Διαφημίσεις

Πρόσφατα, απαγορεύτηκαν τα χριστιανικά σύμβολα κατά τον δημόσιο εορτασμό των Χριστουγέννων στη γερμανική πόλη του Solingen. Τώρα, ο ιός εξαπλώθηκε και στο Βερολίνο.

Παρακολουθείστε πως εξελίχτηκε η ιστορία και δείτε πως δουλεύει η αριστερά. Η πολυπολιτισμικότητα είναι το φυτώριο κάθε αντιχριστιανικής αριστερής κίνησης.

Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου – τουλάχιστον όσον αφορά τον εορτασμό σε δημόσιους χώρους. Τα Χριστούγεννα επιτρέπονται πλέον, μόνο στο σπίτι, έτσι ώστε να μην «τραυματίζονται» τα θρησκευτικά συναισθήματα των «άλλων».

Δεν είναι Πρωταπριλιά: οι αρχές του Friedrichshain-Kreuzberg του Βερολίνου εξορίζουν τα Χριστούγεννα. Οι αρχές δεν επιτρέπουν τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε δημόσιους χώρους ή δρόμους. Μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να στηθεί σε μια κεντρική τοποθεσία, που θα διατεθεί από τις αρχές εκ των προτέρων – έτσι αναφέρει η «Berliner Zeitung». Η απαγόρευση του εορατσμού αποφασίστηκε από τους Πράσινους, την Αριστερά και το κόμμα των Πειρατών. Το SPD [Σοσιαλιστών] και το CDU [το κόμμα της Μέρκελ] ήταν προφανώς εναντίον της.

Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος της πόλη Peter Beckers (SPD) απάντησε στις διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης του δημόσιου εορτασμού των Χριστουγέννων στην BZ: «Γιατί θρησκευτικές γιορτές πρέπει να γιορτάζονται δημόσια;»

Το ιστορικό της απαγόρευσης των Χριστουγέννων: Τον Αύγουστο Μουσουλμάνοι ήθελαν να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού στους δρόμους του Βερολίνου. Υπήρξαν παράπονα από τους ντόπιους που ανησυχούσαν για το θόρυβο. Οι αρχές “έλυσαν το πρόβλημα” με το να αποφασίσουν την απαγόρευση όλων των θρησκευτικών γιορτών – συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων, με την αιτιολογία της «ίσης μεταχείρισης».

Το Kreuzberg είναι πασίγνωστο ως ένα από τα πιο ισλαμοποιημένα μέρη του Βερολίνου και της Γερμανίας.

UPDATE: Η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung παρουσίασε αυτή την ιστορία και προσθέτει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα, η χριστουγεννιάτικη αγορά έλαβε έγκριση μόνο μετά την μετανομοσία της εορτής των Χριστουγέννων σε “Winterfest” («Γιορτή του Χειμώνα»).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απαγορεύτηκε ο δημόσιος εορτασμός των Χριστουγέννων σε περιοχή του Βερολίνου”
  1. Καλημέρα Νικόλα

    Δες και αξιολόγησε εσύ όπως νομίζεις.
    Το πρώτο είναι μια πολύ καλή προσπάθεια από ξένο παρακαλώ,
    το δεύτερο είναι για την παγκόσμια τράπεζα (πρέπει να το δεις όλο) και το τρίτο μιλάει μόνο του.

    http://www.akwn.net/

    http://youtu.be/5naVn_4hmf4

    http://youtu.be/y2RVgcliaAQ

  2. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;; ΠΙΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ… ΑΡΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ

  3. το θεμα ειναι που αποσκοπουν, και πως χειριστηκαν την κατασταση, ολα θελουν να τα αφανισουν γυρω απο το ονομα του ΧΡΙΣΤΟΥ…

  4. Γνωρίζετε πόσα ιερα του νας ακόμα και σε πολυακατοικίες βρίσκοντε στην Ελλάδα; σόλο τον κόσμο;οχι σαμ τα παλεά ακόμα πιο φρικαλέα…pio πολλά απο εκκλησίες…τι κάνουν αυτά τι εμποδίζουν και εκεί δέ μ πο ρει να μπεί ουτε σάντο
    γερμανία πόσα; αγγλία;ιταλια;αφρική;

  5. ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕI ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟ ΕΧΟΥΝΕ ΒΑΛΕΙ ΚΟΚΚΟΡΙΑ Jjiannhs kozani

  6. Αααα το σωστό να λέγεται. Στο Bahrain άκρως μουσουλμανική χώρα, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ήταν όλη η πόλη στολισμένη και φωτεινή, ενώ οι δικές τους γιορτές – καμμία σχέση με Χριστούγεννα – είχαν τελειώσει από τέλος Νοεμβρίου. Τα εμπορικά κέντρα ήταν στολισμένα συνεχώς και γινόντουσαν και διάφορες εκδηλώσεις όχι θρησκευτικές αλλά εντελώς μέσα στα στολίδια και κανένας δεν ενοχλήθηκε. Πράμα που δεν είδα σε άλλη χώρα από αυτές εδώ κάτω.
    Και το τέλος του Ραμαζανιού γιορτάσαν χωρίς φασαρίες – εκτός από τους πιτσιρικάδες που κάνουν πάντα φασαρία – και τα Χριστούγεννα. Είδα ότι όχι μόνο δεν τους ενόχλησαν αλλά τα περίμεναν για να κάνουν τις βόλτες τους σε εορταστικό κλίμα. Και οι Σαουδάραβες επισκέπτες.
    Οι Γερμανοί όμως είναι σοβαροί άνθρωποι και σκέφτηκαν όλες τις περιπτώσεις κι έτσι προτίμησαν να βυθίσουν στο γκρίζο τα πάντα αντί να αφήσουν τον κόσμο να κάνει φασαρία και να ρίξει και λίγο χρώμα στη γερμανική γκριζάδα. Άξιοι γκρίζοι.

    Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

  7. αυτο ειναι παραπληροφοριση εμεις στο βερολινο ζουμε!!
    η γερμανια ειναι μια απο της ποιο δημοκρατικες και φιλελευφερες χωρες της ευρωπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *