Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:04 - 16/03/2015

Βιβλία: Τα ισχυρότερα όπλα του πλανήτη!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Raul Lemesoff από το Μπουένος Άιρες είχε μια καταπληκτική όσο και φανταχτερή ιδέα για να μοιράσει βιβλία στους κατοίκους της αργεντίνικης πρωτεύουσας: Πήρε ένα Ford Falcon του 1979 και το μετέτρεψε σε ένα ιδιαίτερο τανκ που δεν σκορπά το θάνατο αλλά την γνώση!

Ο ίδιος τριγυρνά στους δρόμους της πόλης και χαρίζει κάθε εβδομάδα σχεδόν 900 βιβλία σε μικρούς και μεγάλους. Μοναδική προϋπόθεση; Να του υποσχεθούν ότι θα τα διαβάσουν!

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (15)

  1. Ανώνυμος 03/16/2015 @ 3:14 ΜΜ

    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΦΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ !!

    Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΌΥ ΕΚΑΙΓΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ.

    Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ !

    ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο Raul Lemesoff ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    • Ανώνυμος 03/16/2015 @ 6:42 ΜΜ

      Και εγώ εσένα, γιατί είσαι όαση και απο τις πρώτες αχτίδες φωτός, οι οποίες ξεκίνησαν αργά αλλά σταθερά να διαλύουν το πυκνό ΣΚΟΤΆΔΙ των τελευταίων δύο χιλιάδων χρόνων!

    • Ανώνυμος 03/16/2015 @ 8:35 ΜΜ

      Εδώ υπάρχει έρωτας μεγαλος!μα τι ποιητής!

    • Ανώνυμος 03/16/2015 @ 8:35 ΜΜ

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ,Κακώς ''υποτιμάς'' τους Σύγχρονους ''Κλασσικούς'' Φ.Κάφκα, Α.Καμύ,Ν.Καζαντζάκη,Λ.Πιραντέλο κ.λ.π. και τους Έλληνες Ποιητές με διαχρονικό Μπροστάρη τον Παγκόσμια ''Θεωμένο'' Κ.Π.Καβάφη.Μήπως πρέπει τα Κ.Ν.να προβάλουν στην Αρχική Σελίδα τους τον Επίσημο Δικτυακό Τόπο του Αρχείου Καβάφη GOOGLE http://www.kavafis.gr ?

    • Ανώνυμος 03/17/2015 @ 9:44 ΠΜ

      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ, ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΩ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ, ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΙΖΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΛΑΠΑΔΕΣ; OI ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  2. Ανώνυμος 03/16/2015 @ 5:18 ΜΜ

    POIA BIBLIA RE…MONO H O.E.A.
    GIA PIGENETE STHN METAFRASI TOY GOOGLE KAI GRAFTE STA ELLHNIKA

    O.E.A
    KAI DESTE THN METAFRASI …AN DEN EINAI AYTO PROMOTION TOTE TI EINAI!!!

  3. Ανώνυμος 03/16/2015 @ 5:33 ΜΜ

    Ένα Ford Falcon Converted του 1979,Μνήμη από τα Χρόνια της Ελπίδας,τότε που κάθε Δημιουργία -έστω και στην ευτελή μορφή του βιομηχανικού προ'ι'όντος- στόχευε στην ΟΜΟΡΦΙΆ,μπάλσαμο για την Ανθρώπινη Ψυχή.

  4. Ανώνυμος 03/16/2015 @ 7:45 ΜΜ

    Ανώνυμος13 Μαρτίου 2015 – 6:47 μ.μ.
    Θρήνος, θλίψη κι απόγνωση για την Ελπίδα που χάθηκε.

    Ο τόπος μας είναι κλειστός. Τον κλείνουν
    οι δυο μαύρες Συμπληγάδες. Στα λιμάνια
    την Κυριακή σαν κατεβούμε ν’ ανασάνουμε
    βλέπουμε να φωτίζουνται στο ηλιόγερμα
    σπασμένα ξύλα από ταξίδια που δεν τέλειωσαν,
    σώματα που δεν ξέρουν πια πώς ν’ αγαπήσουν.
    Στους ακροτελεύτιους στίχους του Ποιήματός Του ‘’Ο τόπος μας είναι κλειστός ‘’ ο Γ.Σεφέρης αναδεικνύεται και Εξαίσιος Εικαστικός Δημιουργός με ένα Υπέροχο Ζωγραφικό Πίνακα με το Ηλιοβασίλεμα νεκρική λαμπάδα στην εξόδιο ακολουθία Της Λυτρωτικής Ελπίδας Αλύτρωτων Δεσμωτών για τον πηγαιμό στην Ιθάκη.
    Απάντηση
    Ανώνυμος13 Μαρτίου 2015 – 8:46 μ.μ.
    Το φως του κόσμου…Χριστός κι Ελλαδα=ββυζάντιο…τι μπορει να μας χωρισει ..λύπη,…θανατος….στεναχώρια απωλειας .ΠΕΙΝΑ ,ΠΌΛΕΜΟΣ,..ΣΕΙΣμΟΣ..τιποτα …εύλογημενος ο ερχόμενος εν έντονοματι κυριου…ο δοξασθης από την Ελλαδα κατά το ρημα τουΨΗΛΑ ΤΟ ΚΑΦΑΛΙ..ββυζάντιο ερχεται πάλι…..Σύντομα.

    Εδώ ξεπεράστηκε κάθε Ανεκτό Όριο, πλάι,πλάι Η Απαράμιλλη Πολιτιστική Κληρονομιά Μας κι ο εφιαλτικός πνευματικός ξεπεσμός μας. Αυτή η συνύπαρξη φέρνει στο νου ένα ποίημα του Κ.Βάρναλη -αν θυμάμαι καλά, βαριέμαι να ψάξω- που αναφέρεται σε ένα πλοίο που μετέφερε Πολιτικούς Κρατούμενους στον Τόπο Εξορίας Τους και σε ενδιάμεσο λιμάνι φόρτωσε και ‘’ποινικούς’’ για να καταλήξει ‘’Κι έτσι τους φέρανε στα ίσια, Αυτούς που θέλαν Λευτεριά μ’αυτούς με τα χασίσια.
    ΠΑΡΆΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΆ ΝΈΑ. Μήπως μπορείτε να δώσετε ένα Τίτλο ‘’ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ’’ στη κορυφή της Αρχικής Σελίδας, ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΊ ΣΕ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ ΜΑ ΑΠΛΆ ΝΑ’ΝΑΙ ΈΝΑ ‘’ΝΤΟΥΛΆΠΙ’’ ΠΟΥ ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΘΑ ‘’ΑΦΉΝΕΙ’’ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΚΙ ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ‘’ΠΑΊΡΝΕΙ’’?

    • Ανώνυμος 03/17/2015 @ 9:03 ΜΜ

      ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΆ ΝΈΑ.ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΗ.
      "ΑΠΛΆ ΝΑ’ΝΑΙ ΈΝΑ ‘’ΝΤΟΥΛΆΠΙ’’ ΠΟΥ ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΘΑ ‘’ΑΦΉΝΕΙ’’ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΚΙ ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ‘’ΠΑΊΡΝΕΙ’’. Λέγοντας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ εννοώ Λήψεις διεύθυνσης URL βίντεο.

  5. Ανώνυμος 03/16/2015 @ 10:15 ΜΜ

    ΜΗΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ—ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ—ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΝΑΙ –ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ—
    Κ-Μ

    • Ανώνυμος 03/17/2015 @ 8:15 ΠΜ

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΕΔΩ .
      ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ .
      ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΑΡΘΡΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

      ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ? Η ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ.

  6. Ανώνυμος 03/17/2015 @ 8:13 ΠΜ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ 10:35 μ.μ.

    ΛΑΘΟΣ !! ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΑΦΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

    ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΓΝΩΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.

    ΙΣΑ- ΙΣΑ, ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΚΑΒΑΦΗ – ΒΑΡΝΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΞΟΧΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ Β ΓΑΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΡΗΓΟΡΩΤΕΡΑ !!

    ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΝ " ΜΕΓΑΛΟ " ΡΙΤΣΟ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ – ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ..

    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΛΟ ΠΟΙΗΤΗ ΤΥΡΤΑΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ !

    Η ΠΟΙΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !

    ΦΙΛΙΚΑ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    • Ανώνυμος 03/17/2015 @ 8:47 ΜΜ

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ,Η συζήτηση για τον Ι.Β.Στάλιν είναι τόσο μεγάλη που δε γίνεται μέσα από σχόλια ενός SITE.Κάποια στιγμή θα σου κάνω μόνο μία ερώτηση κι αν θέλεις μου απαντάς.Φιλικά πάντα.

  7. Ανώνυμος 03/17/2015 @ 8:40 ΠΜ

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ, ΤΟΝ ΡΙΤΣΟ ΝΑ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ Σ Τ Α Λ Ι Ν , ΟΠΩΣ ΥΜΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΤΑΝΚΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ !!!

    Από την ποιητική συλλογή «Το Υπερώον» του Γιάννη Ρίτσου, το οποιο αποτελείται από 12 ποιήματα, ΑΛΛΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ 2 ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ !! ΙΔΟΥ :

    Το πρώτο, είναι αφιερωμένο στη σοβιετική εισβολή στην Πράγα, το 1968. Θαυμάστε τον ποιητή των Σοβιετικών Τανκς:

    «Τα τανκς πέρασαν κι αυτά μ’ ένα ρυθμό χορευτικό.
    Ίσως ήταν το δικό μου αίσθημα που τους έβλεπα με αγάπη και φιλία.
    Καθώς οι στρατιώτες ήταν λευκοί και με το κρύο είχαν κοκκινίσει
    έμοιαζαν παιδιά που είχαν βγει μόλις απόνα σχολείο
    κάνοντας παρέλαση χαμογελαστοί μπροστά στους δασκάλους τους».
    ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΙΤΣΟ ?

    Το δεύτερο ποίημα, Γράφτηκε το 1953 και είναι μια ωδή στον μεγαλύτερο Ανώμαλο και Αρχι-δολοφόνο των λαών στην σύγχρονη ιστορία, ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ :
    Θαυμάστε τον :

    " Όχι, δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια.
    Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τις
    Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν πέθανε.

    Είναι παρών ο Στάλιν στο παγκόσμιο πόστο του.
    Ο Στάλιν ανεβάζει στις επάλξεις των πέντε ηπείρων τις σημαίες της ειρήνης.
    Ο Στάλιν ετοιμάζει με το σκόρπιο αλεύρι του κόσμου.

    Ένα ολοστρόγγυλο… καρβέλι υγείας.
    Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τις.
    Όσο κι αν μονόφθαλμα κανόνια στρέφουν το μαύρο ρύγχος τους ίσα κατά την υψικάμινο των ελπίδων μας ο Στάλιν αγρυπνεί στο παγκόσμιο πόστο του.

    Σώπα γιαγιά και σκούπισε με το τσεμπέρι σου τα μάτια σου.
    Όταν σβύνει η φωτιά σου κάτω από το τσουκάλι σου
    Είναι ο Στάλιν που σκύβει και φυσάει τη φωτιά σου ν’ ανάψει.
    Όταν λείπει από το τραπέζι μας το ψωμί κι από το στρώμα μας τ’ όνειρο κι απ’ το δώμα μας το λυχνάρι είναι ο Στάλιν που ανάβει τα μεγάλα ηλεκτρικά στον ορίζοντα κι ακούμε κάτω από τα τούνελ της νύχτας τη βοή των τραίνων που μεταφέρουν λάδι και ψωμί και κάρβουνο στους πεινασμένους.

    Γιατί ο Στάλιν είναι ο πρωτογιός των προλετάριων κι ο Στάλιν είναι ο πατέρας τους. Για τούτο κι ο πιο μαύρος τοίχος της πιο μαύρης νύχτας
    Είναι γιομάτος απ’ τους σωλήνες του φωτός.

    Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες
    Οι αιώνες σκαρφαλώνουν στην κορυφή της ψυχής του ν’ ανασάνουν μην πείτε πως ο ήλιος ορφάνεψε. Κοιτάχτε :

    Κάθε ήλιος και σελίδα – μέρα με την ημέρα – με τους ήλιους των 74 χρόνων του έφτιαξε ένα χοντρό βιβλίο από ατσάλι και τ’ ακούμπησε στα γόνατα του κόσμου
    Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν
    Το έργο του: Λευτεριά
    Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες κι ακούστε
    Πάνου από την κόκκινη πλατεία στην εξέδρα του ήλιου
    ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν μιλάει: «Υπερασπίστε, Λαοί, την Ειρήνη».

    ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !! Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ " ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ "

    Η λέξη αυτή, είναι η πιο χυδαία βρισιά για τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΙΤΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΩΜΙΟΙ ΡΕΕΕ !!! ΡΩΜΙΟΣ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΡΙΤΣΟ !!

    ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ !
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  8. Ανώνυμος 03/17/2015 @ 10:15 ΠΜ

    Ο ΡΙΤΣΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ- ΔΕΝ ΣΑΚΟΥΕΙ–ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΕ–ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ-ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ-ΤΟ ΡΕΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ'' –Ο ΡΙΤΣΟΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ–ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ'' ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΤΣΙ– Α–ΓΓΕΛΙΚΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*