Διαφημίσεις

Οι ΗΠΑ απέφυγαν τη χρεοκοπία στο παρά 1′. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν πριν ξημερώσει η 17η Οκτωβρίου στο νόμο που αποτρέπει τη στάση πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία της κυβέρνησης και των κλειστών ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Η ζημιά πάντως που υπέστη η αμερικανική οικονομία είναι τεράστια και αγγίζει τα 24 δις δολάρια.

Σύμφωνα με τον οίκο Standard & Poor’s το κυβερνητικό shutdown στοίχισε στην αμερικανική οικονομία γύρω στα 24 δις δολάρια. Σημειώνεται πώς οι υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου. Σήμερα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και πάλι μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 285 υπέρ και 144 κατά του νόμου για την επέκταση του κρατικού δανεισμού. Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων πέρασε αρχικά από την Γερουσία με 81 ψήφους υπέρ και 18 κατά.

Μπορεί όμως η κρίση να πέρασε αλλά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας δεν έχει παρέλθει οριστικά. Και αυτό γιατί με το σχετικό νόμο επεκτείνεται το ομοσπονδιακό όριο κρατικού δανεισμού έτσι ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να δανείζονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για το δημοσιονομικό μέλλον των ΗΠΑ και σε περίπτωση που δε βρουν τον κοινό παρανομαστή, το νέο «λουκέτο» θα εμφανιστεί ξανά στον ορίζοντα.

Εντός της ημέρας, πάντως, αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αφού ο κ. Ομπάμα αναμένεται να υπογράψει τη νομοθεσία που θα επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Mετά την επιτυχή ψηφοφορία στη Γερουσία, ο κ. Ομπάμα είπε ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει αμέσως αφού υπογραφεί το νομοσχέδιο. «Σβήνουμε το σύννεφο της αβεβαιότητας από τις επιχειρήσεις και τον αμερικανικό λαό», είπε και πρόσθεσε «μπορούμε να αρχίσουμε να σβήνουμε αυτό το σύννεφο της αβεβαιότητας και ανησυχίας από τις επιχειρήσεις μας και από τον αμερικανικό λαό.

«Θα έχω περισσότερα να πω γι ‘αυτό αύριο, και έχω κάποιες σκέψεις για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στο υπόλοιπο του έτους, να παραμείνει εστιασμένοι στη δουλειά», δήλωσε ο κ. Ομπάμα από το Λευκό Οίκο.
defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Απέφυγαν στο παρά 1′ τη χεροκοπία οι ΗΠΑ – 24 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ 16ΗΜΕΡΟ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”
  1. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας συνέβει και κάτι άλλο αξιοσημείωτο, κάποια απο τις στενογράφους της Ολομέλειας άρχισε να διαμαρτύρεται και απομακρύνθηκε άρον άρον απο το χώρο.H γυναίκα αυτή φέρεται να ωρυόταν περί Θρησκείας και αργότερα μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό κατάστημα για αξιολόγηση….

    "He will not be mocked. He will not be mocked. The greatest deception here is this is not one nation under God. It never was. It never was. Had it been, it would not have been — the Constitution would not have been written by Freemasons. They go against God. You cannot serve two masters. You cannot serve two masters. Praise be to God, lord Jesus Christ."

    Εδώ υπάρχει το σχετικό άρθρο:

    http://www.rawstory.com/rs/2013/10/16/this-is-not-one-nation-under-god-house-stenographer-taken-from-the-floor-after-bizarre-outburst/

  2. και περισυ ετσι ακριβως ειχε γινει .
    οσο περισσοτερο πιεζαν τοσα περισσοτερα τα οφελη για τους αντιπαλους του ομπαμα
    τοσο απλα.

  3. ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ… ΠΟΥ ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΟΣΟ-ΟΣΟ… ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *