Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:52 - 22/10/2013

Δίνοντας πάτημα στους παγκοσμιοποιητές…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να φέρεται ότι αντιστέκεται. Ωστόσο, έτσι τα πράγματα μένουν στάσιμα και δεν επιτελείται τίποτα σε σχέση με την μείωση των φόρων και τον εξορθολογισμό του κράτους.

Αντίθετα στα τηλεοπτικά πάνελ συνεχίζεται η διαμάχη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τους μεν να κατηγορούν τους δε, αντί να καταλάβουν όλοι πως αποτελούν αλληλένδετα κομμάτια της ελληνικής οικονομίας. Οι επιχειρήσεις κάνουν τζίρο, δίνουν φόρους, πληρώνεται ένα μέρος μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και έπειτα οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν ως πελάτες με την σειρά τους στον ιδιωτικό τομέα και το χρήμα κάνει τον κύκλο του.

Ωστόσο η αυξάνουσα φοροδιαφυγή κυρίως λόγω υψηλής φορολογίας και η κακή διάρθρωση του κράτους σε συνδυασμό με κομπίνες και έλλειψη επαγγελματισμού επιδεινώνουν την κατάσταση στην χώρα με την κυβέρνηση να μην βοηθάει πρακτικά στο να αλλάξει το κλίμα. Αντίθετα προωθούνται παγκοσμιοποιητικά μέτρα ύφεσης, όπως η πρακτική της ηλεκτρονικής κατάσχεσης καταθέσεων για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο με τους τραπεζίτες να ανησυχούν για μαζικές αναλήψεις χρημάτων.

Μα είναι τόσο δύσκολο να εξηγήσει κάποιος στον κόσμο πως μόνο η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση των εξαγωγών θα φέρουν φρέσκο χρήμα στην Ελλάδα, γεγονός ωφέλιμο για όλους; Δεν μπορεί να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τους μισθωτούς, την ώρα που εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο. Επιχειρηματίας δεν είναι μόνο ο μεγάλο-καρχαρίας που κλέβει, αλλά και ο κουλουρτζής, ο περιπτεράς, ο φούρναρης, ο μπακάλης. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό. Εφόσον παύσει η επιχειρηματικότητα με τι θα πληρώνονται οι μισθωτοί; Με άχυρα; Επίσης αν δεν υπάρχουν «αφεντικά» πως θα υπάρχουν μισθωτοί;

Σε περίπτωση που παύσει η επιχειρηματικότητα το μόνο «έσοδο» για την χώρα θα προέρχεται από μνημόνια, κάτι που υποτίθεται προσπαθεί να εμποδίσει η κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει για συσπείρωση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στην πολιτική ύφεσης. Στο τέλος θα έρθει μια «πράσινη» υπέρ-πολυεθνική και θα υπαλληλοποιήσει τους πάντες για να μην μείνει κανείς με το παράπονο.

Η οικονομία απαιτεί μαθηματική λογική και γνώση των κανόνων της αγοράς. Άπαξ και λειτουργούσαν έστω και οι μισοί έτσι, θα την βρίσκαμε πάνω κάτω την λύση. Στην Ελλάδα όμως 1. όλοι τα ξέρουν όλα και 2. ο καθένας αντιδράει μόνο μόλις θεωρεί ότι θιγούν άμεσα τα συμφέροντά του. Αυτή είναι η κύρια αιτία που θα μας οδηγήσει βαθύτερα στο τέλμα και όχι οι δανειστές, οι οποίοι βρίσκουν απλά το πάτημα για να αναμειγνύονται όλο και περισσότερο στα του οίκου μας…

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ.
    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΚΙΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ.
    Η ΚΑΠΑΤΣΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΣΟ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ.
    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

  2. Ανώνυμος 10/22/2013 @ 9:20 ΠΜ

    Παπάρια η αγορά που αναφέρεται ότι πρέπει να ξέρεις τους κανόνες της
    είναι ένα στιμένο συκέ παιχνίδι …όσο παίζεις σε τέτοια παιχνίδια
    θα χάνεις !

  3. Ανώνυμος 10/22/2013 @ 9:23 ΠΜ

    ……..Αντίθετα προωθούνται παγκοσμιοποιητικά μέτρα ύφεσης, όπως η πρακτική της ηλεκτρονικής κατάσχεσης καταθέσεων για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο με τους τραπεζίτες να ανησυχούν για μαζικές αναλήψεις χρημάτων. ………

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ!!!
    http://antistasitora.blogspot.gr/

  4. Ανώνυμος 10/22/2013 @ 12:54 ΜΜ

    "Οι επιχειρήσεις κάνουν τζίρο, δίνουν φόρους, πληρώνεται ένα μέρος μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και έπειτα οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν ως πελάτες με την σειρά τους στον ιδιωτικό τομέα και το χρήμα κάνει τον κύκλο του."

    Φίλε αν και είσαι σε σωστή σκέψη δεν το έπιασες καλά. Η σωστή σειρά είναι η εξής: Tο δημόσιο με δανεικά χρήματα πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι με την σειρά τους δίνουν τα "δανεικά" στην αγορά (βλέπε πχ έμπορο γερμανικών αυτοκινήτων, ιταλικών ρουχών, ελβετικών ρολογιών κλπ) και έτσι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν τζίρο και συντηρούν του ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι με την σειρά τους καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες. Κρατικοδίαιτος λοιπόν σε πολύ μεγαλο ποσοστό είναι ο ιδιωτικός τομέας μιας και η πλειονότητά του δεν φέρνει χρήμα από εξαγωγές (όπως πολύ σωστά αναφέρεις)
    Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ό,τι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ιδιωτικός τομέας, αυτός κατέρρευσε (λουκέτα, απολύσεις, χρέη κλπ) όταν κοπήκαν οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου (για τα μεγέθη των μικρομεσαίων ιδιωτικών επιχειρήσεων) ή όταν κόπηκαν τα χρήματα που δανειζόταν και πάλι το δημόσιο για μεγάλα έργα και υποδομές (για τα μεγέθη των "μεγάλων" ιδιωτικών επιχειρήσεων).
    Σε κάθε περίπτωση αυτό πρέπει να αλλάξει με μια οικονομία που θα στηρίζεται σε εξαγωγές και θα εισάγει χρήμα απο άλλες χώρες (όπως ακριβώς ισχύει και για μια οικογένεια η οποία για να βιοποριστεί πρέπει να φέρνει χρήματα (με την εργασία της) από άλλες οικογένειες). Σε αυτή την περίπτωση το δημόσιο με την φορολογία του ¨εισαγώμενου" χρήματος θα μπορεί να κάνει παροχές και να συντηρεί τις απαραίτητες υποδομές και πόρους για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.
    Φιλικά._

  5. Ανώνυμος 10/23/2013 @ 1:41 ΠΜ

    3:54, κατα την γνωμη σου, οι η αναταξη των βιομηχανιων και των επιχειρησεων ωστε να εχουμε εξαγωγες να κονομαει το κρατος (ποιο κρατος αληθεια;;;!!) με ποιο τροπο θα γινει;;; μενωντας στην Ε.Ε και στο ευρω;;; επισης δεν μας εξηγεις τον λογο το οποιο εκλεισαν την δεκαετια του 1980-90 ολες οι ελληνικες βιομηχανιες, επισης δεν μας λες τιποτε για τις επιδοτησεις που εδινε η τοτε ΕΟΚ στους αγροτικους συναιτερισμους οχι για να παραγουνε!!! αλλα για να μην παραγουνε και να θαβουνε την παραγωγη τους στις χωματερες!! Επισης γιατι απο το 1982, η ΕΟΚ ηθελε αγροτικο πληθυσμο μονο 6% απο 23% του ενεργου πληθυσμου που ηταν τοτε οι αγροτες. Μηπως εισαι μνημονιακος με φερετζε και μας δουλευεις;;?? Λεω μηπως??? η απλως εισαι χαζος;;???

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*