Διαφημίσεις

Για να μπορέσει να λειτουργήσει το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα (έστω και αν αυτό είναι ολιγαρχικό), χρειάζεται να πατάει σε ένα υπόβαθρο ισχυρής αστικής βιομηχανικής κοινωνίας με εθνικούς καπιταλιστές και ισχυρό ανεξάρτητο εργατικό κίνημα.

Τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (όπως υπήρξαν τουλάχιστον στο παρελθόν στη Δ. Ευρώπη, που είναι και το λίκνο αυτού του συστήματος)…
γι’ αυτό και το ελληνικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, από την αρχή της εφαρμογής του, αυτονομήθηκε από την κοινωνία με διάφορα τεχνάσματα και συνταγματικούς θεσμούς και κατέληξε σε ένα απλά «κλεπτοκρατικό» σύστημα που σπαταλούσε τα δανεικά και χρέωνε την ανήμπορη να αντιδράσει διασπασμένη και διχασμένη τεχνητά κοινωνία. Ορίστε και η απόδειξη σε αριθμούς:

Όταν έπεσε η χούντα το δημόσιο χρέος ήταν 24,7% του ΑΕΠ.

Μετά την πτώση της χούντας και την επαναφορά του κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, έχουμε:

1. Περίοδος Κωνσταντίνου Καραμανλή 1975-1981 το δημόσιο χρέος ανέβηκε στο 34,5% του ΑΕΠ.
2. Περίοδος Ανδρέα Παπανδρέου 1981-1988, ανέβηκε στο 66,8% του ΑΕΠ.
3. Περίοδος κυβερνήσεων συνεργασίας (Τζανετάκη και Ζολώτα) 1989-1990, ανέβηκε στο 69,9% του ΑΕΠ.
4. Περίοδος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990-1993, εκτοξεύτηκε στο 111,6% του ΑΕΠ.
5. Περίοδος Ανδρέα Παπανδρέου 1994-1995, κατέβηκε στο 110,1% του ΑΕΠ.
6. Περίοδος Κωνσταντίνου Σημίτη 1996-2003, κατέβηκε στο 107,8% του ΑΕΠ.
7. Περίοδος Κώστα Καραμανλή 2004-2008, ανέβηκε στο 115% του ΑΕΠ.
8. Περίοδος Γιώργου Παπανδρέου 2009-2010 (πριν το μνημόνιο), ανέβηκε στο 129,7% του ΑΕΠ, μόνο σε τρεις μήνες!!!!
9. Περίοδος μνημονιακή (Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Πικραμένου, Α. Σαμαρά) 2010-2013 εκτοξεύτηκε στο 175% του ΑΕΠ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ 53%!!!!!!!

Τι λέτε λοιπόν τώρα; Είναι ή όχι υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας το διαπλεκόμενο κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, το οποίο, μη έχοντας κοινωνικά ταξικά ερείσματα, στηρίζεται μόνο στη διαπλοκή και στην εκλογική πελατεία, τις οποίες πρέπει να ταϊζει συνεχώς για να επιβιώνει; Σήμερα, που ο κύκλος των δανεικών έσπασε, το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα δείχνει το εντελώς ανάλγητο και αντιλαϊκό πρόσωπό του, προκειμένου να επιβιώσει το ίδιο, αδιαφορώντας πλήρως για την κοινωνία, την οποία χρεοκόπησε.

Μόνη λύση για τον ελληνικό λαό, που επί 200 σχεδόν χρόνια ζει σε έναν ιδιότυπο πολιτικό ραγιαδισμό, κάτω από πολιτικούς κοτζαμπάσηδες, είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του πολιτικού συστήματος. Μόνος του ο λαός θα φτιάξει το δικό του πολιτικό σύστημα, κομμένο στα δικά του μέτρα και όχι να μετριέται αυτός με τη λογική των προβάτων στα κομματικά μαντριά.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Δείτε πως το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε τη χώρα.”
  1. Μόνη λύση για τον Ελληνικό λαό είναι ένα…….. κίνημα για την πραγματική Δημοκρατία!
    Ακόμα και η Ελβετία και η Ισλανδία είναι Έτη μπροστά!
    Δημοκρατία του ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΩΡΑ!!!!

  2. …τωρα που ολος ο Ελληνικος Λαος ζηταει απο τα βαθη της Ελληνικης Ψυχης του να κινητοποιηθει ενας Ελληνας στρατιωτικος για να διωξει ολην αυτην την μπλεμπα των εθνοσωτηρων του …φανταστειτε…

    ποσο θα ευωδιαζουν απο γαληνη τα κοκκαλα του Γ.Παπαδοπουλου και του Αγγελη για αυτην την δικαιωση τους !!!

    Ευτυχημα που ζει ο Σ.Πατακος για να τους μεταφερει τα νεα και για να απολαυσει σαν τελευταιος των Μοικανων την δικαιωση του…

    Ευγε- Ζητω- Συγχαρηκια !!! στους Δημοκρατες πολιτικους της Ελλας που ξερουν να τιμουν το ινδαλμα τους τον Ελληνα Εφιαλτη που εχουν σαν πρωτυπο αντι να προσβλεπουν στην πραγματωση της ιδανικης πολιτειας του Πλατωνα …

    τελικα ποσο σοφα και επικαιρα τα λεχθεντα απο τον σοφιστη Πρωταγωρα "παντων χρηματων μετρον Ανθρωπος "
    που αυτοι οι Ελληνες πολιτικοι εφιαλτες το μετρεψαν σαν …

    "παντων χρηματων μετρον Αιρετος"!!!!

    να μας ζησουν αλλα και εμεις να τους χαιρομαστε αφου εμεις τους ψηφιζουμε…

    και τωρα ηρθε να ωρα εξ αιτιας τους να φωναζουμε απο τα βαθη της Ελληνικης Καρδιας μας::

    "που εισαι Παπαδοπουλε"!!!

  3. Mπράβο!Μόνο με την ανατροπή αυτού του συστήματος των λαμογιών,των ξεπουλημένων αχυρανθρώπων σωζόμαστε!Ήρθε η ιστορική στιγμή,να γίνουμε όλοι μια γροθιά,να τους τελειώσουμε και να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέβουν και την πατρίδα μας ελεύθερη στα χέρια του λαού της.ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ=ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,με λειτουργικές καταλήψεις και στάση πληρωμών…οργανωθείτε από τα κάτω ανά περιοχή,συντονιστείτε με την υπόλοιπη Ελλάδα,μας πάνε για το τελικό θανατηφόρο χτύπημα…Ενωμένους μας φοβούνται..

  4. ΤΟ <> ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…

    ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ… ΜΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ… ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ.. ΟΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΝ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ) ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ…

    ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΡΑ ΤΗΣ… "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ… ΕΝΑ ΓΕΡΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΟΣ ΒΡΑΧΟΥ… ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΑΙΓΑΙΑ.

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΛΑ ΕΣΚΑΣΕ Η ΦΟΥΣΚΑ… ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ…. ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ.

    ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.. ΤΟΤΕ: ΤΑΤΙΡΙΡΙΜ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΤΑΤΙΡΙΡΙΜ ΖΕΣΤΕΣ!!

    ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ" ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Λ.Π. ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΗΘΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ… ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  5. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΗ" ΧΟΥΝΤΑ!

    ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ "ΚΟΥΤΣΗ" ΤΙΣ ΚΟΨΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΙ"!!

    ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ,ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ,ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΦΥΡΕΡ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙΣΑΡΑ;;;

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ("ΑΓΙΟΥΣ") ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ("ΗΓΕΜΟΝΕΣ") ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΤΟΥ;;

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: ΑΝ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,ΚΑΘΟΤΑΝ 500 ΚΛΗΡΟΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;;

    ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;;;

  6. 10 Ελληνες Mac Vey χρειαζονται ,την ιδια χρονικη στιγμη.
    Και θα δεις ποσο δημοκρατες θα γινουν ολοι τους.
    Θα τριβεις τα ματια σου αγαπητε αρθρογραφε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek