Διαφημίσεις

Ένας εφιαλτικός συνδυασμός έκανε χθες την εμφάνισή του στην Σάμο από αυτούς που προβλέπονται στα επιτελικά σχέσια και σενάρια απόκρουσης εισβολής, αλλά στην πράξη πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του: Ο εμπρησμός και το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς στο εσωτερικό του νησιού με ταυτόχρονη αποβατική ή αεραποβατική κίνηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Σάμο (θα μπορούσε να είναι εμπρησμός) και λίγο αργότερα ένα αποβατικό LCT του τουρκικού Ναυτικού, συνοδευόμενο από μία φρεγάτα έφτασαν σε απόσταση δύο μιλίων από τις ακτές του νησιού κι ενώ όλος ο κρατικός μηχανισμός και οι διαθέσιμες δυνάμεις του Στρατού είχα σπεύσει στην κατάσβεση στης πυρκαγιάς.
Τα δύο πλοία πέρασαν από την περιοχή Κασονήσι και Μακρονήσι στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής και συνέχισαν με κατεύθυνση τη περιοχή της Σμύρνης.

Η πυρκαγιά μαινόταν όλη την νύχτα και απείλησε το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο φαίνεται ότι ευτυχώς σώθηκε με την επέμβαση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, αλλά το ζήτημα είναι ότι για πρώτη φορά είχαμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό πυρκαγιάς και εμφάνισης τουρκικού αποβατικού σκάφους.

Ένα ενδεχόμενο που μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο Τούρκων πρακτόρων-εμπρηστών, απλά επιβεβαίωσε ότι είναι ένα ισχυρό σενάριο προκειμένου να υπάρξει αντιπερισπασμός και να απασχοληθούν οι φίλιες δυνάμεις με την κατάσβεσή της ή να δοθούν σινιάλα στους εισβολείς.
Ας δούμε τι έγινε στην εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974:

“Την τουρκική νηοπομπή εντόπισε και έθεσε σε παρακολούθηση το ραντάρ του ΣΕΠ, το οποίο βρισκόταν στο βορειοανατολικό άκρο της Κύπρου, στο ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα. Γρήγορα κατέστη αντιληπτό ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν δύο διαφορετικές ομάδες σκαφών. Η μία, παραπλανητική, αποτελείτο από έξι εμπορικά πλοία, τα οποία έπλεαν με κατεύθυνση νότια-νοτιοανατολική, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι θα εκτελείτο απόβαση στον κόλπο Αμμοχώστου.

Τα μεσάνυκτα, όμως, κατέστη πλέον σαφές ότι δεύτερη νηοπομπή με κατεύθυνση νοτιοδυτική έπλεε προς την περιοχή Κυρήνειας. ΄Ηταν η δύναμη των αντιτορπιλλικών και αποβατικών.
Για την καλύτερη καθοδήγηση της και αντιπερισπασμό των υπερασπιστών του νησιού, οι Τουρκοκύπριοι εμπρηστές άναψαν τεράστιες φωτιές σε σημεία της βόρειας πλευράς του Πενταδάκτυλου
Μία από τις φωτιές έκαιγε συνεχώς από την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στην πλαγιά απέναντι ακριβώς από το σημείο, όπου τελικά διενεργήθηκε απόβαση”.

Το χθεσινό σκηνικό στην Σάμο σε τίποτα δεν διέφερε (πλην της κατάληξής του, ευτυχώς…) από εκείνο το ξημέρωμα στην Κύπρο…
Σε πολλές ασκήσεις του Στρατού και της Εθνοφυλακής στα νησιά του Αν.Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιλαμβάνεται ως πολύ πιθανή η αντιμετώπιση απόβασης εν μέσω προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιάς. Πάντως η χθεσινή “σύμπτωση” είναι ιδιαίτερα ανησυχητική…

defencenet



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

9 σχόλια στο “ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ… Περίεργες συμπτώσεις: Σάμος 2013 & Κύπρος 1974 – Εμπρησμοί και αποβατικά !!”
  1. αδερφια, τα αστεια τελειωσαν.η ωρα εφτασε.βαλτε ολοι τον ιησου χριστο στην ψυχη σας και στην καρδια σας…προσευχεστε καθημερινα στον κυριο και στην παναγια μας…παρτε τροφιμα…τα απαρετητα…ενωθειτε,οργανωθειτε,και ετοιμαστειτε για τα τραγικοτερα γεγονοτα της παγκοσμιας ιστοριας…μα μην ξεχνατε ενα πραγμα…ιησους χριστος νικα…ο θεος μαζι μας…καλη λευτερια…

  2. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ… Η ΣΑΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ… ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ. Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ…

  3. Τους παρεξηγήσατε ρε παιδιά τους συμμάχους. Να βοηθήσουν στην κατάσβεση ερχότανε!!!!!

  4. ΠΑΙΔΙΑ !! Το αποβατικό ηταν …άδειο ! Και είχε ξεμείνει από ζημιά στα ανοιχτά της Σάμου ! Η δέ …φρεγάτα ,ήταν …ρυμουλκό! Που τράβαγε το αποβατικό να το πάει πίσω για επισκευή !!! Τήν μαλακία την έκανε παπαροδημοσιοκάφρος απο την Σάμο ,που άλλα γίνονταν και άλλα εβλεπε !

  5. 5.01 ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΣΑ Ν ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ . ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ; ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ (ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ) ΝΑ ΣΥΝΕΝΕΣΟΥΜΕ ;

  6. ΟΥΤΕ ΜΑΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

  7. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΞΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΤΥΧΑΙΟΥΣ" ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek