07:38 - 14/11/2013

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ «ΑΓΙΟΣ» Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Διαφημίσεις

Ολοι γνωρίζουμε οτι ο τεκτονισμός με τις μασονικές στοές έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στα παγκόσμια τεκταινόμενα, και πλέον έχουν απορροφηθεί απο τους illuminati όπου έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλα τα μήκη και πλάτης επί της γής διοικώντας τον πλανήτη με εντολές απο κάτωθεν.

Ακόμη και στήν ορθοδοξία, και μάλιστα υψηλόβαθμοι ιερείς πολλοί απο αυτούς μητροπολίτες, αρχιεπίσκοποι, πατριάρχες οι οποίοι προβάλλονται στα Μ.Μ.Ε ως υπερπατριώτες, έχουν μυηθεί κρυφά στη μασονία … των οποίων τα ονόματα αναγνωρίζονται μόνο μετά θάνατον.

Η αθέατη γνώση αναφέρεται σε αυτό το θέμα με αφορμή την προκλητική πρόταση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου πρός την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος -να αναγνωριστεί ως Αγιος, ο μασόνος- Κόμης και τσιράκι της μαύρης αδελφότητας Ιωάννης Καποδίστριας. (η Μαύρη αδελφότητα διοικούσε τον πλανήτη με Βασιλείς, αυτοκράτορες, πρίγκηπες, κόμηδες κτλ… )

Τα τελευταία απομεινάρια της μαύρης αδελφότητας έπρεπε να εξαφανιστούν, κι έτσι ξεκίνησαν οι επαναστάσεις υποστηριζόμενες απο την λευκή αδελφότητα ώστε να πάρει εκείνη τα ηνία με την εγκαθίδρυση των Δημοκρατιών.

Αυτός ήταν και ο σκοπός της μασονικής Φιλικής Εταιρείας στην ελληνική επανάσταση. Ηταν η γενική επανάσταση των Ελλήνων για δήθεν ανέγερση και απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους και της Πατρίδoς μας». Μια κατάσταση που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της λευκής αδελφότητας.

Την ύπαρξη της Φιλικής Εταιρείας ο Ιωάννης Καποδίστριας την πληροφορήθηκε «δι’ αλληλογραφίας», το 1816 που τον ανέδειξαν υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Ήταν τότε που κατέπλευσε στην Οδησσό ο Νικόλαος Γαλάτης, νεαρός αριστοκράτης από την Ιθάκη, μακρινός ανιψιός του Καποδίστρια, μορφωμένος, έξυπνος και εντυπωσιακός.

Ο Νικόλαος Σκουφάς, από τους πρωτεργάτες της Φιλικής Εταιρείας, που βρισκόταν κι αυτός στην Οδησσό, τον πλησίασε. Εντυπωσιάστηκε και τον μύησε στην οργάνωση. Όμως, ο Γαλάτης ήταν πολύ φιλόδοξος και μέγας φιγουρατζής. Θέλοντας να υπερηφανευτεί στον υψηλό θείο του, έγραψε επιστολή στον Καποδίστρια, στην οποία του ανάγγελλε ότι έγινε μέλος μυστικής οργάνωσης που θα κάνει επανάσταση.

Ο Γαλάτης έφτασε αρχές Δεκεμβρίου του 1816 στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο Καποδίστριας τον δέχτηκε αμέσως. Ο ανιψιός άρχισε να λέει όσα ήξερε και να κομπάζει. Και, σαν να ήταν εξουσιοδοτημένος, ζήτησε από τον θείο του να αναλάβει αρχηγός της Εταιρείας.

Ο Καποδίστριας του έβαλε τις φωνές και του ζήτησε να μηνύσει στους συνεργάτες του να τα παρατήσουν και να γυρίσουν σπίτια τους, για να μη βάλουν σε περιπέτειες «αθώους και δυστυχισμένους Έλληνες». Ο Γαλάτης έφυγε ζεματισμένος κι άρχισε να διαδίδει ότι ο θείος του ήταν με τους Τούρκους.
Το παραπάνω κείμενο το έθεσα ως ακόμη μία απόδειξη οτι ο Καποδίστριας ήταν τσιράκι της μαύρης αδελφότητας.

Θυμάστε το ελληνικό πεντακοσάρικο με τη μορφή του Καποδίστρια; Προσέξετε το πεντακοσάρικο απο τη μεριά του Καποδίστητρια και θα παρατηρήσετε τρία μασονικά σύμβολα

1.το φίδι τυλιγμενο σε κύκλο
2.τα χέρια σε χειραψία
3.η μασονική βίβλος-βιβλίο επισκεπτών

Παρακάτω θα διαβάσετε ενα απόσπασμα απο την ιστορία της “Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος” όπου τον εξυμνούν απο την ιστοσελίδα τους.

Με πρωτοβουλία της «Μεγάλης Ανατολής» η οποία, με Μεγάλο Διδάσκαλο τον Διονύσιο Ρώμα, λειτουργούσε στην Κέρκυρα και η οποία πολλά πρόσφερε στον υπέρ της ανεξαρτησίας των Ελλήνων αγώνα, ιδρύθηκε το 1811, στη Μόσχα, η Τεκτονική Στοά «Φοίνιξ«, με τη συνεργασία του Ιωάννη Καποδίστρια και του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου.

Το έτος 1813, με μέριμνα πάλι του Ιωάννη Καποδίστρια, ιδρύθηκε στο Παρίσι Τεκτονικό Κέντρο, με την ονομασία «Ελληνόγλωσσον Ξενοδοχείον», στο οποίο η τεκτονική εργασία συνδυαζόταν στενά με τη μυστική προετοιμασία για την απελευθέρωση της Ελλάδος.

Ο Καποδίστριας παρουσιάζεται όμως και απο πολλούς ως ηγέτης που πίστευε στο Θεό και ζούσε τη ζωή της εκκλησίας. Την σχέση του με το μοναστήρι της Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, όπου και έγινε ο τάφος του, κατά την επιθυμία του ιδίου. Η σχέση του με τον ηγούμενο του μοναστηριού ιερομόναχο Συμεών Μασέλο, ο οποίος υπήρξε ο πνευματικός του πατέρας.

Η εικόνα της διάσωσής του μπροστά από το μοναστήρι της Παναγίας, όταν έπεσε από το άλογο που ίππευε και ενώ εκείνο έτρεχε σέρνοντας τον, ένα αόρατο χέρι το σταμάτησε και τον γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.

Παρέθεσα και αυτό το κομμάτι της ζωής του για να μην λέτε οτι προπαγανδίζω.

Αλλα αναρωτηθείτε κι εσείς, πόσες προσωπικότητες μεγαλοστελέχη της πολιτικής και ιερείς της εκκλησίας είναι μυημένοι στη μασονία και στον σατανά, και συνάμα υφίστανται ως υψηλόβαθμοι ιερείς μεγαλοχριστιανοί και πολιτικοί για να μην χαλάσουν το image τους;

Πιστεύω να είναι αρκετά τα στοιχεία που σας έδωσα για να καταλάβετε το ποιόν του Καποδίστρια που με αποδεικτικά στοιχεία ήταν δηλωμένος μασόνος, και απο την άλλη … την εμμονή του Ανθιμου να τον ανακυρήξει Αγιο.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (73)

  1. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:57 ΠΜ

    ΠΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΡΕ ΠΑ…….ΡΑ

  2. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:59 ΠΜ

    Ο Ιωαννης Καπποδιστριας ΜΑΣΟΝΟΣ….?????

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ………………………………………

    Φανταστικο ανεκδοτο……….

    Βρε ΖΩΑ…………..γνωριζετε τι εστι ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ,απο που προερχεται,ποιοι τον γεννησαν και ποια η ουσια αυτου….???? δηλαδη,ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ,ΠΛΑΤΩΝΑΣ,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και ολοι αυτοι οι ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ,ηταν ΜΑΣΣΟΝΟΙ….??????
    αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχ…………………………..

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,εισαι φανταστικος στα ΑΝΕΚΔΟΤΑ….καλυτερος κι απο τα ανεκδοτα του ΠΟΥΝΕΝΤΗ…..αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ……………

    Ακου εκει μασσονος…??????
    Εσβησα απο τα γελια…….ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ……..

    Αντε καλημερα αδερφια…!!!!

  3. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:59 ΠΜ

    Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
    ΔΟΛΟΦΟΝΙΘΗΚΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ
    Α Π Ο Κ Υ Ρ Η Ξ Ο Υ Ν
    Γ Ρ Α Π Τ Ω Σ
    ΤΗΝ Μ Α Σ Ο Ν Ι Α !!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:59 ΠΜ

    μισές αλήθειες …ολόκληρο ψέμα
    http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_3188.html

  5. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 9:44 ΠΜ

    Ο άνθρωπος που τα γράφει είναι τελείως άσχετος…..ο μοναδικός πατριώτης πολιτικός που ενεργούσε υπερ του Ελληνισμού, δολοφονήθηκε έμμεσα από τους μασόνους Αγγλοσάξωνες. Διάβασε λίγο ιστορία ρε φίλε

  6. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 9:49 ΠΜ

    Ο Καποδίστριας ΔΕΝ ήταν μασώνος. Αν ήταν κάτι, ήταν εντιμος και ηθικός μέχρις Αγιότητος. Τις προπαγανδιστικές και κίβδυλες κορώνες περί τεκτονικής ιδιότητος σε μεγάλα πνεύματα του Ελληνισμού, παρακαλώ να μην τις αναπαράγεται διότι αποτελούν ψευδής διαδόσεις που προέρχονται για λόγους ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ από τις ίδες τις Μασωνικές στοές. Επίσεις να αναφέρω τα εξής πολύ σημαντικά στοιχεία που αφορούν τοόσο τον ιστότοπο "κατοχικά νέα" όσο και άλλους διαμυραστές-ψιθυριστές ταύτων των ψεμάτων αλλά και τις Τεκτονικές οργανώσεις: 1) Η εκφορά και απόδωση της τεκτονικής ιδιότητος σε θανόντες πολίτες του ελληνικού κράτους αποτελλούν προσβολή της μνήμης νεκρού με κακόβουλη εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση οι οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. (Π.Κ.άρθρ. 365). 2) Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι εθνικό και ιστορικό σύμβολο του κράτους. Η εξύβριση ή προσβολή της μνήμης του λοιπόν επισύρει αυτοδικαίως την ποινή του αρ.181 του Π.Κ. περί προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, δηλαδή φυλάκιση μέχρι δύο ετών. Παρακαλώ όλους τους εμπλεκομένου όπως παύσουν να διαδίδουν ψευδής, υβριστικαί και προκλητικαί διαδόσεις.

  7. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 9:53 ΠΜ

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ?ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΚΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΕΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΤΣ…..ΚΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΤΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ – ΗΓΕΤΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ Κ ΟΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΥΛΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

  8. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 9:57 ΠΜ

    ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΝΕΣ…….Η…….ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ……

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…..ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ

    ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΣΦΑΧΤΕΙΤΕ…..ΚΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ…..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ….ΓΙΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ…..ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ………..ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

    ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ….ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…..ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ……ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…..Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ……ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ……ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ……ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ….ΜΑΣΟΝΟΙ-ΤΕΚΤΟΝΕΣ-ΜΠΕΤΑΤΖΗΔΕΣ………..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ…..ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ……ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ….ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ………

    Ο ΚΑΘΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ…..ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ……..ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…..ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ………ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ

    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ…..ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…..ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ….ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΙΠΕ……

    ΕΝΑΣ
    ΑΠΟ
    ΤΟΥΣ
    ΝΙΚΗΤΕΣ…….ΤΗΣ ΖΩΗΣ

  9. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 10:25 ΠΜ

    ο Καποδίστριας όντως ήταν τέκτονας, όπως και άλλοι πρωτεργάτες της επανάστασης του 1821, αλλά δεν είχε καμία σχέση η στάση των τότε τεκτόνων με την μετέπειτα κατάσταση που βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Οι τέκτονες της τότε εποχής ήταν επιφανείς πολίτες η αξιωματούχοι διαφόρων κρατών που ασχολούντο η προωθούσαν σχέδια προς εξυπηρέτηση του διεθνούς δικαίου ή τουλάχιστον έτσι θέλανε να πιστεύουνε. Η καταγραφείσα ιστορία στην πλειοψηφία της έτσι το ερμηνεύει. Το σίγουρο είναι ότι ήταν ο προθάλαμος της δημιουργίας της Νέας τάξης πραγμάτων. Άλλωστε το κακό έχει γιγαντωθεί σε όλα τα επίπεδα.Όσων αφορά τον Καποδίστρια, ήταν ένας ικανότατος Έλληνας που μέσα από συγκυρίες κατάφερε το ακατόρθωτο τότε για την Ελλάδα.Μέγιστος πατριώτης έδωσε την περιουσία του αυτός και η οικογένοιά του για το καλό της Ελλάδος και το αντάλαγμα αυτού ήταν η δολοφονία του.Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουβε ότι ανήκε στις τάξεις του καλού και σε έναν ευρύτερο Θεικό σχεδιασμό.

  10. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 10:32 ΠΜ

    Ουκ ολίγες φορές το συγκεκριμένο site "atheati gnosi" έχει δημοσιεύσει άκυρες ειδήσεις.Ενίοτε μαλιστα έχει την ευαισθησία μα ζητα συγνώμη από τους αναγνώστες διαψεύδοντάς τες.Θυμίζω τον "γκρι δούλο" που είχε "βρει" ο κινέζος που τελικά παραδέχθηκαν πως ήταν δικό του κατασκεύασμα. Ας είμαστε προσεκτικοί πριν ισοπεδώσουμε τα πάντα. Υπάρχουν και ΕΛΛΗΝΕΣ στην ιστορία αυτού του τόπου θέλουν δεν θέλουν μερικοί.

  11. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 10:50 ΠΜ

    λίγη προσοχή από τα κατοχικά παρακαλώ στο τι αναδημοσιεύετε. ας το διαβάζετε πρώτα, όχι σαν το γνωστό πολιτικό που δε διάβασε το μνημόνιο….

  12. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 10:56 ΠΜ

    ΧΑΧΑΧΑΧ……Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΑΣΟΝΟΣ!!!…ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!…..
    Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!! Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!! ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!! ΑΠΟ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ Η ΕΛΛΑΣ…
    Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!…..
    ΤΡΙΣΣΟΝ

  13. Αθηναίος 11/14/2013 @ 10:58 ΠΜ

    Έλεος ρε παιδιά που πήρατε το κείμενο του Βαγγελάκη του θρησκόληπτου χριστιανού και το κάνατε "Ιστορία"!!!!!

    Η Ιστορία δεν γράφεται με παπαριές του κάθε Χριστιανόπληκτου Βαγγελάκη!!!!

    Άκου μασόνος ο Καποδίστριας!!!
    Ο μοναδικός Έλληνας κυβερνήτης της Ελλάδος που δεν ήταν προδότης!!!!

  14. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 11:12 ΠΜ

    ΒΛΑΚΙΕΣ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΣΟΝΟΣ!!!ΜΑΣΟΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΓΙ"ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.

  15. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 11:12 ΠΜ

    Ο μοναδικός Έλλην πολιτικός στην πρόσφατη ιστορία μας.Μετά από τον Καποδίστρια ήταν και είναι όλοι ανθέλληνες.

  16. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 11:25 ΠΜ

    ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.ΠΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

  17. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 11:50 ΠΜ

    τρομπάρετε γενικώς

  18. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:21 ΜΜ

    Πως δεν ντράπηκες ρε φίλε να γράψεις τέτοια αναλήθεια για έναν άνθρωπο που έδωσε στην κυριολεξία την ζωή του για την Ελλάδα;
    Πως τόλμησες να σκυλεύσεις την μνήμη του με τέτοιες προσβολές;!!!
    Μήπως τελικά εσύ είσαι αυτός που εργάζεται για την μασονία διαδίδοντας αίσχη για ύψιστες ιστορικές προσωπικότητες της Ελλάδας; Το ποιόν του Μέγιστου Αγίου της Πολιτικής το ξέρουμε οι Έλληνες καλά, το ποιόν το δικό σου αλλά και αυτού του μπλόγκ μόλις το μάθαμε. Προβοκάτορες της κακιάς ώρας ..

  19. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:21 ΜΜ

    Ανώνυμε 12.25, παρά τον διπλωματικό σχολιασμό σας, οφείλω να σας καταλογίσω ότι είτε είσθε ανιστόριτος είτε troll. Εαν ισχύει η πρώτη περίπτωση, σας συνιστώ και σας προτείνω να απέχεται από σχολιασμούς και να μελετήσετε πρόσθετες ιστορικές πηγές – εάν το επιθυμήται μπορώ να σας πραπέμψω σε μερικ΄ες που συνομολογούν τ' αντίστροφα των δηλώσεών σας-, εάν ισχύει το δεύτερο λέγω το εξής: "ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΡΟΛΛΑΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΓΩΓΟ ΜΑΣΩΝΟΤΡΟΛΛΙ" . Ευχαριστώ για την δημοσίευση.

  20. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:38 ΜΜ

    Ότι και να λέγεται για τον Καποδίστρια, ένα είναι το σίγουρο. "Το δέντρο, αναγνωρίζεται από τον καρπό του". Ποιός σημερινός μασώνος εκτελέστηκε για την προσφορά του στην πατρίδα; ΚΑΝΕΝΑΣ!! Ε λοιπόν μην λέμε ότι μας κατεβαίνει στο μυαλό. Λίγη σοβαρότητα δεν κάνει κακό! Το site αθέατη γνώση αναπαράγει πολλές π@π@ριές του μεγάλου αυνάνα Λιακόπουλου, οπότε καταλαβαίνουμε πόση σοβαρότητα υπάρχει. Έλεος πια με τις ανοησίες του κάθε τρελαμένου!!!

  21. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:40 ΜΜ

    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_20.html

    ΕΛΕΟΣ….. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ

  22. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:48 ΜΜ

    αν ηταν μασονος γιατι τον σκοτωσαν αφου θα εκανε εργο γιαυτους?Τον σκοτωσαν γιατι ηθελε να κλειση τισ στοες και ηρθε σε συγκρουση με τον ΜΕΤΕΡΙΧ

  23. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:53 ΜΜ

    AN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΟΡΙΣΤΕ…

    ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ:ΠΟΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΥΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΣΕ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
    http://apollonios.pblogs.gr/2013/11/pros-orthodoxh-ekklhsia-poios-mhtropoliths-myhthhke-sth-maswnia-.html

    ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ
    http://apollonios.pblogs.gr/2013/11/fwto-ntokoymento-o-patriarhhs-ths-orthodoxias-bartholomaios-proe.html

    ΝΕΑ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ
    http://apollonios.pblogs.gr/2013/11/nea-hydaia-epithesh-stoys-ellhnes-toy-ebraiolatrh-mhtropolith-se.html

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΣΟΝΟΙ!!!Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ!!

    ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 2/2013 (Προς(Απάσας τας υπό την αιγίδα ημών Σ:. Σ:. Στ:. Στ:.
    http://apollonios.pblogs.gr/tags/masonia-gr/pages/2.html

    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ????
    ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ….ΞΕΚΟΛΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΡΚΕΣ

  24. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:54 ΜΜ

    Όχι ρε αφορίστε τους όλους,τους παλιομασόνους .Τη Φιλική εταιρεία, Τον Καποδίστρια,τον Κολοκοτρώνη,τον Παπαφλέσσα, τον Βενιζέλο,τον Παύλο Μελά,τον Παπαναστασίου,τον Χοιδά,τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο. Όλοι στην πυρά!!! Έχετε πλήρη άγνοια!

  25. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 12:58 ΜΜ

    Δεν μας δείχνετε και το κείμενο που καταδικάζει τη Μασονία ο Καποδίστριας έτσι για να μιλάμε με στοιχεία… δυσειδαίμονες κ ανθέλληνες προσκολλημένοι στις βλακείες του Πειραιώς. Μάθετε σε ποιούς οφείλεται οτι το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης στέκει ακόμη όρθιο στη φωλιά των γκρίζων λύκων…

  26. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 1:06 ΜΜ

    ο πρωτος και ο τελευταιος ελληνας πρωθυπουργος,για ποιον μασονο μιλατε ρε μασονια.

  27. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 1:20 ΜΜ

    STRANGER,πριν να δεινεις βημα στον καθε ανιστοριτο καλα θα ειναι να ριχνεις κι καμια ματια τη γραφει ΚΑΘΟΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΕ ΚΙ ΕΣΥ……….Κερκυρα Γ.Χ….

  28. μπλακ-αης 11/14/2013 @ 2:27 ΜΜ

    Κ Α Π Ο ΔΙ Σ Τ Ρ Ι Α Σ ……!!!:V:!!!……

    ο θεμελιωτης του κρατους της εξαθλιωμενης και παρολιγον εκτουρκισθησας ΕΛΛΑΣ ελεω του υψηλοβαθμου παπαδαριου που το μονον που ηθελαν ηταν τα οφιτσια τους και τον ελεγχο επι των εναπομειναντων χριστιανων

    ηρθε αυτος ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ να κτισει τις βασεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ με την αναγκαστικη μορφωση που επεβαλε σε ολα τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΛΑ ωστε να αφυπνησθει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ τους για να ξαναεπανελθει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ των επι 400 χρονων υποδουλων ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ …

    μασσονος μπορει και να ηταν μπορει και να μην ηταν …ε! και;

    αυτο που ενδιαφερει ειναι το Εργο του και το Αποτελεσμα του
    για την νεωτερη Ανατολη του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…

    και απο οτι φαινεται ΑΥΤΟΣ τα καταφερε καλα αλλα οι υπολοιποι που τον δολοφονησαν ακομη και εαν το μετανοιωσαν οικτρα μετα…δεν λειτουργησαν με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ τους αλλα με την γνωριμη σε μας φυσιογνωμια του …"εφιαλτη"…

    αληθεια ! ποσο ΕΛΛΗΝΙΚΑ και τα μεν και τα δε σε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ που την ωρα που γραφοντουσαν σελιδες δοξας και τιμης …την ιδια στιγμη καποιοι αλλοι εγραφαν τις μελανωτερες της ποριας μας !!!

    τελικα …Μακαρι να υπηρχαν και αλλοι ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΕΣ και ας ηταν (;) και μασσονοι εαν αυτο λειτουργουσε υπερ της ΕΛΛΑΣ

    (η υποδουλωση της κοιτιδας του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ δεν εγινε εξ αιτιας των μασσονων αλλα εξ αιτιας του Βυζαντινου παπαδαριου…)

    υ.γ:
    δεν καταλαβαινω το επιπεδο του σχολιου του 2.21/14.11.13
    και την αναρμοστη επιθεση σε αλλον συνσχολιαστη μας…

    ειμαστε μια δεξαμενη σκεψης και ιδεων που μπορει και
    υποδεχεται ολες τις αποψεις αφου μπορει να φιλτραρει
    αυτες που ειναι χρησιμες και να απορριψει τις αχρηστες…

    αρα για μενα ειναι απορριπτεα και ανευ λογου ενασχολησης
    με αυτον τον υβριστη σχολιαστη….

  29. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 2:35 ΜΜ

    Βρε άθυρμα της Νέας Τάξεως, ποιόν έβαλες στο στόμα σου, τον ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;
    Γρήγορα στην τρύπα σου , στο σκοτάδι που σε τρέφει, άθλιο ενεργούμενο της Νέας Τάξεως εναντίον του Κυβερνήτη μας

  30. μπλακ-αης 11/14/2013 @ 2:46 ΜΜ

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ /11.57/14.11.13

    θελω να σε συμπαθησω …και δεν μπορω …
    κατα πασαν δυνατοτητα ερμηνειας του σχολιου σου
    βγαζω το συμπερασμα της επιδρασης του "κατηχητικου"
    στο σκεπτικο σου και με τρομαζεις…

    πιστεψε με καθε φορα που σε συναντω σε διαβαζω με ΣΕΒΑΣΜΟ
    διοτι αυτα που αναφερεις εσυ τα πιστευεις !!!

    εισαι ομως σιγουρος οτι αυτον τον καιρο μπορεις να πεισεις…;
    και να προσηλυτησεις οπαδους σε μια εταιρεια …ΑΥΛΩΝ… οντωτητων

    δηλαδη διερωτωμαι κατα ποσον ειναι χρησιμοι τετοιοι στοχασμοι
    σε μια εποχη που κουτσα στραβα ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ θα ξαναεπανελθει
    ωστε να εγκαθυδριθουν με τις Αξιες και τις ποιοτητες του
    οι νεες βασεις του νεου πολιτισμου που ανατελλει …!!!

    τι τα θελουμε ολα αυτα τα μοβωρικα των παραβολων του καταστατικου της εταιρειας σας…πολυ αιμα βρε Ανθρωπε…

    αλλα ακομη και ποσο χρησιμα ειναι να μαθαινουμε για τα βασανηστηρια (αν υπηρξε) ο πρωταγωνιστης .. του δικου σας "σακσεςς στορυ"…

    τελικα μετανοησα …σε συμπαθησα φιλε …"πατερημα"/11.57
    παμε για το δισκοποτηρο τωρα… για να τσουγκρισουμε την …φιλια μας!!!

  31. http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/11/blog-post_7416.html το παραπανω link για να λυθουν οι αποριες και να μη χανουμε το λιγο πολυτιμο χρονο μας…Και για οποιον θελει να ενημερωθει καλυτερα "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" το συλλεκτικο αριστουργημα που περιεχει ολες τις ανεκδοτες επιστολες του πρωτου κυβερνητη της Ελλαδας και που επιμμελως φροντισαν να κρυψουν για 100 και πλεον χρονια "καποιοι λεγομενοι φιλλοι του"ωστε να μη μαθουμε ποτε την ΑΛΗΘΕΙΑ.

  32. ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ?? ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ._

  33. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 4:27 ΜΜ

    ΤΏΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΓΊΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ Η ΕΙΚΌΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΎΝΑΜΗΣ ΑΛΛΆ ΚΑΤ ΆΛΛΑ ΦΊΛΟ-ΠΑΤΉΤΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉΣ ΣΕΧΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΣΌΝΩΝ [ΝΑΙ ΠΕΡΊ ΣΕΧΤΑΣ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ]
    ΑΥΤΌ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ ΓΊΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΜΈΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΌ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΌΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΌΠΙΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΊΞΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΎΝΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΔΙΑΤΗΡΟΎΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΆ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΗΣ… ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΆΝΕ ΜΠΡΟΣΤΆ ΦΑΝΕΡΆ ΑΓΙΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΊΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΟΎΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΥΘΎΝΕΣ ΤΗΣ [ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΑΥΤΟΙ ΦΤΕΝΈ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΆ ΑΠΟ ΤΟ 21 ΕΩΣ ΣΉΜΕΡΑ]…… ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΆΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΈΓΑ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟ ΩΣ ΜΑΣΟΝΟ….. Η ΣΧΈΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΚΉ ΚΑΙ ΒΆΛΕ ΟΠΌΤΕ ΔΕΝ ΕΚΠΛΉΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ……. ΕΚΠΛΉΣΣΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΆΓΜΑΤΑ
    1] Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΈΣΠΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ?
    2] ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ?
    ΕΙΝΑΙ ΆΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΑ ΧΡΕΏΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ [ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ] ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΔΙΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ …. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΣΤΑ ΜΑΣΟΝΙΑ = ΣΑΣ ΠΉΡΑΜΕ ΧΑΜΠΆΡΙ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑ ….. ΚΑΙ ΑΦΉΝΕΙ ΤΟ ΚΡΆΞΙΜΟ ΣΕ ΜΑΣ….. Ε! ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΦΩΝΗΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ ΤΩΡΑ…… ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΊΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ……. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΟΧΙΚΕ -ΚΑΤΟΧΙΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΆΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ……. ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΆΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΦΎΠΝΙΣΗ ΣΟΥ,,,,
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ= ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΆΖΕΤΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?
    ΤΟΥΣ ΦΟΒΆΣΤΕ ??
    ΚΑΛΑ ΚΆΝΕΤΕ ….. ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΦΊΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΎΧΑ ΣΟΥ….
    ΑΠΟ ΛΩΛΟ ΠΡΟ ΒΑΤΩ

  34. ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ 11/14/2013 @ 6:30 ΜΜ

    ΚΑΤΟΧΙΚΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΣΤ…ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ..ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑ..ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ…Ο ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ..ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΤΙ-ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΡΕ?

  35. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 4:40 ΜΜ

    ΠΡΩΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ——-ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ 3 ΓΕΝΝΙΩΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΥΠΟ ΑΦΙΣΒΗΤΗ—-ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΑΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΙΑ——-
    ΚΑΝΕΙ ΗΡΩΑ ΤΟΝ ΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ο ΡΩΜΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Ο ΑΧΡΟΙΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΚΙΟ ΕΦΤΙΑΞΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ [ΒΥΖΗΙΝΟ ΚΛ Π] ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ Η ΓΕΝΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ—-ΨΑΧΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ???????

  36. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 4:42 ΜΜ

    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ!!

  37. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 4:56 ΜΜ

    Εμένα πάλι με βάζουν σε σκέψεις κάποια πράγματα.
    Πρώτον η προσπάθεια του blog,σε εμπλοκή με το χρυσό.Ο χρυσός είναι απαραίτητος όχι για την ανθρώπινη ράτσα αλλά την αντίπαλη της.
    Δεύτερον η προσπάθεια πειθούς περί ύπαρξης αγαθούς και φιλικά προσκείμενης προς τον Ελληνισμό Μασωνίας,με συνέντευξη ενός εξ αυτών "που θα έδινε και την ζωή του " για την Ελλάδα.
    Τρίτον η προσπάθεια "συνένωσης" όσων αντιστέκονται και επιθυμούν μια Ελλάδα ελευθερη,μου προξενεί ακαθόριστα συναισθήματα ότι πρόκειται για μια μαντροποίηση.Και κάθε τέτοια είναι ελεγχόμενη από την Μοσάντ.
    Παρά κάποιες αφυπνιστικές αναρτήσεις ,εγώ κρατάω μικρό καλάθι και τρέφω ακόμη μικρότερες προσδοκίες.
    Faith

  38. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 5:04 ΜΜ

    Οι μασώνοι έχουν φαίνεται τήν συνήθεια να "μασωνοποιούν" μετά θάνατο διαφόρους αξίους ανθρώπους, ακόμη και πολεμίους τους, προκειμένου να κερδίσουν αξιοπιστία. Την προπαγάνδα αυτήν μεταφέρει ο κ. Πικραμμένος στο σχετικό άρθρο του. Λέγει :
    " …Τέκτονες που πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821 ήταν, μεταξύ άλλων, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και Εθνομάρτυρας Γρηγόριος Ε', ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο Νικόλαος Υψηλάντης, ο Αλέξανδρος Μουρούζης ο Ιωάννης Καποδίστριας κ.ά." !
    Αυτά που λέγει, είναι πραγματικά υβριστικά για ηρωϊκές μορφές τοῦ Ἑλληνισμού. Εξ αυτών, μόνο ο Μαυροκορδάτος μπορεί να ήταν μασώνος, κρίνοντας από τόν τρόπο που εδίωξε αγωνιστές του '21. Για τον Αλέξανδρο Μουρούζη δέν γνωρίζω. Αλλά, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και Εθνομάρτυρας Γρηγόριος Ε', ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο Νικόλαος Υψηλάντης, και ο Ιωάννης Καποδίστριας μόνο τέκτονες ή μασόνοι δέν ήσαν.
    Το δείχνει ο χαρακτήρας τους, η ακεραιότητά τους, το ότι εδιώχθησαν οι ίδιοι και δεν εδίωξαν τους αντιπάλους τους, το ότι δεν κρύφτηκαν περιμένοντας την ευκαιρία να αναδειχθούν, αλλά θυσιάσθηκαν. Ο δε Καποδίστριας δολοφονήθηκε όχι από τους Μαυρομιχαλαίους, άλλά πιθανότατα διότι "δεν τους πήγαινε" τούς μασώνους.
    Οι Υψηλάντηδες και ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε, θυσίασαν τον εαυτό τους για την πατρίδα και την πίστη μας και το έθνος μας ως Ρωμηών-Ελλήνων, δεν κυνήγησαν αξιώματα. Τί δουλειά είχαν με τους μασώνους;
    Αν ήταν μασώνος ο Ξάνθος, ο ιδρυτής της Φιλικής Εταιρείας, δεν σημαίνει και ότι ήσαν μασώνοι όσοι προσχώρησαν στην Φιλική Εταιρεία, εν αγνοία του τί ήταν ο Ξάνθος.
    Και μερικά πρόσθετα: Οι φιλικοί (πιθανότατα υπό την επιρροή της αγγλόδουλης μασωνίας εντός της φιλικής εταιρείας), έφτασαν να φονεύσουν τον Καμαρηνό, απεσταλμένο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στον Καποδίστρια στην Ρωσσία, προκειμένου να μην φτάσει ποτέ η επιστολή τοῦ Καποδίστρια στον Πετρόμπεη περί τῶν λόγων της αντιθέσεώς του στην επανάσταση, και πέταξαν το πτώμα του στον Δούναβη. Στην επιστολή εξηγείτο, μεταξύ άλλων, ότι τυχόν επανάσταση δεν θα ευνοείτο καθόλου από το κλίμα στην Ευρώπη (μετά την νίκη των "συμμάχων" επί του Ναπολέοντα και την παλινόρθωση της μοναρχίας στην Γαλλία), και ότι μία εξέγερση θα κατέστρεφε τίς δυνατότητες της Ρωσσίας να παραμβαίνει σε ΟΛΗ την Οθωμανική Αυτοκρατορία για την προστασία των ορθοδόξων χριστιανών, βάσει της τότε εν ισχύει Ρωσοτουρκικής συνθήκης, που προβλεπόταν να ισχύσει για πολύ ακόμη. Στην ίδια επιστολή λεγόταν ότι άνθρωποι τυχοδιώκτες (δηλαδή πιθανότατα ο Ξάνθος και τυχόν άλλοι μασώνοι της φιλικής εταιρείας) προσπαθούν να παραστήσουν ότι κάποια μεγάλη προσωπικότητα στην Ρωσσία, ευρίσκεται πίσω από την ιδέα της επαναστάσεως στην Ελλάδα, και ότι τα πρόσωπα αυτά ούτε στα του οίκου τους δεν είναι νοικοκυραίοι (άρα, χρηματίζονται εύκολα…). Συνιστούσε ο Καποδίστριας, υπομονή και συνεργασία όλων των ορθοδόξων χριστιανών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στα γράμματα και στο εμπόριο, ώστε να έχει δυνατότητα η Ρωσσία να παρεμβαίνει και να προστατεύει τους χριστιανούς.
    Τήν επιστολή βρήκε μερικές δεκαετίες αργότερα ο φιλικός Φιλήμων στα γραφεία της Φιλικής εταιρείας στην Αθήνα, λάφυρο προδήλως από την άνανδρη δολοφονία του Καμαρηνού, και την δημοσίευσε, μάλλον από λάθος του, διότι η επιστολή αποδείκνυε τον λόγο για τον οποίο προκάλεσαν οι Άγγλοι επανάσταση στην Ελλάδα κατά των Τούρκων (απομόνωση της Ρωσσίας, μείωση των Ρωμηών και της επιρροής τους στην Οθωμανική αυτοκρατορία). Φυσικά αμέσως αμφισβητήθηκε η γνησιότητα της επιστολής, αφού δεν ταίριαζε τότε (και τώρα) με την "φιλία μας με την Αγγλία" .

  39. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 6:01 ΜΜ

    Τι παπαριες λες ρε αρθρογραφε;
    Ανοιξε κανα βιβλιο παλικαρι μου…Ο Καποδιστριας Μασονος;;;;;
    Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις;…χαχαχαχα…

  40. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 6:45 ΜΜ

    η μασωνια εχει δαιμομοποιηθει και αυτο ειναι λαθος. οι τεκτωνικες στοες ιδρυθηκαν απο τους τεκτωνες δηλαδη τους μαστορους των καθεδρικων ναων και παλατιων προκειμενου να διαφυλαξουν τα μυστικα του επαγγελματος τους και γι αυτο εχουν συμβολα διαβητες χαρακες κλπ εργαλεια. σταβιονια νησια ολοι οι κατακτητες ενετοι αγγλοι γαλλοι ρωσοτουρκοι προσπαθησαν να επιβαλουν τις δικες τους εθνικες πολιτιστικες και θρησκευτικες επιλογες με αποτερο σκοπο την την πληρη ενσωματωση στα κρατη τους κατι που δεν επιτευχθηκε τελικα παρα την μεθωδικη δουλεια που εκακαν οι κατα καιρους κατακτητες και παρα το οτι φανερα μφανιζοταν ως προστατες και και ανθρωπιστες απο οισω παρασκηνιακα δουλευαν για τον εαυτουλη τους στοχευοντας στην αλλαγη της πιστεως με τον διορισμο καθολικων επισκοπων και λειτουργιας καθολικων εκκλησιων και καλιεργωντας αντεπαναστατικο κλιμα με κρεμαλες και τρομοκρατια σε ολσους τολμουσαν να εκφρασουν ανοιχταβτην αλληλεγγυη τους στους εοαναστατημενους δελφους ελληνες και κρεμαγαν με τον νομο της πειρατιας οι αγγλοι οποιον επιαναν με την βαρκα του να τροφοδωτει με οπλα τροφιμα η να μεταφερει στα ιονια νησια κυνηγημενους απο τους τουρκους αφου ο μετερνιχ λελεγχε την ευρωοαηκη σκηνη και προσπαθιυσε να καταονηξει αποιδηποτε απελευθερωτικο κινημα.ηταν τοσο τεταμενο το κλιμα κατα του ελληνοχριστιανικου στοιχειου που μεχρι και οι ισραηλιτες.απο την ομονυμη συνοικια στην κερκυρα την ευραηκη οπου ειναι ακομη η συναγωγη βγαιναν απο τα παραθυρα και τις πορτες και πεταγαν τα γεματα κανατια τους πανω στις χριστινικες λιτανειες για να τις δυαλισουν και οι αγγλοι αναγκαστηκαν να σνοδευουν με αγηματα και στρατιωτικη μουσικη τις λιτανιες για να τις προστατευουν. καποια στιγμη ομως που ειχε επικρατησει η ελληνικη επανασταση και οι επιθεσεις σταματησαν ο αγγλος αρμοστης δηκωσε οτι δεν θα ξαναδιαθεσει την στρατιωτικη μπαντα καιβοι κερκυραιοι αγαγκαστηκαν και εφτιαξαν δικες οι οποιες συνοδευουν τιμητικα τις λιτανειες. δεν υπηρχαν μασωνικες στοες με,την αινεια που δινεται.στο.αρθρο. υοηρχαν πολλες συντεχνειες . δηλαδη των τσαγκαρηδων , των ραφτων., των χασαπηδων,κλπ επαγγελματων. αυτοι ειχαν τον προστατη αγιο τους και το λαβαρο τους που εικονιζοταν, αγιος προστατης του επαγγελματος τους και λιτανευαν με αυτο οι αριστοκρατες φυσικα ειχαν τις δικες τους στοες πιο αφαν κατε και ολοι γενικα πρισπαθουσαν να διαφυλαξουν με μυστικο τροπο την ελληνοχριστιανικη πιστη μεσα απο συντεχνειες και στοες γιατι οι καταχτητες δεν αστειευοταν επαιρναν αιχμαλωτους για πολλα χρονια εναν ανδρα απο την οικογενεια απο την οποια καποιος βοηθουσε τους ελληνες.επαναστατες αν δεν μπορουσαν να πιασουν τον ιδιο,.εξωριζαν , φυλακιζαν, κρεμουσαν. γι αυτο και η φυλικη εταιρια λειτουρησε με επιτυχια γιατι εκτος απο την.απαραιτητη. μυστικοτητα την περιεβαλε και ο μυθος των σημανικων προσωπων που συμμετειχαν στην ανωτατη αρχη και. δεχονταν να συμετασχουν ενω στην πραγματικοτητα ηταν απλοι εμποροι και αν το ελεγανψετσι ψυχρα κανεις δεν θα συνετειχε. τον γαλατη τον εσφξαν οι αλλοι φυλικοι γιατι σκορπαγε τα λεφτα της φυλικης αλογιστα σε δεξιωσεις και απολαυσεις αν και ο ιδος ηταν πανεμορφος και εκανε με αυτον τον τροπο δημοσιες σχεσεις για την φυλικη εταιρια και υοερ της μεγαλης ιδεας μεσα στους αριστοκρατικους κυκλους και εχει ειπωθει οτι το εκαναν απο φθονο αλλα το πιθανοτερο επειδη λειτουργουσε ανεξελεγκτος και αρχισε να λεει τα μυστικα και φοβηθηκαν.μην τιυς πιασουν και τους παραδωσουν στους τουρκους και τους κρεμασουν.ο καποδιστριας προσπαθουσε ως διπλωματης της τσαρικης ρωσιας να μην μπλεξει τη ρωσια σε πολεμο με την τουρκια η να αναγκαστει η ρωσια να τον αποπεμψει για να μην αρχισει πολεμο με την οθωμανικη αυτοκρατωρια. αφου παραιτηθηκε το εκανε φανερα και δεν χρειαζοταν πλεον να κρυβεται.

  41. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 7:06 ΜΜ

    πας καλα ρε ανθρωπε?μασονος ο καποδιστριας??????????

  42. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 7:17 ΜΜ

    ΑΛΛΟ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣΟΝΟΣ, ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΛΕΩ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΡΙΜΑ.

  43. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:32 ΜΜ

    den ntrepese re alhth; masonos eise esh sixamene poy milas etsh gia ton agio kapodistria ton anuropo poy genhuhke kai peuane pamftoxos poy yphrethse thn ellada xoris na zhthsh pote thpota ton anuropo poy kaue proi trabage sthn eklisia bromiarh mhn ton janabalhs sto skatostoma soy masone

  44. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:34 ΜΜ

    kapodistrias o megaliteros politikos patrioths poy ebgale h xora o eyloghmenos aytos andras poy ton fagane oi prodotes masonoi ths epoxhs anhstorite asxete agramate pes aliuies papagalaki ton sait

  45. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:45 ΜΜ

    και ο κολοκοτρωνης μασονος θα ήταν !!!! ντροπή στο γιδι που ανέβασε αυτή την βλακεία

  46. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 8:49 ΜΜ

    Κατέβασε το ρε γιδι!!!!

  47. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 9:09 ΜΜ

    —-ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ—-

    ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ STRANGER ;

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ…..
    ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ;

    ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ….. ………. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ…
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΔΙΚΗΣΩ
    (ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ)
    ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣ….
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ….
    ΛΟΙΠΟΝ…
    ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ…
    ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ….

    ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ / ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΜΙΑ
    —–ΜΗ ΑΛΗΘΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ—-
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΑΜΕ (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο STRANGER ΚΡΟΥΕΙ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑΛΗΘΗΣ
    ΄΄Η΄΄
    ΜΗ ΑΛΗΘΗΣ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ (ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ) ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.
    ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΩΣΤΕ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ..
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΣΗ
    ( ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΞΕΚΙΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΩ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ)
    ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ /ΟΜΑΔΕΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΕΛΙΚΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
    ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΚΡΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΗΘΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΣΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, ΣΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ, ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ
    ΚΑΙ …… ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ…………
    ΟΠΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ
    (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ)
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ (ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ).
    ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΕΚΠ-ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ…..
    Η ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ…

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..

    ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ

  48. Ανώνυμος 11/14/2013 @ 9:21 ΜΜ

    Πρός τον φίλο/η 14 Νοεμβρίου 2013 – 2:21 μ.μ. Δεν καταλαβαίνω γιατί σας πείραξε τόσο πολύ το σχολιό μου. Η θέση μου νομίζω είναι ξεκάθαρη. ο Καποδίστριας ήταν Έλληνας κυβερνήτης, Γι'αυτό και δολοφονήθηκε.Όσων αφορά το θέμα "τεκτονισμός" δες σε παρακαλώ το βίντεο στο 0:30:36 . Ίσως να μην μετέφερα σωστά αυτό που λέει ο Γούδης. Ευχαριστώ. το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=ShvRgQtEKJs

  49. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 9:27 ΠΜ

    ρε ασχετε 1109 που κολλησες το ξερατο σου; ξερεις;;
    ουστ ρε δεν ειναι θεμα που θαρθεις να μας κανεις την προπαγανδα σου
    και να μας κατευθυνεις π@π@ρ@…

  50. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 9:54 ΠΜ

    ΠΡΟΣ ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ
    ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ
    Ο ΜΟΝΟΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ……. ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ
    ΑΠΟ ΛΩΛΟ ΠΡΟ ΒΑΤΩ

  51. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 10:51 ΠΜ

    ΑΥΤΌς ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΤΟ ΣΆΙΤ Ή ΕΊΝΑΙ ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΟΣ Ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΆΣ ΤΟΥΣ.ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!

  52. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 2:12 ΜΜ

    —-ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ—-

    ΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΛΩΛΟ ΠΡΟ ΒΑΤΩ 15 Νοεμβρίου 2013 – 11:54 π.μ.
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ
    ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ

  53. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 2:36 ΜΜ

    Αρκετοι που θυμωσαν με τον Stranger για το αρθρο αντι με τον
    αρθρογραφο πιστευω οτι δεν εχουν καταλαβει το πνευμα του
    Stranger , αρθρα με απαραδεκτη παραπληροφορηση εχουν
    ξανα-αναρτηθει στο παρελθον ακριβως για να βλεπουμε την
    προσπαθεια στρεβλωσης που γινεται , οσοι παρακολουθουν
    το Site καιρο το γνωριζουν .

    Υ.Γ. 15 Νοεμβρίου 2013 – 11:27 π.μ. εισαι κωμικοτραγικος

  54. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 3:02 ΜΜ

    12,51 ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΕΤΣΙ?

  55. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 3:14 ΜΜ

    η γνωστη πλεον συμπεριφορα του ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ
    να συνομωσιολογει χρησιμοποιοντας τον τρομο και τον φοβο
    στους αδυναμους για να τους κατευθυνει…
    αυτην την φορα εφευρε την ..παραπληροφορηση των μπλογκς !!!
    αφηνοντας στην ακρη προσωρας το αλλο του εργαλειο δουλειας
    τους υποχθωνους ερπετοειδεις και τους σεισμους και κατακλυσμους …
    τωρα τον ξερετε …τωρα τον προσεχετε …τωρα τον τοποθετητε αναλογως
    ο αποπροσανατολιστικος λογος των σχολιων του εχει σκοπο- προσοχη!

  56. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 3:33 ΜΜ

    μαλλον θα πρεπει να εισαι τελειως ΛΩΛΟ για να ζητας τα φωτα αυτου
    που ερπει υποχθωνια και εχει συνταυτιστει με τα ερπετα…
    Ξανασκεψου το φιλε ΠΡΟ ΒΑΤΩ 1154 πριν μπουρδουκλωθεις και εσυ…

  57. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 4:29 ΜΜ

    15.11.13/11.27/ανωνυμος ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ

    γεια σου βρε υποχθωνιε με τις υπογιες μεθοδους σου
    σε μυριζουμε απο μακρια πλεον…Προσοχη απο ολους μας!

    ΙΩ ΦΑΕΘΩΝ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ Ηρακλεια Ιω ψυχαγωγος

  58. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 4:56 ΜΜ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
    ΕΠΑΘΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ !!!!!

    ΕΠΑΘΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ
    ΓΕΜΙΣΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΜΩς ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ!!!!

    ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ

    ΕΜΠΡΟΣ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ
    ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ?

    ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
    ΑΛΛΑ
    ΑΥΤΟ ΓΥΡΝΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΚΡΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!

    ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

    ΖΗΤΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

  59. Ανώνυμος 11/15/2013 @ 11:28 ΜΜ

    —-ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ—-

    ΠΡΟΣ Α-ΝΟΗΤΟΥΣ ΤΡΟΛΛ
    15 Νοεμβρίου 2013 – 5:14 μ.μ.
    15 Νοεμβρίου 2013 – 5:33 μ.μ.
    15 Νοεμβρίου 2013 – 6:29 μ.μ.

    ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ…
    ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΠΟΔΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ….ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ…

    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ;

    http://www.katohika.gr/2013/11/kypros-ena-vima-prin-to-telos.html

    ΕΚΕΙ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΤΕ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΤΕ ΤΟ….

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ….ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΣ Α-ΝΟΗΤΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…..
    ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ…
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ….
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_%28%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%29

    ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, Η ΛΕΞΗ ΤΡΟΛ Η ΤΡΟΛΛ (TROLL)
    ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΊΝΤΕΡΝΕΤ
    ΜΕ ΠΟΝΗΡΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ,
    ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΝΟΗΤΕΣ
    ΄΄Η΄΄
    ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΣΕ ΜΙΑ ONLINE ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,
    ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, MAILING LIST,
    CHAT ROOM
    ΄΄Η΄΄
    ΜΠΛΟΓΚ,
    ΜΕ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
    ΄΄Η΄΄
    ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
    ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ.
    Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ.

    ΕΡΩΤΗΣΙΣ…

    ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ;

    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ
    Α-ΝΟΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΗΣ ΣΑΣ…;

    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ;

    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ…..
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ…..

    ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ

  60. Ανώνυμος 11/16/2013 @ 9:55 ΠΜ

    Αυτό το άρθρο, θυμίζει λίγο Ι. Λαμπρόπουλο, έτσι από το στυλ του γραψίματος και μόνο…
    Περιορισμένης ευθύνης γραπτό, και χαμένος χρόνος και η ανάγνωση, και οι σχολιασμοί.

    Κώστας

  61. Ανώνυμος 11/16/2013 @ 2:49 ΜΜ

    ο γνωστος ερπετομορφος υποχθωνιος διατεταγμενης υπηρεσιας εμφανιζεται με τις υποπτες υπογιες υπουλες ενεργειες του για να παραπλανησει τους σχολιαστες της γειτονιας με τα ανουσια αλλα και υβριστικα κειμενα του κατα συγκεκριμμενων σχολιαστων που τον πηραν ειδηση και τον στρημωχνουν πισω στο ανηλιο λαγουμι του για να μην προκαλεσει κακο με την συγχιση που λυσσωδως προσπαθει να επιβαλει σεαυτο το τοσο ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκεφτικο που αναπτυσεται απο ολους τους επεμβαινοντες σχολιαστες !!!
    Ας του θυμισουμε ακομη μια φορα οτι εδω μεσα υπαρχουν πολλοι ΕΛΛΗΝΕΣ και πολλες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ που δεν φοβουνται να αντιμετωπισουν οτιδηποτε απο αυτα που λυσσωδως προσπαθει να προκαλεσει τον αποπροσανατολισμο της μελετης των σχολιων μας
    αρα οι υπηρεσιες του ΦΟΒΟΥ και του ΤΡΟΜΟΥ και της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ μας ειναι αχρηστες
    υποχθωνιε αρουραιε του διαδυκτυου που μας την λες οτι δηθεν εισαι ο

    ΕΝΑΣ (ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ) ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ (ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ)….

  62. Ανώνυμος 11/16/2013 @ 4:46 ΜΜ

    προς 1.28/16.11.13

    επειδη καταντας προκλητικος ερμηνευοντας την ευγενεια του επιπεδου που σε αντιμετωπιζουμε ως αδυναμια η ακομη και ως ανοχη σου …

    να εχεις υποψη σου οτι εχεις κουρασει αρκετους απο τους συμμετεχοντες στην δεξαμενη των Κατοχικων και με τα προσωπικα σου κομπλεξ που βρισκεις την ευκαιρια να εξωτερικευσεις με τα εγωπαθη και υβριστικα κειμενα σου

    αλλα και με τα ανουσια και ασχετα με την θεματολογια των Κατοχικων σχολια σου
    ωστε ο χρονος παραμονης σου σε αυτον τον ιστοτοπο να συντομευει δειχνοντας σου την…εξοδο…

    ας ξερεις ομως οτι στο προσωπικο επιπεδο επιθεση που δραστηριοποιησε ως "δον-Κιχωτης"… οτι:

    εισαι πολυ λιγος γιαυτο και το κενοταφειο του κεφαλιου σου δεν περιεχει ουτε την δυναμη ουτε τις πληροφοριες για να μας αντιμετωπισεις !!!
    ματαιος πονος (για σενα)…

    επισης

    γελοιοποιησαι οικτρα χρησιμοποιοντας τα οπλα που εμεις σου …δινουμε(!!!) προσπαθοντας να επαναλαβεις τους δικους μας χειρισμους !!!!! …καταφερνοντας να γινεις οχι μονον ανοητος και ανικανος χειριστης των αλλα και γελοιος ανεπαρκης αρουραιος που δεν ξερει ουτε το τυρι που εκλεψε…πως να το χρησιμοποιησει…

    καταφερες λοιπον να μπερδεψεις για αρκετο καιρο …

    τελικα καταφερες ομως μονον μια/δυο να τουμπαρεις με την εκμετταλευση του ΦΟΒΟΥ και του ΤΡΟΜΟΥ και της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ που τους μετεφερες στις ευαλωτες ψυχες τους….

    ηρθε ομως η ωρα που πρεπει να ξαναπας
    πισω παλι στο ανηλιο υποχθωνιο λαγουμι σου

    διοτι δεν συμπεριφερεσαι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ως… "ενας απο τους πολλους μας" αλλα θελεις να γινεις …" ο ενας επι των πολλων μας"

    πραγμα δεν θα σου το επιτρεψουμε !!!

    μαθε και οτι εδω μεσα υπαρχουν πολλοι Ελληνες και πολλες Ελληνιδες που ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να αντιμετωπισουν το καθε τι !!!
    οσο απροσμενο και να ειναι

    διοτι εχουν Ελληνικη αντιμετωπιση στα παντα

    και επισης δεν χρειαζομαστε να μας κατευθυνεις
    ουτε την σκεψη με τις δηθεν συγχισμενες προγνωσεις σου για σεισμους καταποντισμους λιμους κ.ο.κ.(που ΠΟΤΕ δεν πεφτουν μεσα…)

    ουτε εχουμε αναγκη την ΔΙΚΗ ΣΟΥ κριτικη εαν σε καταλαβαμε η οχι για τους υποχθωνιους ερπετοειδεις κ.τ.λ.αρνητικες οντοντητες που συνταυτιστηκες

    αλλα ουτε και να μας κρινεις (…εσυ…;!!!!) εαν σχολιασαμε καλα το θεμα που μελεταμε…

    οταν δε, καταλαβεις πως λειτουργει το Ελληνικο Πνευμα: της περιεργειας ,της φιλοσοφιας , της αποδειξης και της αμφισβητησης τοτε μπορεις να μιλας και περι Ελληνικης πραγματικοτητας (που το εκανες εσκεμμενα για να προσηλυτησεις οπαδους …) αλλα αυτα ειναι μακρινα τυρια για σενα…
    γιαυτο ….

    πηγαινε στην ευχη(;) του δικου σου δρομου…

    (και …οπως σε "δουλεψε" συνσχολιαστης μας και συ προσετρεξες …αφου
    "τσιμπησες"….) ο μονος …

    ΕΝΑΣ ΠΟΥ …ΒΛΕΠΕΙ !!!

  63. Ανώνυμος 11/16/2013 @ 10:26 ΜΜ

    ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ.Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΑΣΣΩΝΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ…ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ! ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ…Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΑ! ΚΙ ΕΠΙΔΗ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥΣ, ΝΕΓΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΕΤΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ!!!ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟΣ…ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ;

  64. Ανώνυμος 11/17/2013 @ 11:59 ΠΜ

    Και ο Πούτην πέρασε (αναγκαστικά) μέσα από τις στοές , αλλά όταν έγινε Ηγέτης της Ρωσίας τους άλλαξε τα φώτα κυριολεκτικά .
    Το ίδιο και ο Χρηστόδουλος , αλλά δυστυχώς κατάφεραν να τον φάνε .
    Έτσι έγινε και με τον Καποδίστρια . Όταν ξέφυγε από τον έλεγχό τους , τον δολοφόνησαν .
    Δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα (κυβερνούν τα Νεφελίμ , ή όπως αλλιώς τα λένε ) , και για να γίνεις ηγέτης πρέπει να περάσεις μέσα από τις
    μασονικές στοές .
    Το θέμα είναι από κει και πέρα τι κάνει ο εκάστοτε ηγέτης ….??;;!!!
    Και ο Καποδίστριας ήταν ένας από τους αρκετούς που κατάφεραν να ξεφύγουν (ασχέτως αποτελέσματος) .
    Το αν θα γίνει άγιος ή όχι θα το κρίνει Ο Θεός πρώτα , και η ιστορία αρκετά αργότερα .
    Το μόνο σίγουρο είναι , ότι Ήταν Πατριώτης .

  65. Ανώνυμος 11/17/2013 @ 1:20 ΜΜ

    ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ (πολίτης, κυβερνήτης, μπλογκογράφοι, δημοσιογράφοι, "ερευνητές" του κώλου, λιακόπουλοι, στρέιντζερ, μέηντζερ, και λοιποί μαλάκες)

    ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ (πόσω μάλλον να μιλάτε ή να γράφετε για αυτόν) ……… ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ.

    14 Νοεμβρίου 2013 – 10:59 π.μ.
    Φυσικά, έτσι είναι και έχεις δίκιο. Οι υπόλοιποι ξεστραβωθείτε να ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΟΪ, ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
    ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΕΝΑΚΗΔΕΣ, ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

  66. Ανώνυμος 11/18/2013 @ 7:14 ΜΜ

    Ιωάννης Καποδίστριας – Εγκύκλιος αρ. 2953 / 8 Ιουνίου 1831
    H Εγκύκλιος αυτή υπογράφηκε απο το Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια τον Ιούνιο του 1828 λίγους μήνες πριν απο τη δολοφονία του. Την χαρακτήρισε μυστική εγκύκλιο και περιγράφει τις καταστρεπτικές ενέργειες των Μυστικών Εταιρειών (δηλ. της Μασωνίας). Ορίζει και νομοθετεί οτι κανείς Δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να είναι μέλος αυτών των εταιρειών αν θέλει να συνεχίσει να είναι υπάλληλος του κράτους.

    Αριθ. 2953
    Μυστική Εγκύκλιος
    Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Πρός το Πανελλήνιον

    Πρός τούς κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.
    …Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποία συνδεόμενοι μεταξύ των άνθρωποι διά μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός Πατρίδος των και διά της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστί χρήματα….

    Ο Κυβερνήτης

    Ι. Α. Καποδίστριας

  67. Ανώνυμος 11/18/2013 @ 10:13 ΜΜ

    Ο Καποδίστριας διώκτης των Μασονικών στοών – Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο
    Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την αναλήθεια που γράφουν ότι υπήρξε μασόνος διαβάστε το ακόλουθο αντίγραφο αρχείου:

    http://www.ramnousia.com/2012/03/blog-post_2880.html#.UoqLz9J7Klt

  68. Ανώνυμος 11/20/2013 @ 12:20 ΠΜ

    Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ μας λες ότι ο Καποδίστριας ήταν Μασόνος; Φίλε μου, δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο .. ως εκ τούτου η μόνη σχετικά ασφαλής μέθοδος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς περί του αν ήταν η όχι είναι από το έργο του, το βίο του, τα ίδια του τα λόγια! Αυτά μόνο μπορούμε να δούμε και να κρίνουμε αν συνάδουν ή όχι με την ιδιότητα του Μασόνου (έστω του Μασόνου εκείνης της εποχής). Για τον άμεμπτο βίο του δεν έχω να πω κάτι καθώς και εσύ εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις αυτό από δική σου έρευνα.

    (Σου συστήνω ανεπιφύλακτα εδώ να διαβάσεις το πόνημα της Ελαία – που προσυπογράφουν πλήθος Μητροπολιτών και Μοναχών του Αγίου Όσους – «ο Άγιος της Πολιτικής». Σου στέλνω τα σχετικά link: http://agios-tis-politikis.blogspot.gr/http://ioannis-kapodistrias.blogspot.gr/p/blog-page_28.html )

    Για το ποια η σχέση του όμως με τις διάφορες Μυστικές Εταιρίες της εποχής που δίνουν όρκους κρυφούς που αντιβαίνουν ή υπερκαλύπτουν τους όρκους πίστης προς την Πατρίδα έχω να σου απαντήσω μόνο με τις επιστολές-καταπέλτη, κατά των διαφόρων Μυστικών Εταιριών της εποχής, που ο ίδιος ο Καποδίστριας είχε συντάξει και προωθήσει προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς και στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Το γνωρίζω ότι τις έχεις υπόψιν σου δεν χρειάζεται όμως να εθελοτυφλείς. Προφανώς αναφέρεται και στον Τεκτονισμό. Αφού θα ήταν άκρως παράλογο να βγάζει επιστολές για τέτοιες Μυστικές εταιρίες ενώ ο ίδιος αποτελεί μέλος μιας άλλης που όλοι ξέρουν ότι δίνει όρκους οι οποίου έχουν μεγαλύτερη σημασία στις συνειδήσεις των μελών τους απ’ότι αυτός της Πατρίδας τους.

    Αυτό και μόνο λοιπόν, ακόμα και αν δεν κατονομάζονται οι διάφορες Μυστικές Εταιρίες, αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη ότι ΔΕΝ ήταν Μασόνος. Αλήθεια όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο τι πειστήρια μπορούν να φέρουν προς απόδειξη των ισχυρισμών τους;

    Σχετικά με τους Φιλικούς, προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω αυτό που εσύ με τόσο σιγουριά μας λες (ότι δλδ ήταν Μασόνοι) αλλά ακόμα και αν, καλή τη πίστει, το αποδεχτώ, πραγματικά πιστεύεις ότι όσοι κάνουν παρέα με Μασόνους ή έχουν κάποιες σχέσεις μαζί τους είναι και οι ίδιοι Μασόνοι ή έστω ενστερνίζονται τις ιδέες της Μασονίας; Με αυτή τη λογική όλοι οι πολιτικοί, στρατιωτικοί και στρατιώτες που ορκιστήκαν (στα πλαίσια της Φιλικής Εταιρίας) πίστη στην Πατρίδα και αυτοθυσία στον Αγώνα που αναμενόταν να γίνει ήταν όλοι Μασόνοι. Αλήθεια, πόσο βάσιμος μπορεί να είναι ένας τέτοιος ισχυρισμός; Το αφήνω στην δικά σου λογική κρίση.

  69. Ανώνυμος 11/20/2013 @ 12:21 ΠΜ

    Και φυσικά ο Καποδίστριας θα είχε προφανώς συνάψει σχέσεις με τους Φιλικούς αφού δια μέσου αυτών ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας ενώ ο ίδιος ήταν ένας Έλληνας με σημαντικότατη πολιτική επιρροή στην τότε Ρωσική Αυτοκρατορία. Αυτό όμως ουδόλως δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα υπέρ κάποιας μασονικής ταυτότητας του Καποδίστρια. Αλλιώς μπορούμε να θεωρήσουμε πως οι πάντες γύρω μας, αυτή τη στιγμή, είναι Μασόνοι και πρώτος απ’ όλους ο υποφαινόμενος.

    Αλλά να σου πω την αλήθεια αρνούμαι να αποδώσω ακόμα και στους Φιλικούς τον χαρακτηρισμό του Μασόνου – όχι γιατί θέλω να πιστεύω ντε και καλά ότι δεν ήτανε – αλλά γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα και δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποια ιστορική απόδειξη περί αυτού, αν και το έχω ξαναδιαβάσει παλαιότερα σε ανάλογο αμφιβόλου σοβαρότητας άρθρο. Αν πάλι, όσοι διατείνονται ότι ήταν Μασόνοι ή κάτι τέτοιο, έχουν κάποιες αποδείξεις ας μας τις δείξουν ώστε να μιλάμε για σίγουρα πράματα και να μην σπιλώνουμε την μνήμη πεθαμένων ανθρώπων που στην τελική μας χάρισαν την ελευθερία μας! Το ότι η οργάνωση αυτή ήταν Μυστική έγινε για προφανέστατους λόγους που καμία σχέση δεν έχει με την μυστικότητα που επικρατεί στις Τεκτονικές στοές.

    Αλήθεια, αν όλα αυτά είναι ένα κακόβουλο ψέμα αντιλαμβάνεσαι (σε πνευματικό επίπεδο) το μέγεθος της ευθύνης και ενοχής που επωμιζόμαστε διαδίδοντας το; Γινόμαστε και εμείς Διάβολοι (αυτοί που διαβάλουν)! Πόσο σίγουρος είσαι για αυτούς τους ισχυρισμούς σου; Τι ιστορικές αποδείξεις έχουμε για αυτούς τους ισχυρισμούς πέρα από τέτοιου είδους περίεργα διαδικτυακά άρθρα που δεν μας δίνουν ιστορικές πηγές για όσα διατείνονται;

    Τέλος θέλω να σου θέσω και ένα ακόμα σημαντικότατο ζήτημα προς προσωπικό σου προβληματισμό. Ακόμα και αν καλοπροαίρετα θεωρήσουμε πως όλα όσα λέει το άρθρο ισχύουν .. είναι κάτι που πρέπει να υπερτονίζεται σε μια εποχή που διάφορα ανά τον κόσμο κέντρα προωθούν την διάλυση της χώρας μας ξεχαρβαλώνοντας κάθε ήρωα, πρότυπο και αξία σε αυτόν τον τόπο; Και αν θεωρητικά ο Καποδίστριας ή οι Φιλικοί είχαν κάνει και ένα λάθος και μπήκαν στην Μασονία για την προώθηση διαφόρων σκοπών που τελικά ευεργέτησαν αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, πρέπει να τους πυροβολήσουμε ιστορικώς για αυτό; Η Μασονία άλλωστε τότε δεν είχε την μορφή που έχει σήμερα, ούτε ήταν γνωστοί στα μέλη της οι πραγματικοί μυστικοί της σκοποί, πράγμα που ισχύει πολλές φορές ακόμη και σήμερα!! (πολλά μέλη της Μασονίας σήμερα νομίζουν ακόμη ότι, εκτός από τον εαυτό τους, ευεργετούν και την χώρα τους βρισκόμενοι στους κόλπους της!). Και ποιος μου λέει εμένα ότι ο Καποδίστριας όντας (θεωρητικά πάντα) κάποτε Μασόνος δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα του τι εστί Μασονία και γι’αυτό συνέταξε τις δύο επιστολές του κατά των Μυστικών Εταιριών; Άραγε θα φανώ τόσο μικρός και τόσο λίγος που θα τον καταδικάσω για ένα λάθος του παρελθόντος το οποίο αν θες ξέπλυνε με το αίμα του;
    Δεν ξέρω βέβαια στα σίγουρα αν ο Καποδίστριας ή οι Φιλικοί υπήρξαν καλοί Χριστιανοί και ούτε είμαι σε θέση να το κρίνω αυτό, την Κρίση αυτή την κράτησε ο Χριστός για τον εαυτό Του. Εκείνο που ξέρω είναι τα λόγια του Χριστού «οὕτω πᾶν δένδρον ἀγαθὸν καρποὺς καλοὺς ποιεῖ, τὸ δὲ σαπρὸν δένδρον καρποὺς πονηροὺς ποιεῖ. οὐ δύναται δένδρον ἀγαθὸν καρποὺς πονηροὺς ποιεῖν, οὐδὲ δένδρον σαπρὸν καρποὺς καλοὺς ποιεῖν. πᾶν δένδρον μὴ ποιοῦν καρπὸν καλὸν ἐκκόπτεται καὶ εἰς πῦρ βάλλεται. ἄραγε ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς» (Κατά Ματθ 7,17-20). Δηλαδή μόνο από τους καρπούς των έργων του μπορείς κάπως να αναγνωρίσεις την αξία κάποιου. Δες το συνολικό έργο και την αυτοθυσία του Καποδίστρια και των Φιλικών λοιπόν και κρίνε μόνος σου την ποιότητα του χαρακτήρα τους και το πόσο χριστιανοί ήταν. Γνωρίζουμε τέλος και οι δύο ότι «το δέντρο με τους καλούς καρπούς πετροβολούν» .. τον Καποδίστρια τον δολοφονήσαν ..

    Τέλος κάνω έκκληση στην ευφυΐα σου, είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι τους πατέρες του ψεύδους Μασόνους ώστε να πιστεύεις όσα διατείνονται για τον Καποδίστρια και τόσους άλλους και να μου τα γράφεις αυτά ως απόδειξη των ισχυρισμών σου; (Το ίδιο ισχύει και για το μασονικό 500ρικο). ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ρε φίλε, μην μας υποτιμάς τόσο ..

  70. Ανώνυμος 11/20/2013 @ 8:47 ΠΜ

    Ο ΑΓΙΟΣ ΝΑΙ και ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Καποδίστριας δολοφονήθηκε ένα μήνα πριν από την δεύτερη εγκύκλιο που εξέδωσε και καλούσε για τελευταία φορά κάθε υπάλληλο του κράτους, από ΥΠΟΥΡΓΟ και ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ μέχρι και ΚΛΗΤΗΡΑ, να υποχράψει δήλωση εντός μηνός ότι δεν ανήκει σε καμιά κρυφή ή μη νόμιμη οργάνωση κλπ, άλλως θα απελύετο.

  71. μακαρι απο τετοιυς ¨μασονους¨ να αποτελουταν η πολιτικη σκηνη! οσο για το δημοσιευμα… το βρισκω αθλιο

  72. ΑΛΚΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 10/27/2016 @ 5:10 ΜΜ

    Προσαρτημένο στο http://www.koutouzis.gr/Poros-Rosoi.htm

    Ο Πατριάρχης ο Σουλτάνος και ο Καποδίστριας

    Το Φεβρουάριο του 1828, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αγαθάγγελος Α΄ ο από Χαλκηδόνος, έστειλε στην Ελλάδα τους μητροπολίτες Νίκαιας, Χαλκηδόνας, Λάρισας και Ιωαννίνων, με σκοπό να συστήσουν στους κατοίκους της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου Πελάγους -στους μπαρουτοκαπνισμένους και ματωμένους αγωνιστές, που με τόσες θυσίες κέρδισαν την ελευθερία τους- να δηλώσουν υποταγή στο σουλτάνο και να επανέλθουν στον οθωμανικό ζυγό! Οι μητροπολίτες είχαν μαζί τους και γράμμα του πατριάρχη, που όχι μόνο συμβούλευε την υποταγή, αλλά υποσχόταν, πως ο «πολυχρονεμένος» σουλτάνος θα έδινε αμνηστία σε όσους υποτάσσονταν.
    Διαβάστε περισσότερα http://www.pare-dose.net/?p=2821
    Το κείμενο της κατάπτυστης επιστολής δημοσιεύθηκε το 1852, από την εφημερίδα «Σφαίρα».
    Οι μητροπολίτες, αφού συνάντησαν πρώτα τον Ιμπραήμ, πήγαν ύστερα στο Ναύπλιο, όπου όμως ο έπαρχος Γενοβέλης δεν τους άφησε να εισέλθουν, για να μην επηρεάσουν τον πληθυσμό. Το ίδιο συνέβη και στην Τριπολιτσά, όπου ο έπαρχος Βλαχόπουλος τους απαγόρευσε να εισέλθουν στην πόλη. Όταν τον Απρίλιο έφτασαν στον Πόρο και τόλμησαν να πουν στον Καποδίστρια, ότι θα διάβαζαν την πατριαρχική προκήρυξη, με την οποία εκαλείτο ο ελληνικός λαός να υποταχθεί στο σουλτάνο, όχι μόνον δεν τους το επέτρεψε, αλλά επί πλέον τους μίλησε σε πολύ αυστηρή γλώσσα.
    Ο Καποδίστρια από τον Πόρο έστειλε στον Πατριάρχη την ακόλουθη επιστολή:

    Αρ. 2683

    Ελληνική Πολιτεία

    Ο Κυβερνήτης της Ελλάδος

    Προς τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην και την περί αυτόν αγίαν Σύνοδον.

    Η προς τους προύχοντας, κληρικούς, προκρίτους και λοιπούς χριστιανούς κατοίκους της Πελοποννήσου και των νήσων του Αιγαίου Πελάγους εκάστης τάξεως και βαθμού διευθυνθείσα παρά της Υμετέρας Παναγιότητος και της ιεράς Συνόδου επιστολή του Φεβρουαρίου μηνός είχε φανή και εις τας εφημερίδας όλης της Ευρώπης, και αυτής ακόμη της Ελλάδος, ότε εσχάτως οι άγιοι Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίται Νικαίας, Χαλκηδόνος, Λαρίσσης και Ιωαννίνων μετά του Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου έφθασαν εις την νήσον Πόρον, όπου κατά το παρόν και ημείς διατρίβομεν…

    Όσον ολίγων ελπίδων και αν ήτον η προσδοκία μας, δεν δυνάμεθα να υποκρύψωμεν εις την Υμετέραν Παναγιότητα την ανέκφραστον λύπην, την οποίαν ησθάνθημεν, όταν εβεβαιώθημεν, ότι η αποστολή των Ιεραρχών τούτων σκοπόν μόνον είχε του να εγχειρίσωσι προς ημάς την ιδίαν του Φεβρουαρίου επιστολήν και να μας προτρέψωσιν εν ταυτώ, καθ’ όλους τους κατεπείγοντας τρόπους, ώστε να τους δώσωμεν καν ελπίδας ότι Ελληνικόν έθνος ήθελε παραδεχθή τας νουθεσίας της Υ. Παναγιότητος.

    Οι ίδιοι ημείς, δεξάμενοι παρά των ιδίων αυτών την επιστολήν, είπομεν μεθ’ όλης της παρρησίας τα αίτια, με τα οποία το βήμα τούτο ούτε συνέπειάν τινα εδύνατο να έχη, ούτε καρπούς παντελώς να φέρη αναλόγους προς τας επιθυμίας της Υ. Παναγιότητος.

    Βαθύτατα αισθανόμεθα ο,τι οφείλομεν εις την θέσιν και της Μεγάλης Εκκλησίας και της Υ. Παναγιότητος, δια τούτο και δεν εγκρίνομεν να ανακεφαλαιώσωμεν το περιεχόμενον της συνοδικής επιστολής.

    Περικυκλούμενος και πολεμούμενος ο λαός ούτος εξ ενός μέρους από φοβερά στρατόπεδα, ωθούμενος συχνάκις έως του χείλους της αβύσσου, ο λαός ούτος υπάρχει ακόμη.

    Ομόφωνος και γενική είναι η πεποίθησις αύτη· ούτε οι προύχοντες ούτε ο κλήρος ούτε ο λαός, προς τους οποίους η Υ.Π. διευθύνεται, έχουσιν ούτε δύνανται να έχωσιν άλλην παρ’ αυτήν την πεποίθησιν, χωρίς να εξαχρειωθώσι και να παύσωσι του να είναι άνθρωποι και χριστιανοί.

    Πάμπολυ αίμα εχύθη, πάμπολλαι ουσίαι εφθάρησαν εις διάστημα οκτώ ετών πολέμου και δυστυχιών, καθ’ ους ο τόπος ούτος κατηφανίσθη, ώστε όλως διόλου αδύνατον είναι να επανέλθη εις οποιανδήποτε κατάστασιν πραγμάτων βάσιν έχουσαν το παρελθόν!

    Εν Πόρω την 28η Μαΐου (9 Ιουνίου) 1828

    Ο Κυβερνήτης
    Ι. Α. Καποδίστριας

    Ο Γραμματεύς της Επικρατείας
    Σ. Τρικούπης

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*