ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Απίστευτο!!! Ανακαλύφθηκε σαρκοφάγος 60 τόνων στην Άβυδο. Άραγε πόσο μεγάλος ήταν ο ιδιοκτήτης της;

· Κατοχικά Νέα

Πραγματικά τεράστια!

Η ομάδα αρχαιολόγων της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν έναν τεράστιο σαρκοφάγο 60 τόνων (!) στην Άβυδο, αλλά δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της.
Ίσως, να ήταν Φαραώ της νεφελώδης και σκοτεινής 13ης Δυναστείας.

Ο τάφος ήταν κατασκευασμένος από ασβεστόλιθο από τα λατομεία Tura κοντά στο Κάιρο και αρχικά ήταν σκεπασμένός από μια πυραμίδα, που τώρα δεν υπάρχει.

Ομάδα άλλων σαρκοφάγων της 13ου δυναστείας που έχουν ανακαλυφθεί βρίσκονται στην βασιλική necropoli της Dashur, 25 μίλια νότια του Καΐρου, και την Σακκάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτοί είχαν καλυφθεί από πυραμίδες, μόνο τμήματα των οποίων σώζονται.

πηγη

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βηρυτός, Λίβανος - εικόνα αρχείου, Ramy Kabalan / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νότιος Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Kfar Rumman – Ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες

WMO: Το Ελ Νίνιο μπορεί να γίνει ισχυρότερο από κάθε προηγούμενο εδώ και δεκαετίεςΔΙΕΘΝΗ

El Niño 2026: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν κιτ έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τραγωδία σε θρησκευτικό πανηγύρι – 10 νεκροί και 81 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων

12 απαντήσεις στο “Απίστευτο!!! Ανακαλύφθηκε σαρκοφάγος 60 τόνων στην Άβυδο. Άραγε πόσο μεγάλος ήταν ο ιδιοκτήτης της;”

  1. Δε μας λένε ποτέ έγιναν οι ανακαλύψεις και να επρόκειτο για photoshop οπως οι φωτογραφίες με τα γιγάντια λείψανα που ειναι αποδεδειγμένα επεξεργασμένος στο Photoshop. Και τέλος δεν μας λένε τι βρέθηκε, αν βρέθηκε, μεσα στους τάφους… Νεφελίμ ε Νεφελίμ….

  2. Πιθανόν να είναι τόσο μεγάλη για να χωρέσει μέσα της κάποια μικρότερη χρυσή ή ξύλινη σαρκοφάγο(φέρετρο).

  3. ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΥΛΟ , ΑΝ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΥΛΟ…ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά