρίαρχοι γίνονται πολύ ολοφάνεροι πλέον, είναι η ώρα της συγκομιδής.
Περαστικά μας. Είναι ήδη πολύ πιο αργά απ όσο θέλουμε να πιστεύουμε.
Αλλά φυσικά πάντα υπάρχει και ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ. !!!

2Gustav Vigeland i et hjørne av atelieret på Hammersborg. Foto Wilse 1906. Blant annet med portrettbyster av  Edvard Grieg, Gunnar Heiberg og Fridtjov Nansen. Original på Folkemuseet?



http://miastala.com

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*