Διαφημίσεις

Με αφορμή την πανελλήνια μέρα κατά της σχολικής βίας που έχει οριστεί η 6η Μαρτίου, αναρτήθηκε ύστερα από προτροπή του Υπουργείου Παιδείας σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η παρακάτω αφίσα:

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο κέντρο της αφίσας εμφανίζονται δύο παιδικά χέρια (ένα μάλλον αγορίστικο αριστερά και ένα κοριτσίστικο δεξιά) σε χειραψία. Πάνω και κάτω από τα χέρια αυτά, βρίσκονται δύο άλλα χέρια, μάλλον κοριτσίστικα.

Δεν ξέρω τι κατάλαβαν τα παιδιά όταν είδαν την αφίσα σχετικά με τη σχολική βία και πώς μπορεί αυτή ν’ αποφευχθεί, αλλά πάντως πήραν «πολύ ωραία» διδάγματα για το πώς να βάφουν τα νύχια τους και πώς να στολίζονται σα λατέρνες με χίλια δυο βραχιολάκια και δαχτυλιδάκια. Αίσχος!!!

Η Εκπαιδευτικός
Π. Β.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

14 σχόλια στο “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΦΙΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”
  1. Δηλαδή θέλετε να μας πείτε οτι δεν συμβαίνει ήδη αυτό; Κι αν όχι στις τρείς πρώτες τάξεις του δημοτικού, στην τετάρτη ή αν προτιμάτε στην πέμπτη σίγουρα θα συμβεί. Εγώ γνωρίζω μητέρα η οποία ήδη απο την πρώτη τάξη στέλνει την κόρη της με βαμμένα νυχάκια σχολείο (σε απαλό χρώμα βέβαια) ενώ στο σπίτι την προτρέπει πολλές φορές να πάρει το μανό και να δοκιμάσει να τα βάψει μόνη της (υπό την επίβλεψή της φυσικά)!

  2. ποσο χρονων εισαι κυρα μου????

    αντε ρε που θα την πεις στους νεους που θελουν να ειναι δημιουργικοι κ τους αρεσει το ωραιο!!!! βρε ουστ…κλειστομυαλη!!! εισαι κ εκπαιδευτικος!!!!!

  3. Το σήμα της ειρήνης στην δικιά τους γλώσσα σημαίνει κάτι άλλο για ψαχτείτε λίγο..

  4. 10 Μαρτίου 2013 – 2:48 μ.μ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ-
    ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ,
    ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ,ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ,ΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΜΑΛΙΑ;

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΣΑΜΑΡΑΔΕΣ!
    ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ(ΤΟ ΠΟΙΟ;) ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ
    ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΙ,ΑΝΟΙΚΤΟΚΩΛΟΙ ΕΙΣΤΕ…

  5. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ…ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ , ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ…

  6. Πόσο ηλίθιοι είστε εσείς και κυρίως τα σχόλιά σας! Σας μάρανε η "ψευτοπρόοδος", η "μοντέρνα μόδα", η "απόλυτη ελευθερία στους νέους" και άλλες τρίχες κατσαρές! Αν σας αρέσει αυτή η αφίσα και κατά συνέπεια αυτός ο "διακόσμηση", μπορείτε να στολιστείτε εσείς έτσι, σαν καρνάβαλοι. Ούτως ή άλλως πλησιάζουν και οι απόκριες ρε σούργελα!!

  7. Βρε παλουκαρια !
    Καθεστε και σχολιαζετε για το αν πρεπει η οχι να φορανε τα κοριτσια βραχιολακια κλπ !

    Ας φορανε οτι θελουνε στα χερια τους και ας βαφοντε,αρκει το μυαλο τους να δουλευει σωστα και να μην ειναι κουτορνιθια !

    Απο την αρχαια Ελλαδα φοραγανε "μπιγλιμπιδια" στα χερια και στον λαιμο,γυναικες και
    αντρες !!

    Ητανε κλειστομυαλοι αυτοι ?!!

    Δουλεψτε το μυαλο σας πριν γραψετε κατι !!

  8. Ο κόσμος καίγεται και το @$%^8νι χτενίζεται ….
    Και όλα τα χέρια είναι κοριτσιού ,,,μαντάμ που είσαι
    και εκπαιδευτικός τρομάρα σου …
    Σε χάλασε κάτι το οποίο είναι στην φύση των κοριτσιών
    από αρχαίους χρόνους ….και όχι η κατάντια αυτού που
    ονομάζεται .. παιδεία

  9. ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΑΥΤΑ (κάτω από δέκα ετών) ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΔΙΑ.
    ΤΟ ΔΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;;;
    ΤΟ ΝΥΧΙ ΑΥΤΟ (επειδή οι άντρες δεν ξέρετε τι σας γίνεται) ΘΕΛΕΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΑ ΝΑ ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΗ.
    ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ;; ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΙΝΕΤΕ ΜΑΤΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ;
    ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΕΝΕΤΕ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΝΕΤΕ, ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ……….

    Ημίτρελη

  10. Το θέμα δεν είναι "προοδευτικοί εξυπνάκηδες" ότι τα κορίτσια φοράνε βραχιόλια, λίγα ή πολλά. Το θέμα είναι ότι η αφίσα είναι απαράδεκτη και "ακατάλληλη" γιατί θυμίζει αφίσα για στολισμό χεριών περισσότερο, παρά για αφίσα φτιαγμένη για τη σχολική βία… Βέβαια πού να το καταλάβετε εσείς αφού είστε πολύ κατώτεροι ενός εκπαιδευτικού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek