Διαφημίσεις

«Αν θελήσεις κάτι όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσεις» μια φράση που ζητήθηκε πολύ και αποτέλεσε μότο ζωής για πολλούς ανθρώπους.

Η αλήθεια είναι πως για τη δύναμη της θέλησης έχουν ειπωθεί πολλά, ο Βίκτορ Ουγκό γράφει στην πρώτη σελίδα του βιβλίου του «Οι Άθλιοι»:

«Οι άνθρωποι δε στερούνται δυνάμεως, αλλά θελήσεως».

Η αγγλική λαϊκή μούσα έχει μια παροιμία που λέει «Όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει και ένας δρόμος». Λίγο πολύ όλοι έχουμε πει τη φράση «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Τελικά, όλα αυτά για την δύναμη της θέλησης ισχύουν; ή μήπως όχι;

Σκεφτείτε λίγο το εξής, ποια άτομα θαυμάζετε; Ποιους φίλους επιλέγετε; Ποια άτομα ερωτεύεστε; Επιλέγετε άτομα που παραπονιούνται για την ζωή τους; Αποφεύγουν να κάνουν όνειρα για τα θεωρούν χάσιμο χρόνου; ή Μήπως επιλέγετε άτομα που όταν θελήσουν κάτι κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν; Τι διαφορετικό έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Ποια είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στο «νικητή» και στον «ηττημένο» ; Μήπως η βασική διαφορά είναι η δύναμη της θέλησης; Θυμάστε πως νιώσατε τελευταία φορά που επιθυμούσατε κάτι πάρα πολύ; Η θέληση παράγει μια δύναμη που είναι ικανή από μόνη της να σε εντάξει στην ομάδα των «νικητών».

Ωστόσο, γιατί η δύναμη αυτή είναι πολλές φορές υποτονική; Είναι γεγονός, πως οι περισσότεροι άνθρωποι όχι μόνο δεν βοηθήθηκαν όταν ήταν παιδιά να γίνουν δυνατοί και αναπτύξουν την θέληση τους αντιθέτως εκπαιδεύτηκαν για το ακριβώς αντίθετο. Σας ακούγεται περίεργο ή υπερβολικό;

Για δείτε τις παρακάτω φράσεις, μήπως κάποιες από αυτές σας φαίνονται αρκετά οικίες;
«’Ηθελα να γίνω μπαλαρίνα, αλλά δεν είχα τις σωστές αναλογίες», «Πάντα ήθελα να σπουδάσω αλλά δεν τα κατάφερα», «Θέλω να αδυνατίσω αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω», «Εδώ και μια βδομάδα θέλω να φτιάξω τον κήπο αλλά βαριέμαι».

Τι μήνυμα παίρνει κανείς ακούγοντας τις φράσεις αυτές; Πως οι άνθρωποι είναι αδύναμοι, μπορεί να θέλουν αλλά δεν μπορούν, σωστά;

Σκεφτείτε ακόμα, πόσες φορές έχετε αφήσει εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάσουν αυτό που θέλετε; Η βροχή, μια γνώμη, κάτι που σας εμπόδισε από το να πραγματοποιήσετε το στόχο σας.

Η δύναμη της θέλησης έχει ένα ακόμα ύπουλο εχθρό που τη σαμποτάρει. Την αναβλητικότητα. Πόσες φορές έχετε πει, «άσε καλέ που να τρέχω τώρα» ,«αστό αύριο» ή «πρέπει να κάνω τόσα πράγματα» και τελικά δεν γίνονται ποτέ διότι παίρνουν συνεχώς παράταση μέχρι που ξεχνιούνται ή αντικαθίστανται από καινούρια θέλω.

Πώς όμως μπορεί κανείς να σταματήσει όλα αυτά που εμποδίζουν τη θέληση; Πρώτα από όλα πρέπει να κατανοήσουμε πώς στην πραγματικότητα δεν είναι η λογική αυτή που ελέγχει τις πράξεις μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η λογική είναι η δύναμή τους. Αφήνουν στο περιθώριο τα συναισθήματά και υποτιμούν το υποσυνείδητό.

Η λογική όμως πάντα φωνάζει «Κάνε, πράξε, ενέργησε» εσύ τελικά γιατί δεν το κάνεις;

Μήπως, ακούς καλύτερα το «βαριέμαι» που φωνάζει από το υποσυνείδητο; Και έτσι, αρχίζεις να νιώθεις φόβο, άγχος και καθετί που οδηγεί τελικά στην αναβολή.

Πώς μπορεί όμως να φτάσει κανείς στους στόχους τους; Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βρείτε μέσα σας ποιες είναι οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω εκείνα που έχουν διαμορφώσει τα πρέπει στη ζωή σας. Πόσα άκαμπτα είναι; Τα πρέπει αυτά είναι που σας εμποδίζουν. Αν βρείτε τη δύναμη να αλλάξετε, να αναθεωρήσετε και να δείτε τι θέλετε να κρατήσετε και τι όχι, τότε θα έχετε καταφέρει να βρείτε τη θέληση μέσα σας.

Ακόμα, προσπαθήστε να βάλετε μικρούς καθημερινούς στόχους. Δεν χρειάζεται να θέτετε τον πήχη πολύ ψηλά. Προσπαθήστε να τηρείτε τους στόχους αυτούς κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή σας.

Είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο που θα ζει. Βρείτε τη δύναμη μέσα σας να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Η αλλαγή όσο δύσκολη και αν είναι αξίζει το κόπο.

Μην ξεχνάτε πως στη ζωή υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που γράφουν την ιστορία. Στην δεύτερη ανήκουν εκείνοι που ακολουθούν και παρακολουθούν εκείνους που γράφουν την ιστορία και στην τρίτη ανήκουν εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Αυτοί που δε θέλουν να μάθουν, εγκλωβίζονται στις πεποιθήσεις και τους ρόλους τους δημιουργώντας ένα άκαμπτο χαρακτήρα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Η θετική ενέργεια του σύμπαντος”
  1. ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ… ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ Κ.Λ.Π. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

    ΤΑ ΝΕΦΡΑ, ΤΟ ΥΠΑΡ, Η ΚΑΡΔΙΑ, Ο ΘΥΜΟΣ ΑΔΕΝΑΣ Κ.Λ.Π. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΑ… ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ.

    ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ 5, ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ… ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙΝΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ 22… ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.

    ΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΩΘΗΣΗ – ΠΥΡΩΜΑ (ΘΕΡΜΑ ΦΛΟΓΗ), ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ… Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΛΟΓΩ ΦΥΣΕΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΨΥΧΗΣ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ… ΕΙΜΕΘΑ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ.

    Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΕΙ (MAJORE) Η ΤΗΝ ΜΕΙΟΣΗ (MINORE) ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ 27 ΑΧΑΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΥΓΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΙΟ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΙΟ, ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΥΡΩΣΗ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡΑ -ΠΥΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ… ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΓΕΝΕΘΛΙΑΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ… ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.

    ΘΕΡΜΑ ΦΛΟΓΗ…
    http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1

    ΨΥΧΡΑ ΦΛΟΓΗ….
    http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF

    ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΑΥΤΩΝ.
    http://www.evagelidisilias.gr/sites/default/files/imagecache/product_full/63466-2.gif

    ΑΥΤΑ.

  2. σήμερα το πεδίο προσπάθησε να στερήσει από την γαία την φωτιά!

    θέλησε να την παγώσει να την σβήσει το ύδωρ, αλλά χτύπησε δίπλα του ..

    τα θεοφάνεια δεν θα άφηναν τον πολεμιστή τους…

    ΦΑΕΘΩΝ

    ..ευτυχώς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *