Διαφημίσεις

Μια επιστολή, την οποία έγραψαν οι κάτοικοι της πόλης Γιαροσλάβλ στη Ρωσία, το 1960, προς τους μελλοντικούς κατοίκους της περιοχής, ανοίχτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτοντας τα οράματα των παλαιότερων για τη μελλοντική ευημερία της Κομμουνιστικής Ρωσίας.


Οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων, έγραψαν την επιστολή και στη συνέχεια την σφράγισαν σε μία κάψουλα, και ζήτησαν να ανοιχτεί το 2010 και μάλιστα ανήμερα της επετείου των 1.000 χρόνων, από την ίδρυση της πόλης.

Να ανοιχτεί το 2010, την ημέρα των 1.000 χρόνων του Γιαροσλάβλ“, έγραφε η ιστορική “κάψουλα“, η οποία ήταν ουσιαστικά μια μεταλλική μακέτα του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης.

Οι σημερινοί κάτοικοι της πόλης, άνοιξαν τελικά την κάψουλα, στις αρχές του περασμένου μήνα (10/10) και στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Διαστημικής Εβδομάδας.

Η επιστολή, η οποία αναγνώστηκε στο μουσείο ”Cosmos”, της πόλης, περιείχε τα οράματα των προηγούμενων κατοίκων του Γιαροσλάβ, όχι μόνο για την πόλη αλλά και για ολόκληρη τη Ρωσία.

Έπεσαν λίγο έξω βέβαια, καθώς οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων, επιδοκιμάζουν τους απογόνους τους, επειδή ζουν στον ”επίγειο παράδεισο” της Κομμουνιστικής Ρωσίας!

Οι αποστολείς, εκφράζουν το θαυμασμό, αλλά και τη…”ζήλια” τους, που, έπειτα από 50 χρόνια, όπως αναφέρουν, οι συμπατριώτες τους, ζουν πλέον “σε μια ελεύθερη κομμουνιστική κοινωνία, όπου ο καθένας είναι ευτυχισμένος και δημιουργικός, σε μια κοινωνία όπου δεν υπάρχουν χρήματα και μαγαζιά“.

Από τη μακρινή, αλλά όμορφη εποχή του έτους 1960, στέλνουμε χαιρετισμό σ’ εσάς, στους ευτυχισμένος κάτοικους της Κομμουνιστικής Γης. Όταν την ημέρα της χιλιετούς επετείου της ένδοξης πόλης μας, του Γιαροσλάβλ, εσείς και τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας, θα συγκεντρωθείτε για να γιορτάσετε αυτή τη μεγάλη ημέρα, θυμηθείτε εμάς, που ζήσαμε την εποχή της οικοδόμησης μιας κομμουνιστικής κοινωνίας και αγωνιστήκαμε για το θρίαμβό της“, αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Στο δοχείο της κάψουλας βρέθηκε, εκτός της επιστολής, με τις υπογραφές γνωστών και σεβαστών κατοίκων της πόλης, επιστημόνων, καλλιτεχνών, δασκάλων, γιατρών, και μια κασέτα με το ηχητικό μήνυμα πιονέρων, καθώς και το ίδιο μήνυμα σε έντυπη μορφή.

Τον ενθουσιασμό τους αλλά και την έκπληξη τους, εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση ενώ κάποιοι δήλωσαν πως “δεν μπορεί κάποιος να ακούσει, χωρίς ενθουσιασμό, τα αισιόδοξα κι όμορφα λόγια αυτών που έγραψαν αυτό το μήνυμα, πριν από 50 χρόνια. Οι πρόγονοί μας είχαν μεγάλες φιλοδοξίες για το κομμουνιστικό μέλλον τους, και δεν είχαν καν υποψιαστεί τι κατάληξη θα μας επιφύλασσε η ζωή“.

Όταν διαβάστηκε η επιστολή, σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, “έτρεμα ολόκληρη από τη συγκίνηση“, ανέφερε από την πλευρά της, η διευθύντρια του Μουσείου, Ελένα Νταβίντοβα.

Οι κάτοικοι του 1960, επιφύλασσαν και μια προτροπή για τους απογόνους τους “να μεταφέρετε κι εσείς τη δάδα της ευτυχίας. Αποφασίστε και στείλτε μια επιστολή στο μέλλον, στη γενιά που θα κατοικήσει στην πόλη, έπειτα από 50 χρόνια“, γράφουν χαρακτηριστικά.

Έτσι, οι συμμετέχοντες στην τελετή συνέταξαν, με τη σειρά τους και υπέγραψαν μια επιστολή, με αποδέκτες τους κατοίκους της πόλης έπειτα από μισό αιώνα (το 2060).

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *