Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:00 - 06/07/2014

Δύση και Ρωσία καθορίζουν πάλι τις τύχες των λαών

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Κριμαία ήταν γνωστή στην διεθνή διπλωματία, λόγω του ότι στο έδαφός της πραγματοποιήθηκε η διαβόητη Σύσκεψη των ηγετών των τριών ισχυρών χωρών με την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ΗΠΑ, ΕΣΣΔ και Βρετανίας.


Εκεί, «μεταξύ τυρού και αχλαδίου», σε ένα πρόχειρο χαρτί χώρισαν τα κράτη σε σφαίρες επιρροής, διατηρώντας -είναι αλήθεια- αυτήν την «ισορροπία», μέχρι και την εποχή της πτώσης της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ.

Έκτοτε, δεν φαίνεται ότι υπήρξε επίσημη επανάληψη εκείνου του σκηνικού, όπου οι ισχυροί να αποφασίζουν για τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων, με ψυχρό και ανάλγητο τρόπο, χωρίζοντας και οικογένειες ακόμη (αφού μεταφέρθηκαν χωριά από τη μια πλευρά των συνόρων στην άλλη, επειδή έτσι εξυπηρετούνταν τα συμφέροντα των ισχυρών).

Όμως, στις προσπάθειες της πλέον ισχυρής περιφερειακής δύναμης, των Η.Π.Α., να επεκτείνει την επιρροή της στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, βρήκε την εκπεφρασμένη -με λόγους και πράξεις- αντίδραση της Μόσχας, η οποία, λόγω Γέλτσιν οπισθοχώρησε κατά μια δεκαετία και δεν έδειξε επιθετικό πρόσημο διεκδικώντας επιρροή σε άλλες χώρες, παρά μόνο επιχείρησε να κρατήσει ουδέτερες, φιλικά διακείμενες ή και εξαρτώμενες τις χώρες της π. ΕΣΣΔ που συνορεύουν μ’ αυτήν.

Φαίνεται βέβαια, πως ενώ οι χώρες της Ευρώπης, με την Γερμανία φυσικά, αποδέχονται αυτήν την άτυπη «Γιάλτα», οι Η.Π.Α. έχουν άλλα σχέδια. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, χρησιμοποίησε προχθές σκληρή γλώσσα κατά του “μονοπωλίου” της Δύσης και της εφαρμογής της πολιτικής της στις χώρες του κόσμου.

Στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του ενώπιον των πρέσβεων και των αντιπροσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από όλον τον κόσμο, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως το μοντέλο του “ενός πόλου” έχει παταγωδώς αποτύχει. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η Russia Today από την σύσκεψη, ο κ. Πούτιν είπε μεταξύ άλλων:

«Οι λαοί και οι χώρες του κόσμου εκφράζουν όλο και πιο έντονα τη βούλησή τους να αποφασίζουν μόνοι τους για τη μοίρα τους, να διαφυλάξουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους και να διατηρήσουν την πολιτιστική ταυτότητα, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τις προσπάθειες ορισμένων χωρών της Δύσης να επιβάλουν την κυριαρχία τους στον στρατιωτικό τομέα, στην πολιτική, στην οικονομία και τις χρηματοδοτήσεις, αλλά και στην ιδεολογία.

» Οι δυτικοί εταίροι μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν καλές προθέσεις, ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί μας στην προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης και στρατηγικής συνεργασίας. Αλλά, την ίδια στιγμή, προχωρούν στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να φέρουν τον στρατιωτικό έλεγχο ακόμη πιο κοντά στα σύνορά μας. Όλοι εκείνοι που μιλούν για την ιδιαιτερότητα της χώρας τους είναι ακριβώς εκείνοι που στέκονται απέναντι στην ρωσική πολιτική ανεξαρτησίας».

Όσον αφορά την Κριμαία, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Μόσχα έπραξε ό,τι έπραξε προκειμένου να εμποδίσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να καταλάβουν την χερσόνησο. «Θα διαγράφονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο όλα όσα έχει κερδίσει η Ρωσία στους αγώνες της από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου ίσως και νωρίτερα και θα διαταρασσόταν η ισορροπία στη Μαύρη Θάλασσα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους πληθυσμούς με όλα τα μέσα.

Στέκομαι στην κατακλείδα της ομιλίας του: «Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στον καθέναν να είναι διαφορετικός, το δικαίωμα κάθε χώρας να χτίσει τη ζωή της με τη δική της βούληση και να μην υπόκειται στις υπαγορεύσεις κανενός». Αυτά θα μπορούσαν να τα πουν και οι Αμερικανοί, κατηγορώντας τον κ. Πούτιν ότι ο ίδιος αρνείται στις γειτονικές του χώρες «το δικαίωμα να χτίσουν τη ζωή τους με τη δική τους βούληση», μη επιτρέποντας φερ’ ειπείν στην Ουκρανία και Γεωργία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Προφανώς, για την Ρωσία είναι στρατηγικής σημασίας η απομάκρυνση της αμερικανικής επιρροής στις συνορεύουσες χώρες, αλλά καλό θα ήταν να λείπουν τα μεγάλα λόγια περί αυτεξούσιας βούλησης των μικρών κρατών να καθορίζουν την τύχη τους.

Οι δύο ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις προχωρούν ατύπως σε νέα «Γιάλτα», όπου όμως αυτή δεν γίνεται μετά από συνεννόηση αλλά βάζοντας τους λαούς να αλληλοσφάζονται. Η διαφορά είναι ότι η μεν Ρωσία δεν απλώνει τα πόδια της έξω από το πάπλωμα, ενώ οι ΗΠΑ, λόγω ισχύος, επιχειρούν να επεκτείνουν την επιρροή τους σε όλη την υφήλιο. Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η προσπάθεια κάθε περιφερειακής δύναμης, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε εμείς.

Ο Μακεδών

voria.gr

thesecretrealtruth.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 07/06/2014 @ 7:10 ΜΜ

    Σε υποθέσεις όλοι καλοί είστε.Όλο μπλα μπλα και κουβεντουλα να γίνετε.Κανεις δεν ξέρει τι παίζεται μέχρι να ξεκινήσει στη πράξη κάτι.Οποτε αρκετά με τα εαν,θα,ίσως,μπορεί καιβολων των ειδών τις υποθέσεις καθενος ο οποίος θελει να αποκαλείται αρθρογράφος,ρεπορτερ,δημοσιογράφος και λοιπά.Αρκετά να περιπλεκαιτε τα μυαλα του κόσμου.Το καλύτερο που θα μπορουσατε να κανετε είναι να αφήσετε τον κοσμο ήσυχο και ήρεμο έτσι ώστε όταν ερθει η ωρα να έχει ο κόσμος καθαρό μυαλό.

    • Ανώνυμος 07/07/2014 @ 4:00 ΜΜ

      εχεις ρε μεγαλε να προτηνεις τιποτα σοβαρο η και εσυ μονο μπλα μπλα εισαι ;

  2. Ανώνυμος 07/06/2014 @ 7:18 ΜΜ

    Η φοβικη μαριονεττα με τη πουσταρα

  3. Ανώνυμος 07/06/2014 @ 8:04 ΜΜ

    Δύση και Ρωσία καθορίζουν πάλι τις τύχες των λαών …ΕΜΑΘΕ ΡΩΣΙΚΑ Ο "ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ" ΜΠΑΡΑΚ Η ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ….ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ…ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ._

  4. Ειναι πουστης ο κος Μπαρακ? Αν δεν ανακαλεσετε τωρα αμεσως θα απευθυνθω στην Αμερικανικη Πρεσβεια και θα σας καρφωσω. Θα δειτε τι θα παθετε.

    • Ανώνυμος 07/07/2014 @ 4:54 ΠΜ

      Μη συγχιζεσαι μωρη τζασλη, δικια μας ειναι, τοπε και η συζυγος

      • Ανώνυμος 07/07/2014 @ 8:37 ΠΜ

        Δεν τον λεs και πουστη αλλα αντρα οχι πολυ φανατικο ολιγον σκυφτουλη χαριτωμενο τσαχπινοκωλοσφυριχτρα.

  5. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 3:58 ΜΜ

    μια φοβερι ιστορια που καποιος μου διηγηθικε για εναν σουρομενο αλκολικο.O αλκολικος καποιου χωρου λοιπον, μια μερα περπατουσε "πιτα" στο χωριο του (και επειδη οι παλιοτεροι του χωριου τον κοροιδευαν με το παρατσουκλι γατο η γατα H ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΙΑΟΥ) και κρατουσε μια χαρτινη σακουλα ψαρια ετσι, ανεβαινοντας, καποιος απο τα πιτσιρικια του χωριου μιας και δεν ειχαν τον σεβασμο στο προσωπο του (το γιατι δδλαδη, οι προηγουμενη μπορει να του δωσαν το παρατσουκλη αυτο, και τον τροπο που το τιμουσε) ΦΩΝΑΖΕΙ: ΝΙΑΟΥ, ΝΙΑΟΥ!!!. Τα περνει στο κρανιο ο σουρομενως αυτος ΠΕΤΑΕΙ με ΝΕΥΡΟτην σακουλιτσα: ΦΑΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΩΛΕΣ. τωρα αυτος ο οτι ηταν τελος παντων (για τον καθενα κατι διαφορετικο προφανως) ειναι στο νοσοκομειο απο αρρωστια (που συνηθως εμεις οι Ελληνες την παταμε απο αυτην οταν δεν το περημενουμε) και τον ιδιο Αυτων ΚΥΡΙΩ εγω το εσμπροξα τοσο δυνατα που επεσε σε γυαλλινο τραπεζι στο παρελθον… του ευχομαι οτι ακριβως σκεφτεται τωρα αυτην την στιγμη.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*