Διαφημίσεις

Την ώρα που η έκρηξη πολέμου στη Συρία δείχνει να είναι εξαιρετικά πιθανή ,βάζοντας φωτιά που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως και πότε θα σβήσει Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε φάση αποσταθεροποίησης. Και σ΄ αυτή την περίπτωση δύσκολα οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει το ρίσκο πρόβλεψης.

Στην Τουρκία η επιλογή του Ερντογάν για χρήση βίας που μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται δεν φαίνεται να έχει το αποτέλεσμα που θέλει . Ο κόσμος παραμένει στον δρόμο και δεν δείχνει καμία απολύτως διάθεση να επιστρέψει στα σπίτια του. Το πρόβλημα δημοκρατίας που προκάλεσε ο Ερντογάν είναι πολύ σοβαρότερο απ΄ ότι ο ίδιος και το επιτελείο του πιστεύει. Και η “σιδηρά πυγμή” αλά τούρκα που έχει επιλέξει δεν θα του βγει.

Εδώ στην Ελλάδα απόψε παίζεται η τύχη της τρικομματικής κυβέρνησης με αφορμή ένα θέμα που ο Σαμαράς δεν περίμενε ότι θα γινόταν βόμβα μεγατόνων που θα απειλούσε τα θεμέλια της εύθραυστης κυβέρνησής του. Η ΕΡΤ έμοιαζε εύκολος στόχος. Οι κατασυκοφαντημένοι δημοσιογράφοι των 800 και των 1000 ευρώ είχαν μπει εδώ και καιρό στο ίδιο τσουβάλι με τους “μεγαλοκαρχαρίες” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης . Αυτό το τσουβάλι “πέταξαν” στην αρένα οι επιτελείς του Σαμαρά πιστεύοντας ότι όλος ο κόσμος έχει πειστεί από την καθολική ισοπέδωση επαγγελματικών ομάδων και κοινωνικών τάξεων. Το “κόλπο” έχει χρησιμοποιηθεί και με τους στρατιωτικούς από την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου αλλα και από τον “φιλικό” υποτίθεται προς τις Ένοπλες Δυνάμεις Αντώνη Σαμαρά.

Όπως και στην Τουρκία έτσι κι εδώ η επιλογή φαίνεται να είναι η “σιδηρά πυγμή”. Δείγμα αυτής της επιλογής ήταν και το “μαύρο” στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις που επιχειρήθηκε να ασκηθεί αυτή η “σιδηρά πυγμή” η κυβέρνηση βγήκε πολλαπλά χαμένη. Θα αναφερθούμε και πάλι στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όπου το “κυνηγητό” όσων τόλμησαν να εκφέρουν άποψη για τις περικοπές και τα εργασιακά μάλλον “έγιναν ήρωες” παρά μπήκαν στην λογική του “κυνηγημένου”. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν φαίνεται και έτσι όπως έχουν έρθει και τα πράγματα δεν μπορεί κιόλας να αλλάξει στάση.

Τα όσα έχει πει τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός και κυρίως ο τρόπος που τα έχει πει δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό για το αν απόψε η κυβέρνηση θα επιβιώσει.

Σε μία άλλη χώρα η προσφυγή στις κάλπες ακόμη και σε διάστημα λίγων μηνών δεν θα αποτελούσε …απειλή. Αντιθέτως .

Φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα του σήμερα . Και ειδικά με την πόλωση που αναμένεται να κορυφωθεί σε ενδεχόμενο εκλογών.

Η κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα και Τουρκία επαναλαμβάνουμε ότι είναι απρόβλεπτη και σε μια περίοδο που στην γειτονιά μας ,το φυτίλι έχει ανάψει κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα ξημερώσει.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Ελλάδα – Τουρκία σε αναταραχή και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έτοιμος να ξεσπάσει”
  1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ . ΓΙΑ ΥΑΤΟ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ . ΜΕΓΑΛΟΕΦΥΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΙΓΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ .

  2. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 87 Η ΤΟ 96…..ΤΟΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΑΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ…..ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ….ΑΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΛΑΠΑΔΙΑΣΜΕΝΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ…ΣΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΙΟΛΑΣ….ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  3. Ακριβως το αντιθετο συμβαινει . Η κατασταση ειναι απολυτα ελεγχομενη και στις δυο χωρες . Ισα ισα που βολευει πολυ το να πιστευεις πως κανεις αντισταση και οδηγεις εσυ τα πραγματα .

  4. 8:04 ΣΩΣΤΟΣ! ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  5. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΥΠΟΥ ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ…ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek