Διαφημίσεις

Οι παλαιότερες γενιές Ελλήνων ζούσαν με τον εφιάλτη της Ψωροκώσταινας.

Πίσω από την έκφραση αυτή βρισκόταν πάντα μια Ελλάδα χωρίς υποδομές, χωρίς υψηλό επίπεδο διαβίωσης, με λίγα σχολεία, λιγότερα νοσοκομεία, ελάχιστα πανεπιστήμια, απομακρυσμένα νησιά και χωριά γεμάτα παιδιά που δεν μπορούσε η γη να τα θρέψει.
Οι Ελληνες πολεμούσαν.

Κάθε γενιά είχε να κάνει τον δικό της πόλεμο.
Αλλοτε για να γίνει η Ελλάδα μεγαλύτερη και περισσότεροι πληθυσμοί ομογενών να απελευθερωθούν και να ενταχθούν στην εθνική επικράτεια.
Αλλοτε για να διατηρήσει τα κεκτημένα: εδάφη, δικαιώματα, διεκδικήσεις, συσχετισμούς.

Οι δρόμοι, οι ραχούλες, τα ξέφωτα και οι πλατείες της Ελλάδας είναι γεμάτα μνημεία, ηρώα, ονόματα ανθρώπων που έπεσαν στα πεδία των μαχών ή εκτελέστηκαν σε αντίποινα για τα εθνικά αντάρτικα στις περιόδους της κατοχής από τους ξένους.
Ακόμα θυμόμαστε οι πιο παλιοί τις μαυροφορεμένες γυναίκες, μητέρες, αδελφές, κόρες των νεκρών.

Η Ελλάδα, ακόμη και στις περιόδους ειρήνης, λαβώθηκε από τη μετανάστευση και την προσφυγιά, δύο δυνάμεις αντίρροπες, απόλυτα συνυφασμένες με τον όρο «επιβίωση».
Με έννοιες όπως φιλότιμο, τιμή, χρέος και περηφάνια κινήθηκε στο διάβα του χρόνου η ράτσα των Ελλήνων.
Ευφυείς, σκληραγωγημένοι, εγωιστές, παλικαράδες.
Ηξεραν να κάνουν οικογένεια, να φτιάχνουν σπιτικό, να στέκονται όρθιοι, όσες δυσκολίες κι αν τύχαιναν, όσες καταστροφές και να τους συναντούσαν.

Από γενιά σε γενιά περνούσε μια φράση• μια φράση-κλειδί: «Παιδάκι μου, να μη δείτε και να μη ζήσετε αυτά που είδαμε και ζήσαμε».
Μπορεί ο τόνος να ήταν μελοδραματικός, αλλά οι Ελληνες κοιτούσαν πάντα μπροστά.
Ζούσαν την ελπίδα στην καθημερινότητά τους: οικογένεια, πατρίδα, εκκλησία.
Οι τρεις δεσμοί που τους κρατούσαν ζωντανούς στο πέρασμα της Ιστορίας.
Και πόλεμος, ατέλειωτος πόλεμος.

Και, από την άλλη, επιστροφή από το μέτωπο, η χέρσα γη, οι κατεστραμμένοι δρόμοι, τα γεφύρια, η φτώχεια που δεν επέτρεπε στο κράτος να οργανώσει τις υποδομές για να υπάρξει η ανάπτυξη.
Ηταν και η διχόνοια, μόνιμος σύντροφος του Ελληνισμού, τα παιχνίδια των ξένων, οι πάντα πρόθυμοι πολιτικοί να θυσιάσουν την πατρίδα και τον λαό για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Από την άλλη, οι ανιδιοτελείς.
Η Ελλάδα χτίστηκε με μεγάλες ευεργεσίες, ιδιωτικές δωρεές, παραχωρήσεις της εκκλησιαστικής γης, διανομές γης.
Η Ελλάδα απέκτησε κοινωνικό κορμό στη βάση μιας φυσικής προόδου και όχι μιας δημοκρατίας αλά καρτ.
Η Ελλάδα επιθυμούσε διακαώς κάποτε να σταματήσει ο πόλεμος. Οι άντρες να γυρίσουν σπίτι και να ζήσουν με τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, μεγαλώνοντας τον πλούτο, δίνοντας ευκαιρία στα παιδιά τους να ζήσουν καλύτερα, να σπουδάσουν, να μορφωθούν, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Η Ελλάδα του ’50, η αρχή μιας περιόδου που κρατά έως και σήμερα.
Το τέλος του Μεγάλου Πολέμου και του Εμφυλίου. Από τότε δεν έγινε άλλος μεγάλο ς πόλεμος για τους Ελληνες.
Φυσικά, υπήρξαν ο «Αττίλας» στην Κύπρο, τα Ιμια στο Αιγαίο, αλλά μεγάλος πόλεμος με τη συμμετοχή των Ελλήνων δεν προέκυψε.

Ο έντιμος ιστορικός συμβιβασμός, η Ευρώπη, η «μικρή και ανέντιμος» Ελλάδα.
Φτιάχτηκαν δρόμοι, πόλεις, χωριά, τούνελ, δίκτυα, πληθωρισμός, ευμάρεια.
Αποκτήθηκαν νοσοκομεία, σχολεία, οικοσκευές, αυτοκίνητα, καταναλωτικές συνήθειες.
Οχι όμως κράτος δίκαιο, όχι κοινωνία ώριμη, όχι κοσμοθεωρία νικητή, όχι κουλτούρα πολιτισμού.
Ολα πρόχειρα, φαστ φουντ, προσαρμοσμένα στο πρόσκαιρο, στο ιδιωτικό, στο συμπλεγματικό μικροσυμφέρον.

Σήμερα γυρίζουμε στο 1950.
Χωρίς ελπίδα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς μάχη, χωρίς ιδεαλισμό.

Τότε βλέπαμε μπροστά, σήμερα βλέπουμε πίσω.

Τότε ήμασταν νικητές. Σήμερα είμαστε οι πλέον ηττημένοι της Ιστορίας μας.

Γιατί αυτή τη φορά δεν πολεμήσαμε…
Απλώς παραδοθήκαμε.

Mενελαος Τασιοπουλος

πηγή »



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

14 σχόλια στο “Αυτή τη φορά δεν πολεμήσαμε… Απλώς παραδοθήκαμε.”
  1. Καθομαι με τον ανηψιο μου και συζηταμε τα πεπραγμενα…. μου εβαλε να ακουσω καποια τραγουδια που ακουει η σημερινη νεολαια 15 με 20…. κατεληξα οτι υπαρχουν νεοι μεταλαγμενοι ¨παραδοσιακοι¨ – ¨ρεμπετες¨ στο δικο τους συγχρονο ρυθμο αλλα οπως αλωτε και τωρα να αντηχουν την κοινωνια στα αυτια μας….για ακουστε http://youtu.be/TzPBLtO0SiU

  2. GIA PES MOY ESEI POY TA GRAFEIS AYTA POY EINAI OI ELLHNES TVRA ARAGES EIMASTE KAUAROI ELLHNES RVTV EGV 400 XRONIA SKLABVMENOI MHPOS DEN EIMASTE ELLHNES KAI GIAYTV DEN JESHKONOMASTE DEN EXV ALOI EJHGHSH

  3. ΚΥΡΙΕ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΕ ΜΗ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΤΕ. ΣΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ. ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ. ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΟΠΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Κ.Λ.Π ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ε Λ Λ Α Δ Α ΚΥΡΙΕ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΣΚΟΥΡΑ. ΕΔΩ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΜΥΘΠΟΙΗΘΕΙ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΜΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ – ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ – ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΡΥΘΜΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΝΙΚΕΣ. ΑΥΤΑ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.

  4. TOTE POLEMOYSANE SAN HRVES GIA TA SHNFERVNTA THS AGGLIAS TVRA POLEMANE GIA TA SHNFERONTA THS AMERIKHS KAI THS GERMANIAS OI ELLHNES POLEMANE SAN HRVES ELEGE O TSORTSIL TVRA OI AMERIKANOI PREPEI NA POYN OI HRVES POLEMANE SAN ELLHNES MIA ZVH EIMASTE MALAKES KAI KALA NA PAUOYME CEYTV ELLHNARES

  5. Τι ειπαμε πως ελεγαν οι ηλικιωμενοι???? '''Παιδακι μου να μην περασετε οσα περασαμε εμεις'''' Εγω θα σας πω τι εχω ακουσει πολλους μα παρα πολλους να ηλικιωμενους να λενε στους νεους σημερα ''''ε ρε μια κατοχη που σας χρειαζεται'''. Εχω ακουσει ηλικιωμενους να λενε πως τωρα με την κριση θα βαλουμε μυαλο εμεις οι νεοι. Εγω ρωτω ειναι ευχαριστημενοι τωρα? Οριστε ηρθε η κατασταση κατοχης. Οριστε θα ξαναπαιρνει ο κοσμακης τον δρομο της μεταναστευσης και πιθανοτατα να βλεπουν τα παιδια και τα εγγονια τους να φευγουν. Οκ? Ολα καλα? ευχαριστιουνται τωρα που ζουμε και μεις αυτην την κατασταση???? Παππουδες και γιαγιαδες αυτου του τοπου που ειχατε σαν καραμελα αυτο το '''ε ρε μια κατοχη που σας χρειαζεται''' μπορειτε να χαρειτε ελευθερα αρχιζουμε και βιωνουμε και μεις οτι βιωνατε και σεις τοτε. Απλα θυμηθειτε πως στο τελος θα μεινετε μονοι σας. Τα νιατα θα εχουν φυγει και να μην παραπονεθειτε καθολου. Γιατι και ψηφιζατε χωρις σκεψη τοσα χρονια και αυτο που θελατε γινεται. Οσο για τον αρθρογραφο εχω να πω πως τιποτα δεν εχει τελειωσει ακομα. Ολα ειναι ρευστα και πιθανα. Καταλαβαινουμε την πικρια του την νιωθουμε και μεις αλλα θα πολεμησουμε οσο και οπως μπορουμε. Καθε μερα που περνα ειναι και μια προσωπικη μαχη για τον καθενα μας

  6. νασαι καλά ρε αλλοδαπέ, μου έφτιαξες τη νύχτα με το κολλυβογκρικλις κάτι σου. ιδιαίτερα τα σινφίριντα, το πάυουμε και το ρβτβ!!! χαχαχαχχααχαχαχ!!!

  7. Καλησπέρα σας!
    Πρωτα πρωτα θα πρεπει να γραφετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ και μη σας νοιαζει η ορθογραφια.
    Δευτερον και επι του θεματος, πιστευω πως ο σημερινος πολεμος που υφησταμεθα ειναι απο παρα πολλα μετωπα,συντονισμένα και απο τις μεγαλυτερες δυνάμεις του κοσμου.Ολες αυτές που πολλες φορες εχουν αναφερθει σε αυτό το μπλογκ και αλλα(ΔΝΤ ,ΣΙΟΝ ΕΥΡΑΙΟΥς και οτι αλλα σκατα ειναι αυτοι δεν ξερω…)
    Επίσης μπορει να μετραμε 3 και πλεων χρονια ,αλλα ακομα δεν εχουμε συνελθει απο το πρωτο χτύπημα.
    Θέλω να πιστεύω πως θα γινει η αντεπίθεση..
    Υγεια σε όλους!

  8. Από την πλεύρα της γραμματικής συνταξεις, απλά το 1940, οι παππούδες μας έγραψαν ένα ΕΠΟΣ, λόγο ποιο αγαθής και γενικά ηθικής κοινωνίας, λόγο λιγότερων προδοτών και κουκουλοφόρων, αλλά και συνάμα μεγαλειώδους ψυχικού σθένους….

    Εμείς οι "δημοκράτες" με την κόκα – κόλα, την άρπα κόλα… και οπωσδήποτε την ομάδα έψιλον, αλλάξαμε την συντακτική τάξη των γραμμάτων της λέξεως ΕΠΟΣ και επιδή μας ήταν ποιο εύκολο, και λιγότερα επώδυνηστο βάλαμε το γράμμα Π πρώτο και το γράμμα Ε (λόγο της ομάδος), δεύτερο… έτσι επί των ημερών μας έχουμε αφήσει κληρονομιά για τις επόμενες γενεές, την λέξη ΠΕΟΣ… και κάπως έτσι θα μας θυμούνται.

  9. ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΝΕΛΑΕ Η ΜΠΕΣΑ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ,Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ,ΤΟ ΕΛΕΟΣ,Η ΣΥΜΠΟΝΕΙΑ,Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΕΙΑ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΙ.ΑΝ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ.ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 1912-13 ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΩΜΗΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΗΤΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ STRANGER ME TA ΑΕΡΟ-ΠΛΑΝΙΚΑ ΣΟΥ..

  10. Οι προγονοι μας σιγουρα αισθανονται εξαιρετικα ομορφα οταν βλεπουν πως μετα απο τοσες γενιες μορφωμενων παιδιων δεν μπορεις να διαβασεις ενα σχολιο εδω μεσα χωρις να σκονταψεις πανω σε δεκαδες απιστευτα ορθογραφικα λαθη!!! Απο τους μεγαλυτερους σε ηλικια το καταλαβαινω, αλλα εδω ξεφευγει το πραγμα!!

  11. Αραγε τα ιδια λογια πανω κατω δε θα ελεγαν και καποιοι φιλοι κουβεντιαζοντας κρυφα καπου στη σκλαβωμενη Ελλαδα λιγες μερες , λιγες ωρες ισως πριν να ξεσπασει η επανασταση του 1821 η και καποια χρονια νωριτερα απελπισμενοι απο τις αποτυχιες που προηγηθηκαν; Και το 1940 αυτοι που γιορταζαν αμεριμνοι τους Δημητρηδες δεν ηταν που δυο μερες μετα πηραν φαλαγγι Ιταλους κι Αλβανους και τοσα αλλα . Μη φοβαστε η ρατσα μας ουτε χαθηκε ποτε ουτε και θα χαθει . Μπορει να παει χαμενη η γενια μας , μπορει και να μεγαλουργησει μπορει απλα να επιβιωσει για να γεννησει αλλους πιο αξιους ,θα δουμε . ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩς ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΑς ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑς . "ΤΟΥΤΗ Η ΔΙΨΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ . ΤΟΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ . ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ , ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ." ΑΠΟ ΦΩς ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΦΩς ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΜΕ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *