Διαφημίσεις

Ποια είναι η συμβουλή σας για να βρούμε την κατάλληλη ώρα για διαλογισμό;
Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βρούμε τουλάχιστον δυόμιση ώρες την ημέρα για διαλογισμό. Μπορούμε να αφιερώνουμε χρόνο στο διαλογισμό το πρωί όταν ξυπνάμε. Μπορεί …

να χρειάζεται να ξυπνήσουμε πιο νωρίς από το συνηθισμένο, αλλά έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ήδη αφιερώσει τουλάχιστον μια ώρα σε διαλογισμό πριν αρχίσει η πολυάσχολη μέρα μας.
Μπορούμε να βρούμε τη δεύτερη ώρα για διαλογισμό το βράδυ. Ο διαλογισμός είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσουμε μετά από μια πολυάσχολη μέρα εργασίας. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να αφιερώνουν μία ώρα για διαλογισμό πριν το δείπνο. Μερικοί μπορεί να προτιμούν να διαλογιστούν μια ώρα πριν πάνε για ύπνο. Άλλοι προτιμούν την ησυχία του μεσονυχτίου ή τις πρώτες πρωινές ώρες,- όταν όλοι οι άλλοι κοιμούνται. Εκείνοι που πρέπει να εργαστούν απογευματινή ή νυχτερινή βάρδια μπορούν να αντιστρέψουν το πρόγραμμα. Τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες, μπορούμε εύκολα να βρούμε δυόμιση ώρες ή και παραπάνω στη διάρκεια της ημέρας για να τις αφιερώσουμε σε διαλογισμό.
Στην αρχή είναι δύσκολο να συνηθίσουμε ένα πρόγραμμα. Ο νους έχει την τάση να αντιστέκεται όταν προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια καινούργια συνήθεια. Αλλά, όπως συμβαίνει με την εξάσκηση σε κάθε τομέα, μετά από συνεχή άσκηση, η τάση του νου να σχηματίζει συνήθειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος μας. Με την άσκηση, ο νους θα συνηθίσει τόσο πολύ να διαλογίζεται ορισμένη ώρα, που πραγματικά θα νιώθει ανήσυχος αν εκείνη την ώρα παραλείψουμε να διαλογιστούμε. Όταν διαπραγματευόμαστε με τον ανήσυχο νου μας, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί αλλά σταθεροί. Καθώς κάνουμε ένα πρόγραμμα, πρέπει να είμαστε δυνατοί και επίμονοι στο να το τηρούμε. Με την πάροδο του χρόνου, η συνήθεια θα γίνει δεύτερη φύση μας και θα ανακαλύψουμε ότι το να βρούμε ώρα για να διαλογιστούμε θα γίνει εύκολο, φυσικό και θα μας γίνει συνήθεια.
Θέλω να ξέρω πόση ώρα πρέπει να αφιερώνω στο διαλογισμό. Τι γίνεται αν αφιερώνω μόνο μισή ώρα την ημέρα;
Όσον αφορά το χρόνο, θα πρέπει να προσφέρουμε τουλάχιστον το δέκα τοις εκατό του χρόνου μας για τις πνευματικές μας ασκήσεις, που είναι περίπου 2,4 ώρες ή σχεδόν δυόμιση ώρες την ημέρα. Η ανάπτυξη μας εξαρτάται από το πόση ώρα αφιερώνουμε σε διαλογισμό.
Πώς μπορούμε να εξισορροπήσουμε όλες τις καθημερινές μας υπευθυνότητες προς την εργασία, την οικογένεια και την υγεία και επιπλέον να βρίσκουμε το χρόνο ώστε να αφιερώνουμε δυόμιση ώρες σε διαλογισμό κάθε μέρα;
Έχουμε πολλές ευθύνες στη ζωή. Σαν γονείς μπορεί να έχουμε υποχρεώσεις προς τα παιδιά μας. Σαν παντρεμένοι έχουμε ευθύνες προς τους/τις συζύγους μας. Σαν παιδιά έχουμε υποχρεώσεις προς τους γονείς μας. Έχουμε υποχρεώσεις προς τους φίλους μας, την εργασία μας, τη γειτονιά μας, τη χώρα μας και επίσης παγκόσμιες υποχρεώσεις. Οι μεγάλοι Διδάσκαλοι λένε ότι οι υποχρεώσεις αυτού του κόσμου βαραίνουν τους ώμους μας. Όταν γεννιόμαστε σε αυτό τον κόσμο, στην ψυχή μας δίνεται ένα σώμα, και αυτό το σώμα γεννιέται σε μια οικογένεια. Αυτή η οικογένεια μάς τρέφει. Αναπτύσσουμε αγάπη για τους ανθρώπους μέσα στην οικογένεια μας και προσκολλούμαστε σ’ αυτούς. Καθώς προσκολλούμαστε σε αυτούς οι ευθύνες της οικογένειας αυξάνονται. Αυτές οι προσκολλήσεις οδηγούν σε ένα αίσθημα του να θέλουμε να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας προς τους/τις συζύγους μας, τους γονείς, τα παιδιά, τους αδερφούς, τις αδερφές και τους φίλους μας και οδηγούν σε ένα αίσθημα υποχρέωσης.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε επίσης και μια πνευματική υποχρέωση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το λόγο για τον οποίο μας έχει δοθεί αυτό το ανθρώπινο σώμα, ο οποίος είναι το να αναπτυχθούμε πνευματικά – να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να βυθίσουμε την ψυχή μας μέσα στο Θεό. Αν ξεχάσουμε αυτό το σκοπό, τότε όλος ο χρόνος μας ξοδεύεται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας προς αυτό τον κόσμο. Μπορεί να εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ και ίσως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ο ιστός που έχει δημιουργήσει ο Καλ είναι τόσο πυκνός που μοιάζει ότι η δουλειά μας δεν τελειώνει ποτέ. Απλά συνεχίζεται, συνεχίζεται και συνεχίζεται. Οι μεγάλοι άγιοι λένε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι μας συμβαίνει. Ας μην είμαστε τόσο απασχολημένοι σε αυτές τις δραστηριότητες ώστε να χάνουμε αυτή τη χρυσή ευκαιρία του να γνωρίσουμε αληθινά τον εαυτό μας. «Ο Θεός πρώτα και όλα τα άλλα έπειτα» .Χρειάζεται να αγαπήσουμε το Θεό, να είμαστε με το Θεό και να συγχωνεύσουμε την ψυχή μας με το Θεό. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Απο την διδασκαλία του Ραντζιντζερ Σινγκ.

πηγη

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *