Διαφημίσεις

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.

Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.

Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!

Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και το όνομα NESTLE, πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.

Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!

Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή καφέ.

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle: NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού) SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες) KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες) MAGGI (συμπληρώματα γεύσης) HAAGEN DANZ (Παγωτά) PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας) Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.) Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp) Νερό (Κορπή- Perrier). “Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει έλεγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.

thesecretrealtruth.blogspot.com
http://proionta-tis-fisis.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

27 σχόλια στο “Απίστευτο! Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε!”
  1. Επειδη κι ο αερας ειναι καρκινογονος εγω λεω να σταματησουμε να αναπνεουμε για να ειμαστε υγιεις..

  2. Κατ΄αρχάς η Nestle είναι Ελβετική και όχι Ολλανδική εταιρεία και εννοείται τα προϊόντα της είναι μεταλαγμένα και τα περισσότερα για τα σκουπίδια.
    Τα υπόλοιπα ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας…

  3. παλια επινα κ γω φραπε,
    αλλα μετα απο καποια αρθρα,καταλανα με τη χημεια ποτιζα τον εαυτο μου χωρις λογο κ τον εκοψα μαχαιρι
    πλεον μονο τουρκικο καφε πινω

  4. Μισό λεπτό ρε παιδιά,
    θα βρει μπελά δηλαδή ο άνθρωπος που μας είπε πέντε πράγματα που αγνοούσαμε?
    Ποιός σου είπε εσένα ρε φίλε να σταματήσεις να αναπνέεις? Δηλαδή άν βρεθεί αύριο-μεθαύριο κάποιο προιόν που αποδεδειγμένα έχει ελεγχθεί και έχει βρεθεί ότι είναι καρκινογόνο, εσύ – άν το κατανάλωνες – θα συνέχιζες να το καταναλώνεις, ή θα έλεγες πάλι ειρωνικά "…εγώ λέω να σταματήσουμε να αναπνέουμε γιατί και ο αέρας είναι καρκινογόνος…"?
    Άλλο ένα μπράβο στα katohika nea που κάνουν τρομερή δουλειά και μας ενημερώνουν όπως μπορούν και με τα μέσα που διαθέτουν. Σε όσους δεν αρέσει άς πάνε σε άλλα "ποιοτικότερα" να βλέπουν κανέναν κώλο και να τραβάνε …τον δρόμο τους.

    ^Ω^

  5. ρε η nestle σας πειραξε τωρα αυτα ειναι μαλακιες το σουβλακι που το τρως ξερεις απο τι κρεας ειναι?…το νερο που πινεις απο τι βρυση ξερεισ τι εχει? …η νεστλε και μαλακιες…

  6. ρε η nestle σας πειραξε τωρα αυτα ειναι μαλακιες το σουβλακι που το τρως ξερεις απο τι κρεας ειναι?…το νερο που πινεις απο τι βρυση ξερεισ τι εχει? …η νεστλε και μαλακιες…

  7. Απόδειξέ μου πως ο νες καφέ έχει δομή σαπουνιού και θα κάτσω να με πηδήξει όλη η Παικστανική κοινότητα στο Σύνταγμα. Αγράματε και ανόητε, παραπληροφορείς τον κόσμο. Εκεί στο κατοχικά δεν βλέπετε τι παπαριές γράφουν μερικοί;;; Παραπληροφόρηση στο φουλ!

  8. 4,55 πιες τουρκικο βλακα ηλιθιε τουρκοσπορε και θα βρεις την υγεια σου. ουστ μωρη γαλοπουλα

  9. Αποφεύγετε ότι δήποτε είναι ξένης φίρμας ακόμα και του καφέ. Ο καφές ωστόσο είναι κάτι που τον παράγει η Βραζιλία και άλλες καφεπαραγωγικές χώρες. Οι Ολλανδικές γερμανικές και ιταλικές εταιρείες παίρνουν την πρώτη ύλη και αφού την επεξεργαστούν, βάζοντας ότι θέλουν μέσα, το πακετάρουν σε ωραία κουτάκια κατασκευάσματα του μάρκετινγκ, και πουλάνε το τελικό προϊόν στους ιθαγενείς (γιατί νομίζεται ότι ο καφές φίλτρου που πουλάνε στα διάφορα Β διαλογής Σ/Μ πχ LIDL είναι φθηνός; 2,5 ευρώ το κιλό. Διότι απλά δεν είναι μόνο καφές, δέστε στα χρηματιστήρια αξιών τροφίμων πόσο διαπραγματεύονται την τιμή του καφέ και βγάλτε συμπεράσματα). Αν θέλετε να πιείτε καφέ καφέ, πάρτε ένα μύλο, πάρτε καφέ σπόρο (πουλάνε ακόμα) και αλέστε τον δικό σας καφέ. Υπάρχει βέβαια το θέμα της τιμής. Αλλά μπορείτε να αραιώσετε το χαρμάνι με λίγο κριθάρι ή ρεβίθι που είναι πιο φθηνά (έτσι έκαναν τα παλιά τα χρόνια). Στους συσκευασμένους καφέδες μέχρι και τριμμένο οστό βάζουν για να γίνεται πιο γευστικός. Το ξέρατε; Αυτό επίσης το κάνουν και για να αποκομίσουν κέρδη, γιατί άλλο να πουλάς καθαρό καφέ και άλλο με προσμίξεις που είναι πιο φθηνές από το αρχικό υλικό (καφέ). Μιλάμε για απατεωνιά και όχι για εμπόριο. Αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι γνώστες αλλά κοιτάνε να πουλήσουν λιγότερο υλικό και να κερδίσουν περισσότερο. Μην πίνετε καφέ από εταιρείες Ξένες, Αλέστε τον δικό σας καφέ. Κατά την επιστημονική κοινότητα είναι πιο ωφέλιμος από ότι το Νες, φραπέ, φραπουτσίνο, καπουτσίνο κτλ.

  10. Άλλη μια δημοσίευση από την ελληνική μπλογκόσφαιρα που δείχνει ότι οι αρθρογράφοι δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και γράφουν και αναπαράγουν ότι θέλουν.

    Πρώτα απ'όλα, ο στιγμιαίος καφές δεν είναι ούτε κατακάθια, ούτε άχρηστα μέρη του φυτού. Ο στιγμιαίος καφές παρασκευάζεται ως εξής:

    Κανονικοί αλεσμένοι κόκκοι καφέ βράζονται με μικρή ποσότητα νερού, δημιουργώντας ένα διάλειμμα καφέ (ίδιο με το ρόφημα που ετοιμάζουμε σπίτια μας, αλλά πολύ πιο "βαρύ") υψηλής πυκνότητας.
    Το διάλειμμα αυτό ψύχεται πολύ γρήγορα σε παγωμένες πλάκες καφέ, οι οποίες θρυμματίζονται. Τα θρύμματα, μεταφέρονται σε αντλία κενού όπου απομακρύνεται το νερό και μέρος από τα φυσικά έλαια του καφέ. Έτσι, καταλήγουμε να έχουμε τα μικρά θρύμματα που βρίσκουμε στα βαζάκια του στιγμιαίου καφέ.

    Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία εδώ http://vimeo.com/46021349

    Η στιγμιαία σκόνη καφέ δημιουργείται με την απότομη θέρμανση των παγωμένων πλακών για την εξάτμιση του νερού με αποτέλεσμα το κάψιμο των ελαίων του καφέ.

    Τέλος, υπάρχει και πιθανότητα υβριδικής διαδικασίας που συνδυάζει τα παραπάνω, ώστε να δημιουργηθούν θρύμματα στιγμιαίου καφέ χωρίς έλαια.

    Σχετικά με το πως δημιουργείται ο αφρός στο φραπέ:
    Με την ανάμειξη των θρυμμάτων με νερό, δημιουργείται ένα κολλοειδές, ο αφρός του καφέ. Η δομή του κολλοειδούς, όταν χτυπιέται με το μίξερ κρατάει αέρα σε κενά ανάμεσα στα μόρια. Καθώς το μείγμα δεν περιέχει έλαια, η δομή του διατηρείται για περισσότερο χρόνο σε σχέση με τον απλό καφέ του γαλλικού ή του εσπρέσσο. Επιπλέον, χάρη στα μεγάλα κενά με αέρα που διαθέτει, επιτρέπει στο νερό να στραγγίζεται και να μη διασπά το πλέγμα του κολλοειδούς. Έτσι, έχουμε αφρό στον καφέ μας που διαρκεί.

    Περισσότερα διαβάστε εδώ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Frapp%C3%A9_coffee

    Ο στιγμιαίος είναι πιο "ισχυρός" καφές από τους καφέδες φίλτρου, καθώς αποτελεί συμπυκνωμένη μορφή τους. Οπότε, αν η διάλυση δε γίνει σωστά έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα καφέ σε λιγότερο νερό. Η αναλογία καφέ/ νερού για να φτιάξουμε έναν στιγμιαίο παρόμοιας συγκέντρωσης με έναν φίλτρου είναι : 2.5 κουταλάκια του γλυκού σε μισό λίτρο νερό. Επειδή σχεδόν κανείς μας δεν ακολουθεί το παραπάνω, καταλήγουμε σε πολύ δυνατά ροφήματα το οποία φέρνουν αϋπνία και προβλήματα στο στομάχι. Εξάλλου, ο στιγμιαίος είναι πολύ πιο δύσπεπτος, καθώς δεν περιέχει σχεδόν καθόλου από τα έλαια του καφέ.

  11. α δε ξέρω για σάς αλλά εγω δε τον χτυπάω τον φραπέ μου Αχτύπητο! τον φτιάχνω ανακατεμένο,όχι κουνημένο ΛΟΛ
    μόνο όταν έχω νεύρα τον χτυπάω με το μηχανάκι ποτέ κούνημα σχεδόν ποτέ…

  12. εγώ από την άλλη έχω ακούσει ότι είναι κακάκια γάτας που τις ταίζουν κι εγώ δε ξέρω τί και γιαυτό έχει τόσο καλή γεύση και άρωμα ΛΟΛ πάντως πετυχαίνει….(για τον φραπέ εννοώ συγκεκριμένα)

  13. Παπαριές και ανακρίβειες !———– Συνταγη για τον πιο ωραίο και απολαυστικό φραπέ : Παίρνουμε ενα ποτηρι χωρητικότητας 330 μλ,βάζουμε τρία εκατοστά παγωμένο νερό,προσθέτουμε δύο κουταλιές γεμάτες νεσκαφέ και όση ζάχαρη θέλουμε ,το ανακατεύουμε στο μιξεράκι του φραπέ 6 δευτερόλεπτα,βάζουμε δυο παγάκια ,και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό !!!

  14. ΠΙΕΙΤΕ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΜΑΚΑΚΕΣ…..ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ….
    ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!
    ΦΤΙΑΞΕ ΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΦΡΑΠΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΩΡΟ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ….
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ,ΑΝ Ο ΑΦΡΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΙ ΕΑΝ Ο ΑΦΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΠΟΥΝΙΣΕΙ….ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΛΜΟΛΙΒ,ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ!

  15. Κακως Ανωνυμε τους ανοιγεις τα ματια . Αυριο θα δημσιευσουν αυτουσιο το κειμενο σου σε ενα αλλο δηθεν αρθρο .

    Παρεπιπτοντως ο αφρος ειναι αερας εγκλωβισμενος σε φυσαλιδα της οποιας το τοιχωμα ειναι υγρη ζαχαρη . Αν δοκιμασετε να κανετε αφρο χωρις ζαχαρη , απλα δε γινεται .

    Τωρα βρε μπομπουνα αρθρογραφε , ποια εταιρεια παιρνει αρωματα να βαλει στον καφε ;;; Εισαι τρελλος; η εννοεις το γαλλικο με γευση φουντουκι , καρυδα κλπ .
    Δεν υπαρχει αρωμα καφε να βαλεις στο πριονιδι …αντε κοψε τα ληγμενα .

    Οσο για το φραπε αν ειχες κανει μια στοιχειωδη ερευνα και δεν ησουν ενας κοινος λογοκλοπος , που αντιγραφει το κειμενο ενος ηλιθιου φαντασιοπληκτου , θα ηξερες οτι ανακαλυφθηκε τυχαια στη δεκαετια του 60 στην Ελλαδα .
    Αυτη ειναι η αιτια βρε ανιστορητε που δεν πινουν αλλοι λαοι φραπε .

    …….μπουνταλα !

  16. Κακως Ανωνυμε τους ανοιγεις τα ματια . Αυριο θα δημσιευσουν αυτουσιο το κειμενο σου σε ενα αλλο δηθεν αρθρο .

    Παρεπιπτοντως ο αφρος ειναι αερας εγκλωβισμενος σε φυσαλιδα της οποιας το τοιχωμα ειναι υγρη ζαχαρη . Αν δοκιμασετε να κανετε αφρο χωρις ζαχαρη , απλα δε γινεται .

    Τωρα βρε μπομπουνα αρθρογραφε , ποια εταιρεια παιρνει αρωματα να βαλει στον καφε ;;; Εισαι τρελλος; η εννοεις το γαλλικο με γευση φουντουκι , καρυδα κλπ .
    Δεν υπαρχει αρωμα καφε να βαλεις στο πριονιδι …αντε κοψε τα ληγμενα .

    Οσο για το φραπε αν ειχες κανει μια στοιχειωδη ερευνα και δεν ησουν ενας κοινος λογοκλοπος , που αντιγραφει το κειμενο ενος ηλιθιου φαντασιοπληκτου , θα ηξερες οτι ανακαλυφθηκε τυχαια στη δεκαετια του 60 στην Ελλαδα .
    Αυτη ειναι η αιτια βρε ανιστορητε που δεν πινουν αλλοι λαοι φραπε .

    …….μπουνταλα !

  17. Αν ο στιγμιαιος ήταν "κακος" λογικα θα προκαλούσε προβλήματα και δεν εχω ακουσει.Εκτοσ να πινεισ πολυ καφε οποτε ειναι λογικο να σε πειραξει.Δευτερον γιατι δεν κανουν μια αναλυση σε ενα εργαστηριο να τελειώνουμε?

  18. Επισης ποια αλλα μερη του καφε ειναι αυτα που ειναι αχρηστα αλλα δινουν γευση καφε?τα φυλλα?Ο φλοιος του καρπου?ελεος..τι λετε?ποιο αλλο μεροσ του καφεοδεντρου δίνει καφεινη και γευση καφε?Γιατι προσπερναμε ετσι τισ πληροφοριες που μας δίνουν χωρισ να τισ φιλτράρουμε(εστω κι αν κανουμε λαθος)?Προσ τον παρον ψαχνοντασ το δεν βρηκα καποια πληροφοριοα για αχρηστα μερη των καρπων που να εχουν τετοιεσ ιδιοτητες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek