Διαφημίσεις

Όλα τα θρεπτικά στοιχεία βιταμίνες, βότανα και συμπληρώματα μετάλλων πρέπει να απαγορευθούν.

Σύμφωνα με τον codex alimentarius θεωρούνται τοξίνες / δηλητήρια και πρέπει να αφαιρεθούν από όλα τα τρόφιμα, επειδή ο Codex απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών για την «πρόληψη, τη θεραπεία ή να θεραπεύσουν οποιαδήποτε πάθηση ή ασθένεια.

Ο Codex Alimentarius υποστηρίζεται από εξοντωτικές κυρώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Κάθε μη συμβατό έθνος στον Codex θα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική τιμωρία αν δεν συμμορφώνεται με τον Codex.

Η Επιτροπή κώδικα διατροφής (CAC) έχει δύο επιτροπές που προσκρούουν στη διατροφή.
Μία από αυτές, η «Επιτροπή Codex για τη διατροφή και τα τρόφιμα για ειδικές διαιτητικές χρήσεις” (CCNFSDU), υπό την προεδρία του Δρ Rolf Grossklaus, ένας γιατρός ο οποίος πιστεύει ότι η διατροφή δεν παίζει κανένα ρόλο στην υγεία. Αυτό ο τύπος έχει δηλώσει για την πολιτική του Codex ότι «η διατροφή δεν σχετίζεται με την υγεία».

Ηδη έχουμε δεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας να απαγορεύουν την συλλογή βοτάνων, επειδή δήθεν βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Απο χθές στα Χανιά, οι παραβάτες αυτής της Δασικής Διάταξης, συλλέκτες, πωλητές και γενικώς εμπορευόμενοι τα ανωτέρω είδη θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες ποινικές διατάξεις των άρθρων 268, 271 και 287 του Ν.Δ 86/69 «Περί Δασικού Κώδικα».

Δείτε αναλυτικά η απόφαση της Διεύθυνσης Δασών τι αναφέρει:

I. Απαγορεύουμε

α) την εκρίζωση ή την ολοκληρωτική αποκοπή των βλαστών. παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου ή πόας,

β) την συλλογή για εμπορία μαλοτήρας ματζουράνας ,(, φασκόμηλου και ρίγανης σε όλες τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο προστασίας ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 .

Ο codex alimentarius λοιπόν εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, και οι ιδιότητες της ρίγανης πάρα πολλές!

αντιφλεγμονώδεις
αντιοξειδωτικές
θεραπευτικές
επουλωτικές
τονωτικές
χωνευτικές
εφιδρωτικές
αντιβηχικές
αντιδιαρροϊκές
αντισηπτικές
αντιφυσητικές
εμμηναγωγές
αντιαιμορραγικές
διουρητικές
αναλγητικές
αντι-καρκινογόνες
αντιμυκητιασικές ( 2 )
αντιβακτηριακές
αντιρευματικές
αντιπαρασιτικές
αποχρεμπτικές
ισχυρές αντιϊικές
αντι-αθηροσκληρωτικές
διευκολύνει την πέψη και ανοίγει την όρεξη
διεγερτική της μήτρας για αυτό δεν χορηγείτε ποτέ σε εγκύους



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Η ΡΙΓΑΝΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ… Η ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ CODEX ALLIMENTARIUS;”
  1. δεν πρόκειται για πλήρη απαγόρευση.
    Όμως ο καθένας πάει και κόβει σακιά ολόκληρα για να τα πουλάει, άλλοι τα ξεριζώνουν και άλλοι πάνε και τα μαζεύουν νωρίς πριν σποριάσουν. Αν ο κάθε μαλαξ πάει και τα μαζεύει όποτε θέλει, τότε δεν θα μείνει τίποτα

  2. Είδη στο Ταϋγετο απαγόρευσαν στον κόσμο να μαζεύει τσάϊ με το αιτιολογικό,οτι είναι προστατευόμενο είδος!

  3. Ρε παιδια να μαζεψεις 3-4 ματσακια ριγανη για το σπιτι σου ενταξει….αλλα να μαζευεις σακια για να τα πουλησεις ειναι τραβηγμενο…ο κοσμος δεν ξερει να μαζεψει και τα ξεριζωνει αυτο ειναι εγκλημα…καλα κανουν και απαγορεουν το μαζεμα για εμποριο… και την εκριζωση..να μαζευει ο κοσμος οση του χρειαζεται….για να ξαναβρει και την επομενη χρονια….πηγαινα καθε χρονο σε ενα σημειο και μαζευα υπηρχε εν αφθονια 3-4 ματσακια για ολη την χρονια …και παω περυσι και δεν βρηκα ουτε ριζα και βλεπω σε ενα σημει βουνο οι ριζες…φευγω και παω αλλου και κατα τυχην πετυχενω ενα τσουρμο απο την γειτονικη χωρα να εχουν ξεριζωσει παρα πολυ ριγανη και να καθονται στην σκια να την καθαριζουν….και με τροπο ρωτησα… αφεντικο εστειλε να μαζεψει ριγκανη……..κοβεις οση χρειαζεσαι για το σπιτι σου…οχι καταχρηση…

  4. αγαπητε φιλε η ριγανη δεν κυνδηνευη απο τους ελληνες που την μαζευν χιλιαδεςχρονια απο τους αλβανους και γενικα απο τους ξενους που αντι να την κοψουν οπως κανομε εμεις αυτοι την η τα ξεριζωνουνμαζι με αλλα βοτανε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek