Διαφημίσεις

Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση, ακόμα και σε απίστους ή “χλιαρούς” Χριστιανούς, η στάση που τήρησε η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία στα πρόσφατα γεγονότα της υπερψήφισης της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, από την “Βουλή των Ελλήνων“.

Εκτός από κάποιες – λιγοστές – μεμονωμένες φωνές Ιεραρχών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αντιχριστιανική αυτή ενέργεια εκ μέρους της “δεξιάς” κυβέρνησης (η οποία, υπενθυμίζουμε, παρότι εδώ και χρόνια καπηλεύεται την Πίστη των Ελλήνων πολιτών, υφαρπάζοντας την ψήφο τους, αποδεικνύεται στην πράξη παντελώς ξένη και εχθρική στην Ορθοδοξία μας), η Επίσημη Εκκλησία, όπως αυτή εκφράζεται από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο, σιώπησε!

Ούτε μια ανακοινωσούλα δεν γράφτηκε, ούτε μισή λέξη δεν ειπώθηκε για ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι “αιτία πολέμου” στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους!
Υπάρχουν βέβαια και οι…πονηροί, οι οποίοι θα μιλήσουν ξανά για “σωστή (!!!) σιωπή, αφού η Εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στην πολιτική”!
Ερωτούμε λοιπόν:

– Είναι πολιτική η κατάργηση της αργίας της Ημέρας του Κυρίου (=Κυριακή);
– Αν δεν μιλήσει η Εκκλησία για κάτι που επηρεάζει ΑΜΕΣΑ τη ζωή εκατομμυρίων πιστών ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ποιος θα μιλήσει;
Βλέπουμε λοιπόν, πως η γραμμή της σιωπής που έχει χαράξει εδώ και χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος, δεν αφορά μονάχα τα “πολιτικά”, αλλά ακόμα και τα εκκλησιαστικά θέματα!!!

Ο πιστός λαός, αισθάνεται εγκαταλελειμμένος. Πλήθος ερωτήσεων απευθύνονται στους κατά Ενορίες Ιερείς από πολύ κόσμο, με αφορμή την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας: “Πάτερ, γιατί δεν μιλά η Εκκλησία; Ποια είναι η θέση της; Να δουλεύουμε την Κυριακή; Είναι σωστό;”.
Αποτέλεσμα; Ακόμα κι αν ο εκάστοτε Ιερέας ή/και Αρχιερέας ενημέρωνε το Ποίμνιο εκφράζοντας την Ορθόδοξη θέση για το θέμα, εκείνο παρέμενε με την εντύπωση πως η Εκκλησία μας παρέμεινε άλαλη στο ζήτημα, αφού επισήμως ουδεμία θέση της εκφράστηκε!
Έχει άδικο άραγε ο κόσμος;

Υ.Γ. Και μέσα σ’ όλα αυτά, προξενεί αλγεινή εντύπωση η σπουδή (!!!) υψηλά ιστάμενων εκκλησιαστικών προσώπων για το…μοίρασμα οφικίων και Μητροπόλεων, όπως διαβάζουμε εδώ. Φυσικά, μπορεί το δημοσίευμα να είναι αναληθές. Μπορεί όμως και όχι.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

22 σχόλια στο “ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!”
  1. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΝΗΡΙΑ…….ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ…….Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ…..ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ……ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…..ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ……ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΛΟΓΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ…..ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ……ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ……ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ……ΑΜΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΑΜΚΑ….ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ……ΑΝ ΠΕΙΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ……ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΜΕΤΑ…..ΟΣΟ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ ΕΣΥ……ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ…..ΓΥΡΝΑ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ…..ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ…..ΛΙΓΟ ΦΥΓΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΜΑΣ…..ΤΩΡΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ…..ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ…..ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ…..ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…..ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ……Ο ΧΡΙΣΤΟΣ….ΑΜΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ….ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ

  2. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ . . . . . !

    ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ Ν'ΑΓΙΑΣΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ . . . . !

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ . . . . . .

  3. Πιο αισχροι πιο πονηροι και φιλαργυροι απο την πλειοψηφια των ιερεων δεν θα υπαρχουν. Κυριως οσοι κατεχουν ανωτερα αξιωματα. Εκμεταλευτες της πιστης συγχρονοι γραμματρεις και Φαρισαιοι. Δεν πειραζει ομως. Ο θεος τα βλεπει αυτα και θα κριθειτε και σεις. Για να μην πατουσε κανεις στα 'μαγαζακια'' που δυστυχως μετατρεψατε τον οικο του Θεου και θα τα λεγαμε. Μην ανησυχητε η νεα γεννια ξυπναει. Συντομα δεν θα παταει κουνουπι με αυτα που κανετε. Αποτελειτε παραδειγμα προς αποφυγην. Αισχος

  4. Στα χρόνια του Jeronimo και τους λαθρομετανάστες ταίζουμε και τζαμιά θ'αποκτήσουμε για τους ισλαμοφασίστες και την ημέρα του Κυρίου θα καταργήσουμε… Αυτά να τα βλέπουν οι πιστοί-πρόβατα που πάνε με το φτωχό μεροκάματό τους και στηρίζουν τις εκκλησίες… Ξύρισμα στο Jeronimo και στους όμοιούς του! Η πίστη είναι καθαρά προσωπικό θέμα, δε χρειαζόμαστε τους εμπόρους της.

    ΥΓ Έχουμε κάποιο νεότερο από το δημοσίευμα στην εδώ ιστοσελίδα που μιλούσε για τρισεκατομμύρια dollars της εκκλησίας?

  5. Οι εργοδοτες υπαρχει πιθανότητα να σχολιασουν αρνητικα το δεδομενο αυτό.? Δεν νομιζω μεσα απο τον ταπεινο εγκεφαλο μου να πιστεψω οτι η εκκλησια που διαχειριζεται πολλα εκατομμυρια να εχει αντιρηση σε κατι τετοιο!

  6. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ – ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ…. ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ… ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΣΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ… ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ… ΕΧΟΥΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥΣ … ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΣΟ ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΩΣ ΣΚΙΑΚΤΡΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ… ΤΟ ΕΘΝΟΣ… ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ… ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ… ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

  7. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΤΟΝΙΣΕΙ: ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΟΥ “ΤΡΑΒΟΥΝ“ “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΠΙ“ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ“ ΤΟΥ ΌΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΡΩΕΙ ΤΖΑΜΠΑ-ΠΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ-ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΖΑΜΠΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΗΔΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ ΤΥΧΕΡΑ ( ΑΝΤΕ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΕΙΜΑΙ) ΣΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ “ΤΟΥΜΠΕΚΙ“ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΑΝΤΕ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ ΓΙΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ……ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΑΕΙ. <>.

  8. λοιπον και οι μεγαλοι πουλημενοι ειναι στον εβρεοσιωνισμο,αλλα αυτο δεν ακυρωνει την θρησκεια μας,αλλωστε τα λενε οι γραφες και οι προφιτιες οι προ χριστου,και οχι οι μετα,
    αλλα οπως ολοι μας ετσει και αυτοι απο το ιδιο δηκαστηριο θα περασουνε μετα την αγορα του τελευταιου δυμετρου οικοπεδου,μην κοιτατε λοιπον τι κανουνε ολοι αυτοι ,αλλα κοιτατε τι λενε οι γραφες,και πανω απολα ασ ακουσουμε την ψυχη μας και την συνηδειση μας,αυτες μας λενε για το λαθος και για το σωστο
    και οχι οι πραξεις καποιων ανθρωπων οτι και να ειναι αυτοι
    αλλωστε υπαρχουνε πολυ καλα παραδειγματα απλων παπαδων με πλουσιο φιλανθρωπικο και πνευματικο εργο,που η σταση της ζωης τους ευδωιαζει,θεικη παρουσια,βεβεα δεν θα τους δειτε στα καναλια αλλα παντως υπαρχουνε

  9. Παντα ο θεος ειχε μια φωνη που ξεχωριζε και ελεγχε.
    Καποτε ηταν ο Καντιωτης,παθιασμενος και φλογερος ομιλητης αντιταχθηκε στον Σεραφειμ και στην διαλυση.Ειχε την εργατια με το μερος του γι αυτο και δεν τολμησαν να τον ξηλωσουν.
    Σημερα υπαρχει ο Μητροπολιτης Πειραιως Σεραφειμ.Χαρακτηρισε ανεπιθυμητους στις εκκλησιες του Πειραια οσους βουλευτες ψηφισαν τον νομο.
    Επισης οσοι διαβασαν την Επιστολη του προς τον Βαρθαλομαιο θα δουν οτι προκειται για Ιεραρχη με βαθυτατη γνωση της Πατερικης Θεολογιας και των Δογματων.
    Ειναι επισης αξιοσημειωτο το γεγονος οτι καταγετε απο πλουσια οικογενεια ολη του ομως την περιουσια την ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    Μερικοι θα εκαναν λογο για εναν νεο ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ τηρουμενον των αναλογιων.
    Εγω θα ελεγα οτι ο Μεγας Βασιλειος δεν θα ηταν Μεγας εαν ο ΛΑΟΣ ο οποιος μαζι με τον ΚΛΗΡΟ αποτελουν ΣΩΜΑ ΚΥΡΙΟΥ δεν τον αγαπουσε εμπρακτα υποστηριζοντας τον εναντια στους Αρειανιστες αυτοκρατορες και επισκοπους.
    Μηπως λοιπον θα επρεπε να σταματησουμε την γκρινια και να επιστρεψουμε ως ενεργα μελη στης ενοριες μας,φτιαχνοντας ομαδες κοινωνικης αλληλεγυης και επιμορφωσης επι Δογματικων και Θεολογικων θεματων????
    Τι εντυπωση εχουν μερικοι οτι θα κατεβει ο Αρχαγγελος Μιχαηλ και με το σπαθι του θα εξυγιανει τον χωρο της εκκλησιας???
    Εκκλησια ειμαστε εμεις Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ οσο λοιπον απεχουμε απο την ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΖΩΗ και δεν στηριζουμε εστω και τα ελαχιστα υγιη στοιχεια που απεμειναν στον εκκλησιαστικο χωρο μην εχουμε την ψευδαισθηση οτι θα αλλαξει κατι.

  10. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ . ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ .

  11. Ο σημερινός κλήρος είναι και πιο σπουδαγμενός και πιο έξυπνος. Φυσικά και πιο διεφθαρμένος.
    Η οικονομική συνταγή στον κληρό μας σήμερα (που δεν είναι κλήρος πλέον διότι δεν τους διαλέγει ο λαός αλλά το "μέσον") είναι ότι: Έκαναν την Εκκλησία μας σαν τα μούτρα τους.. όσο καιρό εμείς κοιτούσαμε τον νεοκαπιταλισμό μας και ξεχνούσαμε να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία, τώρα στην ανάγκη και όσο περισσότερη ανάγκη υπάρχει για το στήριγμα από το Θεό μας αυτή το εκμετάλλευονται όσο μπορούν. Όπως ήταν με τους τραγουδιστές.. Παλιά μας είχαν χεσμένους εδώ ειδικά στην επαρχία δεν πατούσε κανένας, χωρίς φυσικά την ακριβή πληρωμή του. Τώρα που έπεσε η πείνα ξαφνικά αναστήθηκαν και κάτι απολυθώματα που τους άκουγε η γιαγιά μου… Έτσι είναι και ατην εκκλησία. Είδαν κονόμα τώρα στην ανάγκη, "δώστε για τα συσσήτια- δώστε για τους φτωχούς-για τους άατεγους- για τα παιδάκια.." και όταν δεν έχει κίνηση για να ανεβάζουν το κασέ φέρνουν συνέχεια λείψανα και θαυματουργές εικόνες που ποτέ πριν δεν τα είχαμε δει στον τόπο μας. Εμπόριο κανονικό.

  12. prota apo ola autoi den didaskoune Hristo
    allo pisti ston Hristo allo eklisia
    me pire polla hronia gia na to katalavo auto
    exetias auton o kosmos kimate ke dexete auti tin katastasi
    prota apo ola eine enadion tis Elladas
    O Hristos epenese tous Ellines
    ke olos o kosmos anagnorise ton Hristo apo tous Ellines
    autoi to mono pou mnimonevoune eine i sion
    ton kako tous ton kero
    didaskoune ton kosmo na min adidra i na min diafoni
    thithen oti auto eine tapinosi
    stin pragmatikotita auto eine dilia
    otan adidra o kosmos i diafoni se kati pou den to vlepi sosto
    auto eine tapinosi
    adi na kathodigisoune ton kosmo na adistathi gia na min hasoume to kratos
    kanoune business
    ma auto spoudazoun ke stis theologikes sholes, business
    meta kimizoun ton kosmo me profities
    ama to ehete proseksi
    tora teleftea olo gia profities diavazoume
    diladi na min vlepoume ti ginete simera ke na skeftomaste ti tha gini sto aoristo melon

  13. ΜΕΙΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕ
    ΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ,ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΕΚΕΙ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ,ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ,ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ,ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ…Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΚΡΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!!!
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ…ΕΝΩΤΗΤΑ &ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!

  14. 4:39
    kati tetio tha legane ke oloi autoi me ta rasa
    gia na kanoun meta tin doulia tous anenohlitoi
    nomizo kanis gia pimenas
    oute gia na diakrinis to sosto apo to lathos den esthanese aneta
    apotelesma dilias, i malon auto to didaskoun gia tapinosi
    autos eine ke o skopos tous
    se fernoun se amihania gia min mporis na pernis apofaseis

  15. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ.
    Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.
    ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΖΥΓΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ.
    ΟΣΟΙ ΔΕ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

  16. ο πρασινογένης ο ιερώνυμος έκοβε βολτίτσες με τον τέως τον κοκό και δεν άνοιξε ρουθούνι. αν το είχε κάνει ο χριστόδουλος, θα πετάγανε πέτρες οι "προοδευτικοί"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *