ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΕΚΤΑΚΤΟ! Γενική Επιστράτευση των Κούρδων της Συρίας εναντίον των μαχητών της Τζιχάντ!

· Κατοχικά Νέα

Η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία κάλεσε την Τρίτη για γενική επιστράτευση κατά των ομάδων τζιχαντιστών μετά τη δολοφονία ενός Κούρδου ηγέτη στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου πολύ σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και δύο εβδομάδες.

Ηλεκτρονική εφημερίδα L’Orient le Jour/
Απόδοση: Ινφογνώμων Πολιτικά

Στη Χομς (κέντρο), όπου ο στρατός κατέγραψε μια σημαντική νίκη επί των ανταρτών, και στην περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια), επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας σκότωσαν τουλάχιστον 11 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Sohr), που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο επικεφαλής του Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Ahmed Jarba, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κατάρ ότι θα σχηματιστεί μια εξόριστη κυβέρνηση μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι επιτροπές προστασίας του κουρδικού λαού (YPG) -ένοπλο παρακλάδι της συριακής έκδοσης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK, Κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία)- έχουν καλέσει όλους όσους μπορούν να φέρουν όπλα να ενταχθούν στις τάξεις τους για την προστασία των περιοχών που ελέγχουν κατά των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (EIIL) και του Μετώπου Αλ-Νούσρα», δήλωσε η πολιτοφυλακή αυτή σε ανακοίνωση που αναφέρεται από το OSDH.

Ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τα μέσα του 2012 από τις κουρδικές περιοχές και αυτή η κοινότητα, η οποία αντιπροσωπεύει το 15% του πληθυσμού, προσπαθεί από τότε να χαράξει μια αυτόνομη περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Οι τζιχαντιστές , αντί να συμμετέχουν στις ανοικτές μάχες κατά του καθεστώτος, επιτέθηκαν σε περιοχές που δεν ελέγχονται πλέον από το καθεστώς και επιτέθηκαν στους Κούρδους», δήλωσε ένας Κούρδος μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (αντιπολίτευση), Mohammed Mustafa, σε επαφή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP μέσω του διαδικτύου.

Η παρούσα επιστράτευση των Κούρδων, γεγονός άνευ προηγουμένου στον πόλεμο στη Συρία, ήρθε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στο Καμισλί (βορειοανατολικά) ενός Κούρδου ηγέτη μέλους του PYD.
(…)

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ουκρανική σημαία - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ο πόλεμος αλλάζει μορφή: Jet drones χτυπούν το Κίεβο σχεδόν όλο το 24ωρο – Παιδιά στα υπόγεια καταφύγια

Στρατιώτες στην Ευρώπη - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Daniel Silva / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ χτυπούν τουρκική τράπεζα με κυρώσεις για συναλλαγές με το Ιράν – Η οικονομική πολιορκία περνά στην Τουρκία

Πετρελαιοφόρο στη θάλασσα - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Ian Yates / UnsplashBusiness

Η ενεργειακή κρίση περνά στην αντλία: Ρεκόρ τιμών βενζίνης στις ΗΠΑ – Το πετρέλαιο ξανά πάνω από τα 90 δολάρια

3 απαντήσεις στο “ΕΚΤΑΚΤΟ! Γενική Επιστράτευση των Κούρδων της Συρίας εναντίον των μαχητών της Τζιχάντ!”

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ , ΕΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ , ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ , 'Η ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ … ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ… ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 'Η ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΕΣ… ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ , ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ… Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ … ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

  2. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΘΕΝΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ (ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΛΠ)…ΖΗΤΩ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΑΣΣΑΝΤ!!!
    ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά