Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:03 - 21/11/2013

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: “ΝΑΙ, ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Είναι τραγικό, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό:….

Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.

Toμεσημέρι που πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το κοινουβουλευτικό ρεπορτάζ και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα “Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;” αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό

δείτε εδώ
http://pleysis.blogspot.gr/2013/11/sony-music.html

Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό, όπως πρώτοι το χαρακτηρίσαμε:

Ο υπουργός Πολιτισμού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγαλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!

Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό. Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις…

H επιβεβαίωση και διώ υπουργικών χειλέων της αποκάλυψης του defencenrt.gr έγινε μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, Τέρενς Κουίκ και Γαβριήλ Αβραμίδη στην οποία καταγγέλλουν ότι ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος (δεν έχει πρακτική ευθύνη για το ζήτημα αφού η απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων έγινε πολύ πριν αναλάβει την θέση του υπουργού Πολιτισμού) είπε ότι “Δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο γιατί έχει εμβληματική αξία” κλπ κλπ. αλλά τι σημασία έχει;

Η χώρα έχει τα δικαιώματα του Εθνικού της Ύμνου;

Όχι! Αυτή είναι η ουσία.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (19)

  1. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 8:07 ΜΜ

    Αυτό δεν πρέπει να μείνει κρυφό. Πρέπει να τον μάθουμε αυτόν. Οπωσδήποτε!

  2. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 8:25 ΜΜ

    ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ?

  3. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 8:30 ΜΜ

    Τι ακριβώς μας κάνει εντύπωση;
    Ότι παραδέχθηκε πως πούλησε τον Εθνικό ύμνο, η οτι δεν παραδέχθηκε, ακόμα, πως έχει πουλήσει και τη μάνα του;

  4. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 8:33 ΜΜ

    To oti auth h etairia de vgainei pou8ena sto google para mono se shmerina ar8ra de leei tpt se kanenan?

  5. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 9:02 ΜΜ

    Μα ρε σείς, είναι δυνατόν να πουλήσουν ολόκληρη χώρα με όλους τους κατοίκους και να μην βάλουν και μουσική επένδυση; Για να ψαχτούμε μήπως πούλησαν και το σχέδιο της σημαίας σε κανένα οίκο μόδας. Από αυτούς πλέον τα έχω δεί όλα. Ένα μόνο όνειρο έχει μείνει ανεκπλήρωτο, αλλά οσονούπω. Να τους δώ στο ικρίωμα και τους 300+1 και μετά ας πεθάνω.

  6. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 9:05 ΜΜ

    Κι όμως,… βγαίνει στο Google…

  7. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 9:16 ΜΜ

    Ρε παιδια αφου βγηκε ο παναγιωτοπουλος στον τραγκα και ειπε πως δεν ισχυει κατι τετοιο. Ας μη βιαζομαστε. Τις μισες ειδησεις τρεχετε να τις γραψετε πρωτοι και μετα τις παιρνετε πισω. Ηρεμα.

  8. Ανώνυμος 11/21/2013 @ 9:27 ΜΜ

    …edw poulhsan th xwra,ston ethniko hmno tha kollhsoun?

  9. Ανώνυμος 11/22/2013 @ 2:03 ΠΜ

    Δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (συνθέτη/στιχουργού) του εθνικού ύμνου λόγω παλαιότητας. Υπάρχουν μόνο συγγενικά. Δηλαδή δικαιώματα για το συγκεκριμένο ηχογράφημα.
    Αν εγώ ενορχηστρώσω και εκτελέσω/ηχογραφήσω τον εθνικό ύμνο, έχω εκτελεστικά δικαιώματα και μπορώ να βάλω πχ. τη Sony να μου τα εισπράττει όποτε αυτό ακούγεται/παίζεται δημόσια.
    Αυτό συνέβη. Κάποιος που έφτιαξε το συγκεκριμένο ηχογράφημα το κατέθεσε ενδεχομένως στη SONY.
    Τόσο απλά.

  10. Ανώνυμος 11/22/2013 @ 6:28 ΠΜ

    Δεν πωλούνται πνευματικά δικαιώματα εθνικού ύμνου…..MHN ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ…..σίγουρα καθε μερα γίνονται άπειρες μαλ@κίες στην Ελλάδα και στον κόσμο ….. Πάντως…..Όλα όσα χάνουμε κάθε μέρα να είστε σίγουροι οτι θα τα ξαναπάρουμε πίσω σε μια στιγμή…..είναι τόσο γελοία και παράνομα τα μέτρα τους που θα μπορούσαμε να τα καταργήσουμε σε μερικά λεπτά….προϋπόθεση για να γίνει αυτό?…. να γίνουμε Έλληνες…να βγούμε στο δρόμο με πέτρες…….κι αυτό είναι νόμιμο

  11. Ανώνυμος 11/22/2013 @ 7:40 ΠΜ

    καλύτερα απο Ιάπωνες παρα να ακουγεται ο εθνικος ύμνος απο χρυσαυγίτες……που τον τραγουδάνε και λάθος και χαιρετάνε και ναζιστικά μετα, σφάζουν και μερικούς ανθρωπους!!!αν και φαντάζομαι ραδιο αρβύλα είναι η έιδηση!! Είναι δυνατον να υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στον εθνικο ύμνο?δλδ ποιος τα κατέχει ο σολωμός και ο Μάντζαρος?????

  12. Ανώνυμος 11/22/2013 @ 8:08 ΠΜ

    ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ……….ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!

  13. Ανώνυμος 11/22/2013 @ 12:45 ΜΜ

    Μηπως τα πνευματικα δικαιωματα τα εχει κανενας απογονος του Σολωμου κ Μαντζαρου, για ψαξτε το

  14. Ανώνυμος 11/22/2013 @ 4:29 ΜΜ

    ΤΟ ΓΑΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ.ΠΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΥΛΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.ΒΡΗΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΟΓΑΜΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΥΜΝΟ ΜΑΣ.ΑΠΛΩΣ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

  15. Ανώνυμος 12/03/2013 @ 12:48 ΜΜ

    22 Νοεμβρίου 2013 – 9:40 π.μ.

    Ξέρεις τι λένε (οι επιστήμονες) για όσα και όσους μας εκνευρίζουν πάρα πολύ; ότι είναι ο καθρέφτης μας…. βλέπουμε στοιχεία μας πάνω του, για αυτό αντιδράμε έτσι……

    Θες να κάνεις τον "υπεράνω", το μορφωμένο και τον "πολιτισμένο" αλλά…….. ούτε τα βασικά δε ξέρεις….

    ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ πάνε στους Κληρονόμους….. στο έγραψε και ένας άλλος σχολιαστής παραπάνω αλλά εσύ βιάζεσε να ρίξεις τη "γροθιά σου στον καθρέφτη σου" και έτσι δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς με το τι γράφουν οι άλλοι………

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*