Διαφημίσεις

Έγινε και αυτό! Η Δημοκρατία της Σλοβακίας μέσα στα πλαίσια των 17 κρατών του ευρώ (Eurogroup) αποφάσισε να εκδώσει αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ με παράσταση των δύο Θεσσαλονικέων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, που τιμώνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως άγιοι και μάλιστα ισαπόστολοι. Στην παράσταση οι δύο μορφές θα εικονίζονταν με φωτοστέφανο, σύμβολο της αγιότητός τους, κρατώντας το Ευαγγέλιο και το σύμβολο του Σταυρού.

Η απόφαση υποβλήθηκε, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, προς έγκριση από την Επιτροπή της Ευρωπαικής Ενώσεως.
Ωστόσο η Επιτροπή γνωστοποίησε στη Σλοβακική Κυβέρνηση ότι «ορισμένα κράτη αντιτίθενται στο νόμισμα λόγω θρησκευτικής ουδετερότητας» και ζήτησαν να
απαλειφθούν τα φωτοστέφανα των δύο Αγίων.
Γιά τον Σταυρό με τις δύο οριζόντιες κεραίες δεν υπήρχε αντίθεση, διότι ήδη υπάρχει στα κοινά κέρματα της Σλοβακίας του ενός και των δύο ευρώ.

Ωστόσο η αντίδραση φαίνεται ότι δεν ήταν εξίσου ισχυρή από όλα τα κράτη – μέλη του Eurogroup. Το θλιβερό όμως είναι ότι η αντίδραση προήλθε από τους αντιπροσώπους της Γαλλίας και δυστυχώς της… Ορθοδόξου Ελλάδος!
Καί η μεν Γαλλία, ένα κράτος που διεχώρισε τις σχέσεις του με την Εκκλησία, γι’ αυτό και παραπαίει συνεχώς, είχε κάποια δικαιολογία.

Οι εκπρόσωποι όμως της Ορθοδόξου Ελλάδος, της οποίας το Σύνταγμα αρχίζει με τη φράση «Εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος»· της Ορθοδόξου Ελλάδος, της οποίας οι δύο ιεραπόστολοι και φωτισταί των Σλάβων άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος υπήρξαν παιδιά, της χώρας της ποτισμένης με αίματα χιλιάδων μαρτύρων, της χώρας των οσίων και των αγίων με τα μυροβλύζοντα και θαυματουργούντα λείψανα, της χώρας του θαύματος των Βαλκανικών πολέμων και του έπους του 1940,πως αποστασιοποιούνται από το πιστεύω τους;

Διότι η άρνηση προήλθε από την εκπρόσωπό μας στην Ευρωπαική Επιτροπή και τους συνεργάτες της, αλλά και από έναν υπουργό της σημερινής Κυβερνήσεως και δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (Βλ. περιοδικό «Κοινωνία», τεύχ. 2/2013, σελ. 106-107). Δυστυχώς στις αντιχριστιανικές διακηρύξεις και κινήσεις Ελλήνων βουλευτών των τελευταίων ετών προστίθεται και η ανωτέρω θλιβερή προσπάθεια. Πάντως η Σλοβακία επέμεινε στην απόφασή της και εξέδωσε ήδη 1 εκατομμύριο κέρματα με τα χριστιανικά σύμβολα προς εντροπήν των αναξίων εκπροσώπων της Ορθοδόξου Ελλάδος!…

Περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ”

Εμείς τι να πούμε, μένουμε άναυδοι με το νεοταξίτικο πολιτικό μας σύστημα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “‘Ελληνες πολιτικοί αρνήθηκαν το “ορθόδοξο” ευρώ”
  1. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΒΟΥΛΗΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΟς ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ 48% ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΥΠΗΣΗ

  2. Ως εκ τούτου, αντιλαμβανόμαστε άλλη μία φορά ότι οι πολιτικοί μας
    είναι μασώνοι, προδότες και αντίχριστοι.
    Εξω απο την Ελλαδα ρεεε!

  3. Γιατι εσεις πιστευετε πως αυτοι οι 300ρεμαλια πιστευουν σε κατι περαν δοξας και χρηματος?

  4. Γιατι τα βαζεται μονο με τους 300 χαφιεδες ανθελληνες που ειναι στην βουλη!! Αυτο που κακως ονωμαζουμε ελληνικος λαος χαχαχαχα!! τι ειναι; σε ποια κατηγορια υπαγεται;, το 90% αποτελειται απο ενα συνοθυλευμα σκουλικανθρωπων, ατομιστων συμφεροντολογων απατριδων, το οποιο δεν εχει ουτε ιερο ουτε οσιο?? Για τον λογο αυτον ακριβως βρισκομαστε στην θεση τραγικη αυτη θεση, εντος ολιγου μας εχουνε στο προγραμα για εξαφανιση. Βλεπεται να συγκινειται κανεις οχι!!! Με τον ιδιο νοσηρο τροπο εξακολουθουνε να σκεφτωνται, και να λειτουργουνε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *