Διαφημίσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΜΙΛΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

24 σχόλια στο “ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΕΤΕ – ΒΙΝΤΕΟ”
  1. χαιρομε γιατι η ορδοδοχια δεν θα πεθανει ποτε,η ορδοδοχια υπαρχει και θα υπαρχει,ο μονος δρομος η μονη αληθεια
    την ευλογια σου αγιε πατερα

  2. μου κάνει εντύπωση που αναφέρετε αρνητικά στους εβραίους, ενώ ότι ακούς θετικό είναι απο εβραίους… Δαβίδ, μωθ, σωθ και οτι άλλο… Το μόνο θετικό/ελληνικο που άκουσα για έναν Έλληνα ηγέτη είναι ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τα άλλα τα νεφελιμ δεν είναι μια πλάνη? Παρμένα από την παλαια διαθήκη? Γιατί αναφέρετε ο πάτερ στην παλαια διαθήκη, αφού εκεί μέσα υμνούν τον βρωμιάρη γιεχωβά? Αυτό απο μόνο του είναι βλασφημία.

    Νεφελιμ = Τα αρχαία ελληνικά διαστημόπλοια ΝΕΦΕΛΕΣ, στο μόνο που μπορώ να δικαιολογήσω, για πιο λόγο τα αποκάλεσαν νεφελιμ, είναι ο Κρόνος που αποστάτησε και πρόδωσε το ανθρώπινο γένος. Και εκει δικαιολογείτε για πιο λόγο ονομάστηκαν έκπτωτα νεφελιμ (έπεσαν από τον ουρανό οι νεφέλες), διότι ο Κρόνος αποστάτησε με τεχνολογία αρχαία ελληνική.

    Όμως, εδω σε θέλω, ο Κρόνος χαρακτηρίζετε ως θεός για τους εβραίους, με τιμές. Ο χρηστός δεν δίδαξε οτι δίδαξε και ο Φοίβος? Που είναι τα γνήσια βιβλία της εκκλησιάς που καταστράφηκαν όλα και τα έκαψαν, τα ονόμασαν αιρετικά και οι εβραίοι τα ξαναέγραψαν ως "ανώνυμοι συγγράφεις" τον 2ο, 3ο αιώνα. Εδω έχουμε βιβλία 1000δες έτη πριν από αυτά τα βιβλία και επέζησαν, ενώ μια φτηνή δικαιολογία που δίνει η εκκλησία σήμερα, είναι οτι " αλλοιώθηκαν και καταστράφηκαν λόγο πάροδος ετών "… Η ιδια η εκκλησία σε κοροϊδεύει.

    Διαβάστε αυτό εδω το ενδιαφέρων χριστιανικό κείμενο και αυτο το άρθρο παρακάτω, αντικρούετε με αυτα που λέει ο πάτερ εδω. Οι γιεχωβάδες με βάση το παρακάτω άρθρο πιστεύουν την πηγή. Διότι προσέξτε τι γράφει, ο γιαχωβας είναι ο Ιησούς, αρα που το κόλλημα με τους γιεχωβαδες, εαν πιστεύεις στον χριστιανισμό? Η ιδια η εκλισια δεν ξερει τι τους γινετε… Πάσαραν τα φίδια ως θεούς, διότι ο γιεχωβας που αρχικά ειναι θεός των κινέζων, ειναι δρακοντιών χλαπατσα… Διαβάστε άρθρο από χριστιανικό μπλογκ, το λέει ΚΑΘΑΡΑ, ο γιεχωβάς είναι ο Ιησούς χριστός.

    http://www.paterikiorthodoxia.com/2013/10/Yaxve-o-Theos-ton-Xristianvon.html

    Μας πάσαραν τον κινεζικό θεό, εν συνεχεία εβραϊκό και μογγολικό και τους βρίζουν και από πάνω… στο 16:30 φαίνετε η πείνα για εξουσία… Η εκκλησία ως ο ηγέτης και εμείς ως σταυροφόροι? Κατι τέτοιο μου βγάζει. Πιστεύω οτι ο πατερ η μπερδεμένος… Ένας είναι ο Θεός, ο Ζευς.

  3. ΑΓΙΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ,ΠΥΡΙΝΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕΣΟ ΕΣΟΥ
    ΑΠΟ ΛΟΛΟ ΠΡΟ ΒΑΤΟ

  4. Ο Χριστός από την Ελληνιστική Γαλιλαία όντως δίδαξε την συμπαντική αλήθεια. Από την Α' Οικουμενική Σύνοδο και μετά (βλέπε αυτοκράτορα Κωνσταντίνο και την μητέρα του Ελένη ….. χωρίς σχόλια) τα πάντα χάθηκαν και όσα έμειναν "μεταφράστηκαν" όπως επιθυμούσαν. Κάποιοι ανώτεροι πνευματικά άνθρωποι γνωρίζουν αλλά δεν επιθυμούν να γίνουν βορά των ανθρωπόμορφων ερπετοειδών.

    ΙΩ

  5. Μας έχετε ζαλίσει όλοι οι άσχετοι με τα πράγματα της θρησκείας! Τι είναι η ορθοδοξία? Πίστη, Δόγμα, Εκκλησία, οργάνωση, φανατίλα, τρόπος ζωής, κοσμική σύναξη εκκλησιαζόμενων, ψευδοαρχιερέων στράτευμα, πλανεμένοι πιστοί, ειδωλολατρεία εικόνων, ελληνοεβραϊκοχριστιανική παράδοση, ή όλα αυτά από λίγο? Τι?????
    Απάντηση: ΟΛΑ ΜΑΖΙ !!
    Ένα πράγμα ΔΕΝ είναι: Η Αληθινή Εκκλησία Του Ιησού Χριστού !!!

  6. ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΕ ΑΠΟΛΛΩΛΩΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΕ ΩΜΕΓΑ ΠΑΙΙΡΝΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΑΜΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ…[ΑΣΤΕΙΑ ΕΤΣΙ ] jiannhs kozani

  7. ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ανώνυμε παγανιστή του 12θεου αυτό που εσύ νομίζεις και σε βολεύει. Έτσι κι αλλιώς ΔΙΑΣ και μπούρδες δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ως θεός. Αλλά φανατίλα ότι αν δεν είσαι ο λεγόμενος "ορθόδοξος" κατά την εκκλησία τους και όχι κατά το δόγμα (= Σύμβολο Πίστρεως) τότε δεν είσαι χριστιανός, σε δυσφημίζουν και σε κυνηγάνε !!!!!! Μάλιστα σε κυνηγάνε κι ας είσαι με τον Χριστό! Τέτοια αθλιότητα που λένε αγαπούν τον Χριστό και προσκυνούν εικόνες, νεκρούς ανθρ'ωπους και αντικείμενα. Το αντίθετο από αυτά που διέταξε ο Θεός και ο Χριστός!!!! Αυτοί λοιπόν εννοώ, είναι οι αυτοκαυχώμενοι ως "ορθόδοξοι", άνθρωποι χωρίς πνεύμα Θεού, ζωώδεις, παγανιστές χειροποίητων εικόνων και φυσικά θα ξανασταύρωναν τον Χριστό αφού δεν θα τον καταλάβαιναν αν ξανακατέβαινε με τον ίδιο τρόπο κάτω στη Γη. Τα ίδια θα τους έλεγε και ο Κύριος Δόξα στο Όνομά Του, και ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ!

  8. Εγώ δυστυχώς δέν έχω της γνώσειΣ που έχετε οι ποιο πολλοί εδώ που γράφετε. Απόφοιτος γυμνασίου ειμαι με χίλια ζόρια κ ότι γνώση έχω ειναι που διάβαζα κ διαβάζω μόνος μου. Ένα ερώτημα έχω μόνο. Γιατι τέτοια αντιπαλότητα μεταξύ μας σε αυτη την επικίνδυνη περίοδο που είμαστε. Εγώ ειμαι χριστιανός εγώ ειμαι δωδεκαθειστης….εγώ ειμαι πράσινος εγώ κόκκινος…κ αλλαγές τέτοιες σαχλαμάρες. Πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ κ οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Θέλετε να μου πείτε ότι το 1821 δέν θά είχαμε τέτοιες αντιπαλότητες; Το 40 κ όπου άλλου χρειάστηκε να ενωθούμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ για να διώξουμε τον εχθρό; Το φτωχό δυστυχώς αμόρφωτο μυαλό μου αυτό λέει. Να ενωθούμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ ανεξάρτητα σε ποιο θεό πιστεύει. Δέν ειμαι ΧΑ δέν ανήκω σε κόμμα απλα ειμαι 33 χρόνον πατέρας κ δέν θελω τα παιδιά μου παιδιά του παιδιά σου να μην ειναι ΕΛΕΎΘΕΡΑ γιατι για εμένα ΕΛΛΑΔΑ =ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ. Οπότε όσοι έχετε διπλώματα έχετε γνώσεις έχετε τΑ εφόδια να κάνουμε την ΕΛΛΑΔΑ μας καλύτερη κ να διώξουμε τα ζώα ποτ μας καταστρέφουν. Μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Ευχαριστώ Γιωργος Φ.

  9. ΦΙΛΕ 8.16 ΓΙΩΡΓΟ Φ ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ; ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΒΗΞΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ jiannhs kozani

  10. Ο ενάρετος δρόμος περνά μέσα από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων και καταλήγει στην αγκαλιά του Χριστού .
    Τα πραγματικά αίτια της οικονομικής κατάστασης είναι ο μονοδιάστατος υλιστικός τρόπος ζωής, η κοινωνικοποίηση της διαφθοράς και η ηθική κατάπτωση της κοινωνίας. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες που προέρχονται από τα αήθη και αποτυχημένα, στην πράξη, κυβερνητικά μοντέλα του Κομμουνισμού και του Φιλελευθερισμού.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Ελλάδα και γενικότερα ολόκληρη η ανθρωπότητα, σήμερα, έχει βρεθεί ‘στα σύνορα του έξω από εδώ’ όπως λέει ένα τραγούδι του ελληνικού πενταγράμμου. Τι μας οδήγησε σε αυτή την ολική κοινωνική απαξιωτική κατάσταση ; είναι πολύ απλό :η αμάθεια και η αποστροφή μας προς την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τον αξιακό κώδικα που απορρέει από αυτήν. Στην αρχαία Ελλάδα ο ευδαιμονισμός δεν ήταν αυτοσκοπός της Πολιτείας. Υπήρχε το δίκαιο ως ηθικός κανόνας που καθόριζε την συμπεριφορά της εξουσίας. Υπήρχαν αρχές που αναφέρονται σε αυτόν τον ηθικό κανόνα όπως κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα , ισονομία , ισοπολιτεία κλπ . Αυτές οι αρχές τηρούνταν απαρέγκλιτα από τους εξουσιαστές και δομούσαν την ελληνική κοινωνία επί αιώνες. Αυτές τις αρχές οι νεοέλληνες τις ‘ξέχασαν’.
    Ένας δεύτερος λόγος, ο επιφανειακός τρόπος χειρισμού των διδαχών της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και των Λόγων του Χριστού. Δομήσαμε την κοινωνία μας χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τους Λόγους του Χριστού. Τους Λόγους επί του όρους ομιλίας του Χριστού. Χωρίς τον χρυσό κανόνα του Χριστιανισμού ‘αγάπα τον πλησίον σου, ως εαυτό’.
    Στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την αρχαία ελληνική φιλοσοφία με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα Πίστεως και πως αυτά τα δύο δύναται να διαμορφώσουν ένα Ελληνορθόδοξο Χριστιανικό μοντέλο Κυβερνητικής της Ελλάδος και γιατί όχι ολόκληρου του πλανήτη. Αυτό πρέπει να είναι το όραμα κάθε Έλληνα. Το οφείλουμε πρώτα στους προγόνους μας γιατί κακοποιήθηκαν από ομοεθνείς τους. Έλληνες εναντίον Ελλήνων γιατί υιοθέτησαν στρεβλές απόψεις θρησκόληπτων που μόνο κακό έκαναν στην Ορθόδοξη Πίστη μας και στον ελληνισμό. Αυτοί οι θρησκόληπτοι δημιούργησαν ένα τεράστιο ηθικό χάσμα μεταξύ παλαιάς και νέας θρησκείας. Δεν έλαβαν υπόψη τους το μεγαλύτερο δημιούργημα του Θεού τον άνθρωπο και πραγματοποίησαν κτηνωδίες εις βάρος ελληνικών πληθυσμών που ασπάζονταν την παλιά θρησκεία. Κατέστρεψαν αρχαία πολιτισμικά μνημεία ανυπολόγιστης αξίας, φανάτισαν και δίχασαν τους Έλληνες επί αιώνες. Δεν έλαβαν υπόψη τους ότι αυτή είναι η ιστορία και οι ρίζες του ελληνικού λαού. Δεν κατάλαβαν την συνέχεια και την αλληλουχία των δύο κόσμων!

  11. Οι αρχαίοι Έλληνες σε όλα τα αρχαία κείμενα όταν αναφέρονταν στον Δημιουργό Θεό το αναγράφονταν κεφαλαίο, ενώ όταν αναφέρονταν στους δώδεκα θεούς το αναγράφονταν με πεζό. Γνώριζαν και δέχονταν την διαφορά των δύο και προσπαθούσαν να την τονίσουν προκειμένου να είναι ευδιάκριτη στον αναγνώστη.
    Τους αρχαίους Έλληνες τους κατηγόρησαν για ειδωλολάτρες. Είναι η μεγαλύτερη ανακρίβεια και βλακεία που διαχρονικά έχει ειπωθεί. Το χειρότερο είναι ότι διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, δυστυχώς. Οι αρχαίοι Έλληνες με την τόσο ανεπτυγμένη την φιλοσοφία και τις επιστήμες θα πίστευαν σε είδωλα; Σοφοί πρόγονοι μας που πίστευαν στα υλικά οικοδομών. Δεν συνάδουν αυτά τα δύο………. ή σοφός θα είσαι ή θα πιστεύεις στα υλικά κατασκευής. Ο αρχαίος κόσμος ήταν ο κόσμος των ιδεών και όχι των ειδωλολατρών.
    Ο Άγνωστος Θεός ήταν μια θεότητα που λάτρευαν οι αρχαίοι Αθηναίοι πέραν από το Δωδεκάθεο και τις αναρίθμητες μικρότερες θεότητες. Επρόκειτο για μια θεότητα στην οποία προσέφεραν τιμές χωρίς να ξέρουν ούτε την ύπαρξή της, ούτε το όνομά της.
    Πάνω σ' αυτούς τους βωμούς τοποθετούσαν μια επιγραφή που έγραφε «Αγνώστω Θεώ». Τέτοιοι βωμοί υπήρχαν, σύμφωνα με τον Παυσανία, στο Φάληρο και στην Ολυμπία.
    Επιμένω ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σοφοί. Έχουμε λοιπόν δύο στοιχεία για το τι γνώριζαν οι αρχαίοι. Το πρώτο ότι γνώριζαν ότι υπάρχει δημιουργός Θεός και ανάμεναν την έλευση του. Η αναμονή αυτή δεν ήταν στείρα αλλά αντιθέτως προσπάθησαν να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα για την Παρουσία του. Το δεύτερο στοιχείο ήταν ή προετοιμασία του ανθρώπου για να υποδεχθεί τον Δημιουργό. Πως μπορούσαν να προετοιμάσουν τον άνθρωπο για την έλευση του Κυρίου; Τι θα μπορούσαν να κάνουν για να προετοιμάσουν το έδαφος της; Πολύ απλά προσπάθησαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν την τελειότητα της δημιουργίας. Προσπάθησαν να αναλύσουν συμπεριφορές του ατόμου ως οντότητα με προτερήματα – αρετές και ελαττώματα. Προσπάθησαν την εσωτερική ανάλυση του ατόμου από τα συναισθήματα του έως την έννοια της ψυχής. Κάθε φορά έδειχναν τον δρόμο της αρετής στους ανθρώπους. Προσπάθησαν να συνδέσουν την συμπαντική ενέργεια με τον άνθρωπο για να δείξουν την τελειότητα της Δημιουργίας. Μελέτησαν το περιβάλλον και εντόπισαν σημεία ελεύθερης συμπαντικής ενέργειας όπου εκεί κατασκεύασαν υπέρλαμπρους ναούς.
    Δόμησαν λοιπόν μία κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο. Όπως διαχωρίζεται ο άνθρωπος σε σώμα και την ψυχή κατά αυτό τον τρόπο δόμησαν την κοινωνία με βάση τον ευδαιμονισμό και το ήθος.
    Το ‘σφάλμα’ για τους αρχαίους ήταν ότι απάντησαν και σε ερωτήματα που ο μέσος νους όχι μόνο δεν γνωρίζει αλλά ούτε καν διανοείται να έχει ερωτήματα. Ταξίδευαν μέσα στον κόσμο των ιδεών χωρίς οι ‘απέξω’ να τους καταβαίνουν. Την πνευματική προετοιμασία του ανθρώπου για την έλευση του Χριστού την πέτυχαν . Έδωσαν την πνευματική τροφή αλλά , για διαφόρους λόγους, δεν την συνέδεσαν με τον Δημιουργό.

  12. Ας αρχίσουμε λοιπόν και ας προσπαθήσουμε να δοξάσουμε τον Χριστό:
    Ο Χριστός είπε αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Ο άνθρωπος είναι το κεντρικό δημιούργημα του Δημιουργού Θεού και σε αυτόν αναφέρει ως πλησίον. Για να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας, πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάμε τον εαυτό μας. Για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας χρειάζεται να έχουμε αυτογνωσία . Να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε δηλαδή τις ανάγκες μας, τις αδυναμίες μας, τις ικανότητές μας και τα ‘θέλω’ μας. Έτσι έχοντας αυτογνωσία να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και στον ίδιο βαθμό να αγαπήσουμε και τον πλησίον μας. Όπως αναγνωρίζουμε και κατανοούμε τον εαυτό μας, με τον ίδιο τρόπο να κατανοήσουμε και στον πλησίον μας, προκειμένου να τον αγαπήσουμε. Καταλάβουμε λοιπόν ότι ο συνεκτικός δεσμός των ανθρώπων είναι η αγάπη , κατά την Χριστιανική Πίστη. Ποια αγάπη ; Η έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον μας. Ποιος είναι ο πλησίον μας; Πλησίον μας είναι πρώτα η γυναίκα μας και τα παιδιά μας , οι γονείς και τα αδέρφια μας, το οικογενειακό μας περιβάλλον, οι φίλοι μας, συνάδελφοι κλπ. Η έμπρακτη αγάπη είναι ο χρυσός κανόνας του Χριστιανισμού. Ο Θεάνθρωπος Χριστός κατέβηκε στην γη για να μας καταδείξει πως ο άνθρωπος μπορεί να νικήσει το κακό. Μόνο αν αγαπάμε ο ένας άνθρωπος τον άλλο ως εαυτό, το κακό δεν μπορεί να μας βλάψει. Η αγάπη είναι το όπλο μας σε αυτόν τον άνισο αγώνα και με έναν τόσο ύπουλο εχθρό. Μόνο ενωμένοι και αγαπημένοι μπορούμε να πατάξουμε το κακό.
    Κοινωνιολογικά τώρα, όλοι οι προηγούμενοι ατομικά πλησίον απαρτίζουν μέρος της κοινωνία και σε μαζική πληθυσμιακή κλίμακα το σύνολο της κοινωνίας μας, της χώρας μας και του πλανήτη μας. Κρατήστε το αυτό θα μας χρειασθεί παρακάτω για το Ελληνορθόδοξο Χριστιανικό μοντέλο Κυβερνητικής.
    Ο λόγος αγάπης του Χριστού μας δεν κάνει εξαιρέσεις ως προς τον πλησίον.
    Δεν πρέπει να εξαιρέσουμε ή να επικεντρώσουμε την αγάπη μας σε τμήμα του ‘πλησίον’ γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό ως προς την αμοιβαιότητα του συνεκτικού δεσμού της αγάπης. Αυτό τι σημαίνει; Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για το πώς βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας. Δίνω παραδείγματα:
    Όλοι μας, για πολλά χρόνια, στρέφαμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας προς τον εαυτό μας και την οικογένεια μας. Επικεντρώνομαι την προσοχή μας σε τμήμα του ‘πλησίον’μας. Κοιτάζαμε το ατομικό και το οικογενειακό συμφέρον (στην καλύτερη περίπτωση) . Το κάναμε όλοι αυτό! Από τους πολιτικούς, επιχειρηματίες και πολίτες. Όλοι νοιαζόμασταν να περνάμε πλούσια και καλά χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την υπόλοιπη κοινωνία και την χώρα. Το αποτέλεσμα της λογικής αυτής είναι αυτό που ζούμε σήμερα και που επικρατεί στην πολιτικοκοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Χάθηκε η αμοιβαία έμπρακτη αγάπη προς τον ‘πλησίον’, χάθηκε η κοινωνική ηθική και αλληλεγγύη, χάθηκε και το φιλότιμο. Μας ενδιαφέρει ότι κλείνει η πόρτα του σπιτιού μας και να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας.
    Άλλο παράδειγμα : ο άνδρας της οικογένειας να ‘δέρνει’ την γυναίκα του και να είναι αξιαγάπητος στην γειτονία του ή στην εργασία του.
    Μπορεί να ισχύει και το αντίθετο, η γυναίκα της οικογένειας να κάνει κόλαση τη ζωή του ανδρός της και να είναι παράδειγμα καλοσύνης στην γειτονία του ή στην δουλεία του. Πρέπει λοιπόν πρώτα και πάνω από όλα να εντοπίσουμε ποιος είναι ο πλησίον μας και να μην εξαιρέσουμε κανένα και σε καμία περίπτωση.
    Ο Χριστός μας δίδαξε και το μέτρο της αγάπης που πρέπει να έχουμε, ως εαυτό, προκειμένου να νικήσουμε το κακό. Δηλαδή πρέπει να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας.

  13. Φίλε Γιάννη κοζανι κ εγώ στην ζωή μου μαλακάς χαβαλές ειμαι γιατι αηδειαζω με ότι γίνεται γύρω μου ικ έναΣ λόγος που μαλωνω με την γυναίκα μου ειναι αυτός ότι δέν σοβαρευω ποτέ. φίλε σε διαβάζω συχνά είσαι ωραίος απλα νιώθω ότι είμαστε αχρειστη σαν λαός έχουμε 300σαπια τυπακια που εμείς τους έχουμε κανεί ανθρώπους και αντί να ανταλλάσουμε ιδέες για το πως θά ξεκολεισουμε από αυτούς κ να πάμε μπροστά τρωγωμαστε μεταξύ μας. καθηστε να φτιάξουμε παραπολιτικά μας πρώτα κ μετά κοιτάμε τα της θρησκείαΣ

  14. Όχι λιγότερο από το εαυτό μας εφόσον αυτό θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην εκμετάλλευση των συνανθρώπων μας. Θα θέτουμε σε προτεραιότητα την ατομική μας ευημερία και ευμάρεια. Δεν θα μας ενδιαφέρει η κατάσταση του πλησίον μας ή της κοινωνίας ή της χώρας γιατί πάνω από όλα θα αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας και την βόλεψή μας.
    Κοινωνιολογικά αυτό θα οδηγούσε στην δόμηση κοινωνικών τάξεων με αντικρουόμενα συμφέροντα. θα δημιουργήσουμε άδικες ατομικές συμπεριφορές με σκοπό το προσωπικό συμφέρον. Ανισότητα αγάπης που αυτό θα μας οδηγήσει σε κοινωνική ανισότητα αγάπης, με ότι αυτό συνεπάγεται στην δημιουργία δομική ανισότητα των κοινωνικών τάξεων η οποία θα έχει αντίκτυπο στην δομή και σύσταση της κοινωνίας καθώς και στην έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας (φιλελευθερισμός).
    Επίσης , δεν πρέπει να περιορίσουμε ,την αγάπη μας, σε μεμονωμένα άτομα γιατί θα οδηγήσει σε άδικες ατομικές συμπεριφορές, με ότι αυτό συνεπάγεται στην δημιουργία κοινωνικών αδικιών και τον διαχωρισμό των κοινωνικών τάξεων σε άρχουσες και μη. Θα επηρεάσει την δομική ομαλότητα και ισότητα της κοινωνικής ολότητας και θα την διαχωρίσει σε ανταγωνιστικές – συμφεροντολογικές κοινωνικές τάξεις. Θα έχει αντίκτυπο στην δομή και σύσταση της κοινωνίας καθώς και στην έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης , ισότητας και ισοπολιτείας (άκρατος φιλελευθερισμός).
    Η κοινωνική τάξη που θα επιβληθεί είτε με την οικονομική της δύναμη είτε με συμμαχίες άλλων ομοειδών , εγχώριες ή μη, τάξεων θα απομυζά ολόκληρη την κοινωνία και την χώρα ή και τον πλανήτη(αγορές). Θα υπονομεύσει την ελευθερία της ανθρωποκεντρικής δημιουργίας του Θεού .

  15. για το 17 Οκτωβρίου 2013 – 10:47 π.μ

    Τα έκανα λίγο μαντάρα στο τέλος, μιας και είμαι δυσλεκτικός, όμως δικαιολογούμε, μιας και περνώ το κείμενο από διαδικασία μέχρι να το ολοκληρώσω και διορθώνω στο word… Τέλος πάντων, ο πάτερ δεν μας τα λέει καλά…

    Η εκκλησία έχει φτάσει στο σημείο 0, που θέλει δεν θέλει, σιγά σιγά πρέπει να βγάζει το γιεχωβιτικο προς τα έξω, στο κόσμο, να το προωθεί με πονηριές, όπως… " Να πιστεύεται στον ΚΥΡΙΟ Ιησού χριστό, αλλά να ξέρετε, ο γιεχωβας είναι ο Ιησούς…" εμ βέβαια, διότι ένας θέλει να λέγετε ΚΥΡΙΟΣ και αυτός είναι ο γιεχωβάς, είναι κανόνας αυτός σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν το ξέρατε?…

    Έλεος και να έλεγα εγώ, "ξυπνάτε" υμνείτε τα φίδια και οχι τον θεό, δεν θα με πιστεύατε, θα με βρίζατε, το βλέπω και απο τους δικούς μου, που είναι η παλιά γενιά, που το μόνο που διδάχτηκε ήταν εν μέρη το φωτεινό κομμάτι της ορθοδοξίας, το σκοτεινό το βγάζουν στην νέα γενιά, στα σχολεία, κατηχητικά, ιντερνέτ, κτλ. Τα θρησκευτικά στο λύκειο αυτό σε διδάσκει, ο γιεχωβας είναι ο ένας Κύριος της ορθοδοξίας.

    Η πλάκα είναι οτι η παλιά γενιά ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ αυτά, το ανέφερα πρόσφατα σε συγγενή μου και παραλίγο να με σκοτώσει, ότι η ορθοδοξία υμνεί τον γιεχωβά. Είναι τόσο κοιμισμένος ο κόσμος, που δεν υπάρχει θεραπεία σε αυτό. Αυτό είναι καλό εν μέρη, γιατί δεν θα κατηγορηθούν στο τέλος. Δεν θα μπορεί να τους δικάσει η κατηγορήσει κανείς, για όλα αυτά τα ψέματα. Δεν φταίνε.

    Aυτοί που τα έκαναν και κάνουν αυτά, εσσετ ημαρ. Εμείς θα ήμαστε οι μάρτυρες της δίκης και θα προστατέψουμε τα θύματα τους.

  16. Ξυπνατε ρεεε!!!ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι Θεος δεν εχει εθνικοτητα και δεν εχει αναγκη απο κανεναν μας εμεις εχουμε…τον βριζετε και κανετε τους αντιχριστους και τι θα καταφερετε με αυτο….τιποτα γι'αυτο αν δεν σας αρεσει κατι να μην μιλατε και να μην το βλεπετε

  17. ΦΙΛΕ 12.25 ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΑΝ ΝΑΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑΝΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΣ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΙΑ ΓΕΝΕΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑΝΟΥΡΙΣΕΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΣ ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΦΑΠΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ [Η ΚΑΡΑΜΕΜΕΛΑ ΙΑΧΒΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΛΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ]Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΣΑΟΙΥΣ ΤΕΚΝΑ ΦΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΠΙΟ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΟΥ ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΙΣΤΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ jiannhs kozani

  18. ti na enoi me tin agapi pou lei sinehos
    mipos na paravlepsoume tous Ellines pou ehoun anagi ke na frodisoume tous lathrometanastes?
    apo anthropous pou eine apomonomenoi apo ton kosmo ti perimenis

  19. Οι εχθροι του Ιωαννη..εχθροι δικοι σου Ελλαδα μου
    και του πνευματος σου και της παιδειας σου της ελληνικης και ολυμπιας!
    Εχθροι της Ελλαδας και της Ορθοδοξιας
    Εχθροι της ανθρωπιας!!!
    Και μη μου πειτε οτι σας αρεσει ετσι οπως ειναι η Ελλαδα σημερα…γιατι θα ειναι ενα τεραστιο ψεμα.Να μη κοιταμε μονο αν ειμαστε καλα εμεις..να κοιταμε και λιγο γυρω μας!!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ!!ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ…ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ (σχεδον) ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΕΠΕΙΔΗ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
    ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ….ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ…ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.
    ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΑΜΗΝ

  20. ΦΙΛΕ 11.52 ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΜΠΟΥΧΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΛΕ-ΨΕΥΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΜΗ ΤΣΑΚΩΝΕΣΑΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΠΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΑΛΤΑΡΕ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΛΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΦΙΛΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ …jiannhs kozani

  21. Ακόμα δεν πρέπει να υπερβούμε το μέτρο προς την άλλη κατεύθυνση δηλαδή να αγαπάμε τον πλησίον μας περισσότερο από τον εαυτό μας . Αυτό θα δημιουργούσε ανελεύθερους και υποτακτικούς ανθρώπους χωρίς ήθος και προσωπικότητα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια καταπιεστική κοινωνία και στην ισοπέδωση της ατομικότητας, ισότητας και δικαιοσύνης καθώς και στην ταξική πάλη (σοβιέτ).
    (Δίνω παράδειγμα σε αυτό: Η γυναίκα ή ο άνδρας σε μια οικογένεια να δέχεται να είναι η ζωή του κόλαση για χάρη των παιδιών ή της κοινωνίας. Να δίνει αγάπη και να λαμβάνει μόνο φθόνο και πόνο από τον/ην σύντροφό του. Είναι αμαρτία να δέχεται αυτή την κατάσταση εις βάρος του και είναι σίγουρο ότι θα τον οδηγήσει σε αμαρτωλή συμπεριφορά. Αμαρτία είναι να απολέσεις την ελευθερία σου ως οντότητα για οποιοδήποτε λόγο.)
    Αν είχαμε υπέρβαση του μέτρου και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις τότε θα δημιουργούσαμε μια κοινωνία αλαλούμ, που δεν θα υπολόγιζε την αξία του ανθρώπου αλλά μόνο το ατομικό ή ταξικό συμφέρον. Θα γνωρίζαμε τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να διέπουν την κοινωνία μας αλλά δεν θα μπορούσαμε να τις επιβάλουμε γιατί η εξουσία θα τις καπηλεύονταν για να δικαιολογήσουν τα πεπραγμένα τους και συγχρόνως θα πρακτόρευαν συμφέροντα. Η ολότητα και συνοχή της κοινωνίας θα εξαφανιζόταν και στην θέση της θα είχαμε αυτό που υπάρχει σήμερα. Την αυτοκρατορία του υλισμού και του συμφεροντολογισμού. Αυτό που δεσπόζει σήμερα σε όλο τον πλανήτη ως κυρίαρχη ιδεολογία. Το συμφέρον και το κέρδος να είναι αυτοσκοπός μέσα στην χριστιανική κοινότητα. Αντιλαμβάνεσθε ότι έχουμε παρεκκλίνει 180 μοίρες από τον ιερό κανόνα αγάπης του Χριστού. Βρισκόμαστε πραγματικά στα σύνορα του έξω από εδώ. Κανείς δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια για το τις διδαχές του Χριστού και το πώς μπορούν αυτές να δομήσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι ,καθώς και την προσφορά των Αρχαίων Ελλήνων ως προς την αξιακή προετοιμασία της κοινωνίας. Ζούμε την πλάνη των δήθεν αντικρουόμενων κόσμων, του Χριστιανισμού και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, και μας οδηγούν αλυσοδεμένους στα παζάρια των τοκογλύφων και των συμφεροντολόγων. Αλυσοδεμένοι από τις αλυσίδες των κεκτημένων του υλιστικού κόσμου τον οποίο βιώνουμε.
    Δεν θέλουν και δεν επιχειρούν να συνδέσουν τους δύο κόσμους γιατί τότε θα είναι φανερό ότι ο ηθικός κανόνας, το δίκαιο, των αρχαίων Ελλήνων που προσπαθούσε να εφαρμόσει η εξουσία επιτυγχάνεται με τον χρυσό κανόνα του Χριστιανισμού ‘αγάπα τον πλησίον σου, ως εαυτό’. Όταν αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου σημαίνει ότι θα είσαι δίκαιος με τους συνανθρώπους σου.
    Για να είναι αδύνατη η συσχέτιση των δύο κόσμων, από την μια μεριά τοποθέτησαν άθεους, μασόνους και διάφορους άλλους μυστικιστές ‘περίεργους’ να καπηλευτούν την αρχαία ελληνική γνώση. ‘Περίεργους’ που η πλειοψηφία των Ελλήνων τους σιχαίνεται και που την αποτρέπουν για περαιτέρω ενασχόληση με την αρχαία γνώση. Από την άλλη μεριά τοποθέτησαν τους μητροπολίτες όπου τους ενδιαφέρει περισσότερο η ύλη και τα κεκτημένα τους και καθόλου αν στενάζει το ποίμνιό τους. Πραγματικοί δέσποτες και μητροπολίτες και σε καμία περίπτωση ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ. Αυτοί οι δύο ‘τσακώνονται’ μεταξύ τους για να βγάλουν το ψωμί τους. Αυτή την εκκλησία ζήτησε ο Χριστός από τους Ιερείς; Μισούσαν τόσο τους Έλληνες που έφτασαν στο σημείο να εορτάζεται, από την Ορθόδοξη Εκκλησία ,την 1η Αυγούστου, ως άγιοι οι επτά Μακκαβαίοι ( οκταήμερη εορτή των εβραίων Χανουκά ). Η ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς , το 168 πχ και κατάσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Οι Ιουδαίοι που αργότερα σταύρωσαν τον Χριστό. Στην οκταήμερη εορτή Χανουκά βρίζουν και καταριούνται στους Έλληνες. Υπάρχει λογική τι αγιοποιεί και τι γιορτάζει η Εκκλησία; Συνάδει με τις διδαχές του Χριστού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *