Διαφημίσεις

Η ένταση πολέμου μεγαλώνει στην Μέση Ανατολή όπου τα τελευταία 24ωρα όλοι εκφράζουν ανοιχτά πια τον φοβο μιας απρόβλεπτης ένοπλης σύγκρουσης.

Πρώτος απ΄ όλους ο Άσαντ ο οποίος δήλωσε ότι προετοιμάζεται για πόλεμο που θα ξεσπάσει με αφορμή τις κατηγορίες για χρήση χημικών από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Υπάρχουν όμως πολλές αφορμές που μπορούν να οδηγήσουν στην έκρηξη.

Το Ισραήλ είναι εξαιρετικά ανήσυχο και δεν το κρύβει. Ισραηλινές εφημερίδες δημοσιεύουν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η Δαμασκός έχει στρέψει ότι προηγμένους πυραύλους διαθέτει εναντίον του Ισραήλ και ετοιμαζεται να χτυπήσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Συρία θα πλήξει στόχους εντός του Ισραήλ με τους πυραύλους M-600, τη συριακή έκδοση των ιρανικών Fateh-110 .

Οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι η Δαμασκός διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα αυτων των πυραύλων, οι οποίες μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση πάνω από 200 χιλιόμετρα .

Οι ισραηλινές ανησυχίες όμως δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει εμμονή με το θέμα της πώλησης ρωσικών S 300 από τη Μόσχα στο καθεστώς Άσαντ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου έθεσε το ζήτημα στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Πριν μερικές μέρες ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέϊ Λαβρόφ είχε πει ότι οι πύραυλοι δεν θα πουληθούν στη Συρία. Ωστόσο νεότερες δηλώσεις του ανησυχούν το Ισραήλ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του είπε “ότι δεν μπορεί να καταλάβει όλη αυτη την αναστάτωση”. Και συνέχισε επισημαίνοντας την υποχρέωση της Ρωσίας να τιμήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Τόνισε μάλιστα ότι οι S 300 είναι όπλο αμυντικό και ότι η πώλησή τους δεν παραβαίνει το διεθνές δίκαιο.

Οι προφανώς σκόπιμα αντιφατικές δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ ενισχύουν όσους υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται για την λύση στο θέμα της Συρίας είναι εξαιρετικά σκληρή και πολύπλοκη.

Ο πρώην επικεφαλής στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ Amos Yadlin, είπε σε δηλώσεις του ότι η επιμονή του Λαβρόφ για τους S-300 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα συστήματα θα παραδοθούν στη Συρία. Αντίθετα, κατά την εκτίμησή του αυτό αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ ,με τους πρώτους να λένες στους δεύτερους όπως είπε χαρακτηριστικά ο Yadlin: “Χάσαμε την Αίγυπτο, πήρατε το Ιράκ και τη Λιβύη. Δεν πρόκειται να αγγίξετε τη Συρία.”

Αυτό που παρακολουθούμε στη Συρία, είναι μια μίνι-αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ,με το Ισραήλ να στη μέση, υποστηρίζουν σε άρθρα τους ισραηλινοί αναλυτές.

Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι το Ισραήλ προσπαθεί να μείνει έξω από το συριακό εμφύλιο πόλεμο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το Ιράν προμηθεύει όπλα στη Χεζμπολάχ που με τη συνενοχή του Άσαντ, έχει μετατραπεί στην πιο καλά εξοπλισμένη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο ,υποστηρίζουν, ακόμη και με πυραύλους.

Δύο φορές αυτό το μήνα, το Ισραήλ έχει εντοπίσει μεταφορές όπλων από το Ιράν ,στη Συρία και από εκεί στο νότιο Λίβανο. Οι βομβαρδισμοί που έκανε το Ισραήλ δεν είχαν τη παραμικρή απώλεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει αν ο Άσαντ προμηθευτεί S 300. Και γι΄ αυτό το Ισραήλ αντιδρά τόσο έντονα. Αν το Ισραήλ δεν αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό που θα ξεκινήσει αυτό που όλοι απεύχονται : έναν πόλεμο.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *