Διαφημίσεις
O πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στο Bloomberg, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και προέβλεψε επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2011


Οικονομική ανάπτυξη μέσα στο 2011 και οριστική απόκλιση αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας είναι οι προβλέψεις του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου για την ελληνική οικονομία.
Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, υπογράμμισε ότι “στην πορεία του επόμενου έτους, αναμένουμε βαθμιαία επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης” και συνέχισε: “η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θεωρείται επιλογή. Δεν είναι επιλογή για καμία χώρα της ευρωζώνης. Νομίζω πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές όταν ωριμάσει ο καιρός”.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί στο να αγοράσουν ελληνικό χρέος. Η πρόσθετη απόδοση που ζητούν για αγορά 10ετών ελληνικών ομολόγων ήταν συγκριτικά με τα γερμανικά ομόλογα αυξημένη το απόγευμα της Δευτέρας στις 863 μονάδες. Την εποχή της κορύφωσης της κρίσης και πριν την διάσωση της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στις αρχές Μαΐου, είχε ανέβει στις 965 μονάδες.
Αν και οι προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης στην Ελλάδα ήταν “πραγματικά εντυπωσιακές, οι αγορές και οι επενδυτές θέλουν ακόμη να πεισθούν ότι θα συνεχισθεί η πραγματική εξυγίανση” δήλωσε ο κ. Παπαδήμος και πρόσθεσε ότι “στο βαθμό που το αποτέλεσμα θα γίνεται πιο ορατό, θα υπάρχει αισθητή αλλαγή και στην αντιμετώπιση της χώρας εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών αγορών”

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *