ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βατικανό: Τελευταία ημέρα του πάπα Βενέδικτου 16ου στον θρόνο του Αγίου Πέτρου

· Κατοχικά Νέα

Ιστορική μέρα σήμερα για το Βατικανό: για πρώτη φορά εδώ και επτά αιώνες ένας εν ζωή πάπας θα εγκαταλείψει με τη θέλησή του την θέση του.

Η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου ισχύει από το απόγευμα. Ο γερμανός πάπας ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος των καθηκόντων του.

Η τελευταία ημέρα, γεμάτη συμβολισμούς, για τον 85χρονο πάπα ο οποίος χθες Τετάρτη είχε την τελευταία ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον 200.000 πιστών.

Στο τέλος του πρωινού, οι καρδινάλιοι της κουρία, ορισμένοι από τους οποίους θα συμμετάσχουν στην εκλογή του διαδόχου του, θα απευθύνουν κεκλεισμένων των θυρών τελευταίο χαιρετισμό στον Βενέδικτο 16ο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόγευμα, 18:00 ώρα Ελλάδας, ο πάπας θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το Βατικανό για το Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή κατοικία των επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Ρώμη. Η βίλα αυτή βρίσκεται σε μια έκταση 55 εκταρίων στις όχθες της λίμνης Αλμπανο.

Μόλις εγκατασταθεί στα διαμερίσματά του, ο πάπας θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό από το μπαλκόνι του στο κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού, ενός από τα ωραιότερα της Ιταλίας. Αυτή θα είναι και η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ως πάπα.

Η παραίτηση του θα ισχύσει επισήμως από τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Η μόνη ένδειξη που θα σημαίνει το τέλος της θητείας του είναι ότι θα αποχωρήσει η ελβετική φρουρά από την πύλη του Καστέλ Γκαντόλφο.

Ο πρώην πάπας θα πάρει τον επίσημο τίτλο «Η Αγιότης του Βενέδικτος 16ος, επίτιμος πάπας».

Η επίσημη ισχύς της παραίτησής του θα ανοίξει την περίοδο της «κενής έδρας», κατά την οποία ο καρδινάλιος Καμεράριος αναλαμβάνει επικεφαλής της Αγίας Έδρας. Το βάρος αυτό πέφτει σήμερα στον πιστό γραμματέα του Πάπα, τον καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

Σημαντικές προκλήσεις περιμένουν τον διάδοχο του Βενέδικτου 16ου: εσωτερική αμφισβήτηση, διώξεις εναντίον των χριστιανών στον κόσμο, παραβιάσεις των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας και σκάνδαλα κάθε είδους που πλήττον μια Εκκλησία 1,2 δισεκατομμυρίων πιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κάμερες παρακολούθησης - δίκτυα δεδομένων και αλγοριθμική επιτήρησηΔΙΕΘΝΗ

Palantir και «αλγοκρατία»: Όταν το κράτος δεν βλέπει απλώς δεδομένα αλλά ζητά από τον αλγόριθμο να τα ενώσει

Σειρές διακομιστών σε data center - ψηφιακή υποδομή και τεχνητή νοημοσύνηTech

Το νευρικό σύστημα του νέου κόσμου: Data centers, AI και η υποδομή που κανείς δεν μπορεί πια να αγνοήσει

Άνθρωπος με κινητό τηλέφωνο - ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακή πρόσβασηΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακή ταυτότητα: Το πορτοφόλι που υπόσχεται ελευθερία — και το ερώτημα για την υποδομή που χτίζεται από κάτω

2 απαντήσεις στο “Βατικανό: Τελευταία ημέρα του πάπα Βενέδικτου 16ου στον θρόνο του Αγίου Πέτρου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά