Διαφημίσεις

“Η Δούκισσα της Πλακεντίας ανέπτυξε μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό!!”

Απο ιδρύσεως του ελληνικού κράτους οι πραγματικοί διοικητές της Ελλάδος ήταν οι Ρόθτσιλντ. Ηλθαν σαν ακόλουθοι του Οθωνα και διοίκησαν απο το παρασκήνιο…

Η ισραηλιτική Κοινότητα της Αθήνας υπήρξε μεταξύ των κοινοτήτων εκείνων που κατεστράφησαν κατά την Ελληνική Επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1821 – 1829). Μετά το 1834, όμως, και την ανακύρηξη της Αθήνας ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, αναπτύχθηκε μία μικρή εβραϊκή κοινότητα. Αριθμός εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών και ο χρηματιστής Μαξ ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα.

Μέσω της Δουκίσσης της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843). Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό.

Το 1847 οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη, για να μην προσβληθεί ο βαρόνος ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σε αντίποινα ένα μέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαβίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιμου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζημίωσης και, τελικά, ο υπουργός των Εξωτερικών λόρδος Πάλμερστον απέκλεισε το 1850 με αγγλικά πλοία το λιμάνι του Πειραιά. Το 1852 η δημοτική αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής.

Η εβραϊκή παρουσία αυξήθηκε από 60 άτομα το 1877 σε 250 το 1878. Η εβραϊκή Κοινότητα αναγνωρίστηκε επίσημα το 1889. Το 1890 πρόεδρος της Κοινότητας διετέλεσε ο Κάρολος Ρότσιλντ(1843 – 1918). Την εποχή εκείνη, λειτουργούσαν έλλειψη Συναγωγής 3 μικροί ευκτήριοι οίκοι.

πηγή: το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο Ελλάδος

Πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Απο το 1834 μας διοικούν οι Ρόθτσιλντ! -Δούκισσα της Πλακεντίας, οι Ρότσιλντς και ο Όθωνας”
  1. ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ… ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ Κ.Λ.Π. ΥΠΗΡΞΑΝ 3-4 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1600 ΚΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΙΝΔΙΩΝ… ΥΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΕΜΜΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΙΝΔΙΩΝ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;
    http://4.bp.blogspot.com/-JGm1AOZfjPY/UMDkTJ89XYI/AAAAAAABKww/s8MR9Y716kA/s1600/beica.jpg

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΙ.
    http://www.troktikaras.com/2012/12/Bretaniki-etaireia-anatolikon-indion.html

    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1749 ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΑΦΑΦΙΔΩΝ, ΞΑΦΝΟ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ… ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ… ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ… ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ.

    ΟΣΤΟΣΟ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ… ΚΑΙ ΤΟΝ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟ" ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΕΝΝΗΣ.

    ΕΤΣΙ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΤΟ 1798 ΞΕΣΠΑΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ… ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΗΞΕΙ ΤΟ Β΄ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ Γ΄ ΡΑΙΧ… Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΒΑΓΔΑΤΗΣ… ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΔΟΣ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

    ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ Ν. ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ Α. ΧΙΤΛΕΡ… ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΑΝ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.

    ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΪΖΕΡ… ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821, ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ "1821 ΕΤΟΣ 21ο ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ"

    http://www.youtube.com/watch?v=SkQeDoibJvk

    http://www.altermedia.info/hellas/2011/12/22/dhanioossaoc-aeaessio-2-ouiie-odhynio-aoaeuna-1821-oio-21i-oui-oeeeethi/

    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΕΠΗΛΘΕ Ο ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ… ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΜΑΣ… ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΘΩΝΑΣ, Η ΔΟΥΚΙΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ, ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ Κ.Λ.Π.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΡΟΛΟΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ… ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ 1920 ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ… ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Κ.Λ.Π. ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ Θ. ΧΕΡΤΖΛ, Μ. ΝΟΡΝΤΑΟΥ, Λ. ΤΡΟΤΣΚΙ, Α. ΠΑΡΒΟΥΣ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ Κ.Λ.Π. ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

    ΑΠΟ ΤΟ 1920 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΟΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ… ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ… ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑΥΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek