ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Απίστευτη αισχροκέρδεια –Οι παραγωγοί πωλούν τα ροδάκινα 0,15 λεπτά και εμείς τα αγοράζουμε 2 ευρώ

· Κατοχικά Νέα

Απίστευτη αισχροκέρδεια –Οι παραγωγοί πωλούν τα ροδάκινα 0,15 λεπτά και εμείς τα αγοράζουμε 2 ευρώ

Την ώρα που χιλιάδες τόνοι ροδάκινου στοιβάζονται στις αποθήκες των συνεταιρισμών και σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στις χωματερές έρχονται στο φως καταγγελίες για απίστευτες περιπτώσεις αισχροκέρδειας.


Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες της Ημαθίας, στη διαδρομή από το χωράφι στο ράφι η τιμή του ροδάκινου εκτοξεύεται στα ύψη και φτάνει να πωλείται με καπέλο έως και 1200% καθώς φεύγουν από το χωράφι από 15 έως 25 λεπτά το κιλό και καταλήγουν να πωλούνται έως και 2 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, αίσθηση προκαλεί ότι ακόμη και στην Ημαθία, στον τόπο παραγωγής δηλαδή του ροδάκινου, η τιμή σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει έως και το 1 ευρώ 90 λεπτά ενώ φέτος υπάρχει υπερπληθώρα σοδειάς και ο ανταγωνισμός από τις χώρες του εξωτερικού έχει ρίξει την τιμή του ροδάκινου κατά 60%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, όπως λένε οι παραγωγοί πέρσι πουλούσαν 60 με 70 λεπτά το κιλό και φέτος η τιμή έπεσε στα 15 με 25 λεπτά, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές πληρώνουν το προϊόν χρυσάφι.

iefimerida.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Τριπλή πίεση στην ελληνική οικονομία από τον Σεπτέμβριο: Επιτόκια, ενέργεια και τιμές σε νέο τεστ

ΕΛΛΑΔΑ

Ρεύμα: Άλμα 67% στη χονδρική μέσα σε μία εβδομάδα – Τι μπορεί να σημαίνει για τους επόμενους λογαριασμούς

ΔΙΕΘΝΗ

Έκλεψαν 31 TERABYTES επιστήμης από 322 πανεπιστήμια – Ο αόρατος πόλεμος για τη γνώση

4 απαντήσεις στο “Απίστευτη αισχροκέρδεια –Οι παραγωγοί πωλούν τα ροδάκινα 0,15 λεπτά και εμείς τα αγοράζουμε 2 ευρώ”

  1. ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ 0.25€ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΟ SUPER MARKET ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΩΛΟΥΣΕ 1.40€.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ.

    • Σημίτη και εξυχρονισμό δεν θέλατε;
      Αυτός κατάργησε την αγορανομία και κανένας ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν την ενεργοποίησε ξανά απο τότε, έτσι είναι.

  2. ΕΓΩ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΟΡΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΙΛΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ Η ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΡΙΞΟΥΝ.ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ Η ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά