ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ειδικό Τμήμα για υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο

· Κατοχικά Νέα

Ειδικό τμήμα για οικονομικές υποθέσεις που σχετίζονται με το Δημόσιο συγκροτήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε μία προσπάθεια εξειδίκευσης της ποινικής έρευνας για διαφθορά αλλά και ταχύτερης απονομής Δικαιοσύνης.

Το Τμήμα, που ήδη ξεκινά τη λειτουργία του, απαρτίζεται από έξι Εισαγγελείς Πρωτοδικών, όλοι με μεγάλη εμπειρία και κάποιοι με μεταπτυχιακές σπουδές σε ανάλογα θέματα.


Αντικείμενο διερεύνησης της ομάδας των εισαγγελέων θα αποτελούν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς στον Δημόσιο Τομέα, όπως φορολογικές παραβάσεις, καταγγελόμενες συμβάσεις του Δημοσίου, διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων κ.α.

Ήδη στη νέα ομάδα έχουν ανατεθεί προς ποινική διερεύνηση γνωστές υποθέσεις -δικογραφίες που ήδη είχαν σχηματιστεί από την Εισαγγελία- όπως αυτή φορολογικών παραβάσεων πρώην υπουργού, δάνειου τράπεζας προς τη Μονή Βατοπεδίου, καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, καταγγελίες για χρηματισμούς και ύποπτα «τυχερά» δελτία στο χώρο του ποδοσφαίρου κ.α.

Οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν ανά δύο κάθε υπόθεση ενώ άπαξ της εβδομάδας η ομάδα, παρουσία και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ελένης Ράικου, θα συσκέπτεται ώστε να υπάρχει μεταξύ τους ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα πεπραγμένα και τις επόμενες κινήσεις τους. Το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας προβλέπει επίσης και την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κινήσεων που θα γίνονται σε κάθε υπόθεση, όπως καταθέσεις μαρτύρων, αιτήματα δικαστικής συνδρομής, εντολές άρσεων απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η κ. Ράικου όρισε αρμόδιους εισαγγελείς στα Τμήματα:

-Ενδοοικογενειακής Βίας, που αντικείμενο του είναι οι διενέξεις μεταξύ συζύγων και

-Περιβάλλοντος και Πολιτιστικών Αγαθών, που θα ασχολείται με υποθέσεις αρχαιοτήτων, καταπατήσεων, ΧΥΤΑ, καταλήψεων κτιρίων κ.α.

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αρχαίο ελληνικό άγαλμα στο header των Κατοχικών ΝέωνFEATURED

Τα Κατοχικά Νέα αλλάζουν: Πώς λειτουργούν πλέον το BREAKING, το LIVE, τα στατιστικά, η συμμετοχή — και τι έρχεται στη συνέχεια

ΔΙΕΘΝΗ

Ο κόσμος χωρίς εφεδρείες: Η αθέατη ενεργειακή κρίση που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας

ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Η Συμπαντική Καταγωγή του Χριστού και η Μεγαλύτερη Γενετική Σκευωρία της Ιστορίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *