Διαφημίσεις

Το ρολόι μετρά αντίστροφα και μάλλον θυμίζει ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Ήδη το αμερικανικό κράτος έχει βάλει λουκέτο.

Όμως 4 μόλις μέρες απομένουν μέχρι μια επαπειλούμενη στάση πληρωμών των ΗΠΑ επί του δημοσίου χρέους.

Αν μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα έχει ικανότητα δανεισμού και ότι κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει τις πληρωμές. Αρκεί ένα μονοσέλιδο κείμενο νόμου, το οποίο θα ψηφισθεί από το αμερικανικό Κονγκρέσο, για να αυξήσει το ανώτατο όριο του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ και να αποτρέψει τη στάση πληρωμών.

Οι διεθνείς αγορές περιμένουν με νευρικότητα τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, καθώς πλησιάζει η 17η Οκτωβρίου.

Η τύχη του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων, που θεωρούνται τα ασφαλέστερα στον πλανήτη, εξαρτάται από τις συνομιλίες ανάμεσα σε λίγα μέλη του Κογκρέσου, και κυρίως της αμερικανικής Γερουσίας, όπου οι προς το παρόν άκαρπες διαπραγματεύσεις άρχισαν το Σάββατο ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Όλοι συμφωνούν ότι μία στάση πληρωμών θα είναι καταστροφική. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να εκμεταλλευθούν την “ευκαιρία” για να επιβάλουν δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις , κυρίως επί τους συστήματος συνταξιοδότησης (Social security) και των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας για τους άνω των 65 ετών και τους οικονομικά ασθενέστερους (Medicare και Medicaid). Τα προγράμματα αυτά καταναλώνουν το 43% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αρνείται να διαπραγματευθεί “με το πιστόλι στον κρόταφο” και κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για ανευθυνότητα.

Οι Ρεπουμπλικανοί απαντούν από την πλευρά τους ότι χάρις σε μία αντίστοιχη στρατηγική ο Μπιλ Κλίντον οδηγήθηκε σε δημοσιονομικές υποχωρήσεις. Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα αναγκάσθηκε τον Αύγουστο 2011 να αποδεχθεί τον προγραμματισμό ετήσιων περικοπών στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μέχρι το 2021.

Το ανώτατο όριο χρέους είναι μία ανώτατη “γραμμή πίστωσης” που δίδεται από το 1917 από το αμερικανικό Κογκρέσο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όριο που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπερασθεί. Ωστόσο το ομοσπονδιακό κράτος λειτουργεί με ελλείμματα (3,9% του ΑΕΠ το 2013) και είναι υποχρεωμένο να συνεχίσει να δανείζεται για να ανανεώσει το χρέος και να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες του, είτε πρόκειται για πληρωμή ομολόγων ή καταβολή συντάξεων.

Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών δεν θα είναι σε θέση να διασφαλίσει τις πληρωμές. Μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε μετά τις 17 Οκτωβρίου.news.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΗΠΑ-Ωρολογιακη βομβα ετοιμη να εκραγει σε 4 ημερες…”
  1. Τα ομολογα ειναι βαση της παραγωγης δηλ του ΑΕΠ ειναι το πλεον χαμηλο στο κοσμο 50 μοναδες ενω στην ευρωπη ειναι πανω απο 80 μοναδες Aυτα δεν νομιζω να πειραχτουν ΟΜΩς τα δολαρια για να μην χασουν την αποθεματικη τους αξια ειναι να αλλαξουν [ ομολογα σταθερης αξιας] αλλα με την αυτη ισοτιμια –εδω ο πολεμος αφου οι οικοι αξιολογησης ειναι της FED που χανει την απο το 1917 εξουσια της—

  2. …σας ειπα…και το ξαναλεω.Κοιταξτε τις αγορες…τις πουτανες τις αγορες.
    Δεν προκειται να γινει τιποτα γιατι απλουστατα θ αυξηθει το χρεος…μεχρι που να σκασουν οι πορνες(Η.Π.Α.)

  3. ας τυπωσουν μια ποσοτητα πληθωριστικου δολαριου το οποιο να χρησιμοποιησουν μεχρι να περασει η κριση και σε συντομο χρονικο διαστημα μεσως μολις περασει η κριση να το ξαναμαζεψουν και να το καψουν. απλο ειναι.

  4. TIK TAK TIK TAK… BAΡΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΝ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΛΟΙ ΜΠΑΓΑΣΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ jiannhs kozani

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *