Διαφημίσεις

Οι ατομικές ελευθερίες, στην ασφυκτική νέα εποχή που όλοι μας ζούμε, δέχονται ακόμη ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα..

Η περίπτωση της οικογένειας Χριστιανών από τη Γερμανία είναι χαρακτηριστικότατη και αφορά στο δικαίωμα των γονέων να πραγματοποιούν κατ’οίκον διδασκαλία.. Οι γονείς της οικογένειας Romeike μεγάλωναν τα πέντε παιδιά τους στη Γερμανική πολιτεία του Baden-Wurttemberg, όταν και αποφάσισαν να αποσύρουν τα παιδιά τους από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το 2006, οι Romeike απομάκρυναν (σ.σ. pentapostagma.gr παράνομα σύμφωνα με τις αρχές) τα παιδιά τους από τα δημόσια σχολεία της Γερμανίας και ξεκίνησαν να τα διδάσκουν κατ’οίκον. Θεωρώντας ότι το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης είναι αντίθετο στην πίστη τους προέβησαν στην άσκηση του δικαιώματος της κατ’οίκον εκπαίδευσης. Η Γερμανική κυβέρνηση επέβαλλε υψηλό πρόστιμα στην οικογένεια που ξεπέρασαν την αξία των 7.000 ευρώ, ενώ προχώρησε ακόμη και στην απομάκρυση των παιδιών από την οικία των Romeike… Οι Romeike αποφάσισαν το 2010 να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να ζητήσουν άσυλο, έπειτα από την επιστροφή των παιδιών τους.

Όλα έδειχναν ότι η περιπέτεια των Romeike θα είχε αίσιο τέλος με την άφιξη τους στις Η.Π.Α – όταν κατέφθασαν στο Tennessee τους δόθηκε άσυλο καθώς ομοσπονδιακός δικαστής ακύρωσε την εφαρμογή της Γερμανικής πολιτικής και αποφάσισε ότι η οικογένεια είχε βάσιμες φοβίες ότι θα δεχθεί διώξεις για τις προσωπικές της πεποιθήσεις αν επιστρέψει στη Γερμανία..

Ενώ όλα έδειχναν ότι το ζήτημα είχε επιλυθεί χωρίς να δημιουργηθεί «θόρυβος» και ενοχλητικός «δημόσιος διάλογος», το υπουργείο Δικαιοσύνης της Διοίκησης Ομπάμα – σ.σ. pentapostagma.gr με την εντολή του τελευταίου – αποφάσισε να επέμβει.
Ο Γενικός Εισαγγελέας των Η.Π.Α Eric Holder ακύρωσε την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου εφαρμόζοντας για μία ακόμη φορά τις πολιτικές που καταπνίγουν κάθε άσκηση δικαιώματος, κατά γράμμα με την επίσημη γερμανική πολιτική. O Holder αποφάσισε ότι η απόφαση παροχής ασύλου προς τους Romeike θα πρέπει να ακυρωθεί έχοντας την πεποίθηση ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν νομίμως την ισχύ τους ώστε να συμμορφώνουν τους γονείς…

Το πλέον εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι στις Η.Π.Α το δικαίωμα στην κατ΄οίκον διδασκαλίας κατοχυρώνεται ως βασικό δικαίωμα μέσω της 14ης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος. Πιο αναλυτικά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δίνει την εξουσία στις πολιτείες να ρυθμίσουν την κατ’οίκον διδασκαλία: αυτή είναι και η αιτία που οι νόμοι περί κατ’οίκον διδασκαλίας ποικίλλουν από πολιτεία σε πολιτεία. Πολύ σημαντική εξέλιξη θα έχει η συγκεκριμένη απόφαση για το δικαίωμα της κατ’οίκον διδασκαλίας: Εάν ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφασίσει ότι η κατ’οίκον διδασκαλία δεν αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα τότε αυτή μπορεί να απωλέσει την διασφάλιση που διατηρεί υπό την 14η τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει ξεκάθαρα ότι η νέα εποχή δεν μας θέλει ελεύθερους: ούτε στη γνώση, ούτε στην άποψη αλλά ούτε ακόμη και στην διεκδίκηση των βασικών μας δικαιωμάτων.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Απέλαση από τις Η.Π.Α για την Γερμανική οικογένεια που δίδασκε τα παιδιά της κατ’οίκον…”
  1. Ο Νικολάκης γράφει
    Καί πότε μάς ήθελε ελεύθερους τίς θρησκείες γιατί τίς κατασκευάσανε; Τώρα ειδικά πού ή τεχνολογία τούς δίνει δυνατότητες ελέγχου . Εδώ διαβάζουμε καί δυνατότητα ελέγχου τού νού .Πρόβατο τόν θέλουν τόν λαό καί μάλιστα σέ μορφή όχλου. Τούς βασιλιάδες γιατί τούς κατασκευάσανε. Τί έχουν αυτοί παραπάνω από τούς υπόλοιπους ανθρώπους καί τούς θεωρούν ότι μπορεί νά εξουσιάζουν διά βίου καί πρέπει νά τούς προσκυνάμε. Άσε πού νά πάμε σέ αγάδες πασάδες καί τά τοιαύτα.

  2. Μα και αυτοί μαλάκες είναι; (τι ρωτάω τώρα και εγώ αφού είναι Γερμανοί……) Στον Καναδά και την Αυστραλία (μεγάλες, πετυχημένες, οργανομένες, ωραιότατες χώρες) και σε άλλη μία ή δυο που δεν τις θυμάμαι τώρα, είναι νόμιμο το δικαίωμα αυτό, να εκπαιδεύσεις τα παιδιά σου με όποιο τρόπο επιλέξεις είτε ιδιωτικά είτε δημόσια.

    Δεν μπορούσαν να πάνε εκεί; αφού αυτό ήταν το βασικό θέμα που έφυγαν από τη Γερμανία, γιατί δεν έψαξαν πριν σε ποιά χώρα θα μπορούσαν να πάνε να ζήσουν που να επιτρέπεται αυτό; αλλά είπαμε …… είναι Γερμανοί, συνάντησαν και τα Αμερικανάκια και έδεσε το γλυκό……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek