Διαφημίσεις

_ Με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο στην κορεατική χερσόνησο, μετά τις νέες απειλές από την Πιόνγιανγκ ότι είναι έτοιμη να χτυπήσει τη Νότιο Κορέα αλλά και αμερικανικές βάσεις, οι ΗΠΑ έχουν πάψει να είναι απλοί παρατηρητές και παρακολουθούν -αν και με συγκρατημένη αγωνία- τις εξελίξεις.

Όπως ανέφερε προ ολίγου το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, η Βόρειος Κορέα προγραμματίζει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, προκαλώντας αναστάτωση στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Νοτιοκορεάτη υπουργού Άμυνας Κιμ Κουάν Γιν, η Βόρειος Κορέα μπορεί να μετέφερε την Πέμπτη πυραύλους μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan στα ανατολικά της παράλια, αλλά δεν φαίνεται να στοχεύει στην αμερικανική ενδοχώρα.

Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν βεληνεκές περίπου 3.000 χιλιόμετρα, θέτοντας στο πεδίο δράσης τους ολόκληρη τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αλλά και το νησί του Γκουάμ.

Κάποιοι, παρόλα αυτά, θεωρούν όσα ανακοινώνονται από την Βόρειο Κορέα, πως βρίσκονται στη σφαίρα του φανταστικού, καθώς ο Κιμ Γιονκ Ουν προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι δυναμικός ηγέτης και δε διστάζει να τα βάλει με τις ΗΠΑ.

Απειλή ή πραγματικότητα, σε κάθε περίπτωση, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι ο «κίνδυνος από τη Βόρειο Κορέα είναι αληθινός και σαφής» και ενίσχυσε την αντιπυραυλική της άμυνα στον Ειρηνικό, ενώ πρόκειται να αναπτυχθεί συστοιχία πυραύλων THAAD στο Γκουάμ.

Την ίδια ώρα, το κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας KCNA μιλά με γρίφους καθώς ανέφερε πως «η στιγμή της έκρηξης πλησιάζει γρήγορα. Κανείς δε μπορεί να πει αν θα ξεσπάσει πόλεμος στην Κορέα ή όχι και αν θα ξεσπάσει σήμερα ή αύριο».

Εντούτοις, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η Βόρειος Κορέα είναι έτη φωτός μακριά από την κατασκευή πυρηνικών όπλων και αποδίδουν την πολεμική ρητορική σε προσωπική ανάγκη του νεαρού ηγέτη να πείσει τον λαό ότι είναι ικανός να ηγηθεί.

Βέβαια, την ίδια στιγμή οι ίδιοι αναλυτές κάνουν λόγο για τα συμβατικά όπλα που διαθέτει ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν, τα οποία μπορούν να πλήξουν το Γκουάμ, τη Χαβάη και τις αμερικανικές βάσεις.

Όπως επισήμανε στο CNN ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, «υπάρχει πραγματικός και ξεκάθαρος κίνδυνος». Ευχήθηκε, μάλιστα, η Βόρειος Κορέα να σταματήσει την επικίνδυνη ρητορική του, τονίζοντας πως υπάρχει μονοπάτι για να αποκατασταθεί η ειρήνη σε συνεργασία με τους γείτονες, όμως «πρέπει τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας να είναι υπεύθυνα καθώς δεν επιτυγχάνεται η ειρήνη και η ευημερία με πυρηνικές απειλές και με προκλητικές ενέργειες».

Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Τσα του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, διερωτάται αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πραγματικά τον έλεγχο και συμπληρώνει «δεν ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις του απέναντι στον κόσμο, δε ξέρουμε τι πιστεύει για την στρατιωτική του δύναμη, δεν γνωρίζουμε αν βλέπει τις ΗΠΑ και την Νότιο Κορέα ως χάρτινες απειλές». Σε κάθε περίπτωση, πάντως ο Τσα αναγνωρίζει πως αν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί, τότε θα υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Παράλληλα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Ράσελ Χάουαρντ, τον χαρακτηρίζει «ένα παιδί που αρχίζει τώρα να συνειδητοποιεί τη δύναμή του», με αποτέλεσμα ο ευνοημένος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ να μην αντιλαμβάνεται τις ενέργειές και τις επιπτώσεις αυτών.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…!!! ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ CNN… ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ…!!!”
  1. Μην μασάτε. Ο υποσιτισμένος λαός δεν έχει ψυχή για τέτοια πράγματα. Για να ξεκινήσει τέτοια επιχείρηση" ο λαός πρέπει να έχει ΙΔΑΝΙΚΑ. Μετά από αποκλεισμό και πείνα τα ιδανικά χάνονται.
    Έτσι δεν έχει διδάξει η νέα τάξη πραγμάτων? Ή αντιφάσκει.
    Εδώ που βρίσκομαι παρακολουθώ και τις "ειδήσεις" αυτού του καναλιού με τις παγκσμιοποιημένες ντίβες που παπαγαλίζουν όλη μέρα και ανακυκλώνουν μέσα σε μία ώρα τα ίδια και τα ίδια.
    Να μην ξεχνάμε ότι οι αντιδραστήρες που επαναλειτουργούν εδώ και μερικές μέρες είναι αμερικάνικοι. Το Al Jazeera το είπε στην αντίστοιχη είδηση, όχι εγώ.
    Μάλλον οι αντιδραστήρες δεν ξοφλήθηκαν όπως περίμεναν τα γεράκια που τους τους πούλησαν και το θυμήθηκαν ξαφνικά.
    Αν το Γκουάμ είναι ο στόχος, γιατί αλλοιώς μέχρι Αλάσκα πιάνει το βεληνεκές και μάλιστα με ούριο άνεμο…, τότε πάει, τόφαγε το κεφάλι του ο ηγέτης της Β. Κορέας, που δεν ακούγεται να έχει συμμάχους και υποστηρικτές σε περίπτωση κρίσης και μάλιστα όταν προκαλεί ο ίδιος την κρίση, διότι οι "άλλοι" του εμήνυσαν σαφώς ότι αν κουνηθεί θα τους ισοπεδώσουν και μπορούν να το κάνουν.
    Αριστοφάνης από το Μπαχρέιν.

  2. ο πυραυλος σκοτωνει σωματικα….το τσιπακι την ψυχη….αρα οι αλλοι ειναι χειροτεροι απο το κορεατη ε?…η κανω λαθος?

  3. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ Η ΟΥΑΣΙΝΓΤΟΝ . ΠΩ , ΠΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ . ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΕΙ ΨΥΧΡΑ .

  4. Δειτε την δημοσιευση και τις φωτογραφιες απο την σελιδα της Ο.Ε.Α και θα καταλαβετε…

  5. Ολα αυτα εμενα με πονηρευουν. Δηλωσεις παραδηλωσεις, οτι και καλα θα χτυπησουν τις ΗΠΑ … σιγα μην τους ελεγαν και τι ωρα θα εριχναν τους πυραυλους! Κατι ετοιμαζει η μαμα αμερικη… σε λιγο θα τους χτυπησουν πρωτα εκεινοι με την δικαιολογια οτι πρεπει να προλαβουμε το κινδυνο. Ασε τους μαθαμε.

  6. ΦΙΛΕ 3.07. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΣΥΝΧΡΟΝΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΡΩΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΡΩΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ……….ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΛΕΜ ΣΕΙΚ!!!

  7. θα ήταν χρήσιμο να γινόταν και έρευνα πέραν των ντόπιων βοθροσωλήνων μμε (defencenet, ΑΠΕ κ.α.) ώστε να ακούγονται και άλλες οπτικές και γνώμες. π.χ. στο russia today η ανάλυση απέχει παρασάγγας από τις δυτικές τρομολαγνικές προπαγάνδες για να τρομάζουν οι μάζες.
    http://rt.com/op-edge/korea-threat-us-war-359/

  8. Danny Schechter, an independent film-maker and media critic echoes Feffer’s opinion, adding that, despite North Korea’s historic mistreatment of its people, there is a concerted effort at tarnishing its image and simplifying the reasons for its actions through media and Hollywood entertainment, and that the harmful effects of such a strategy make the public immune to analyzing Pyongyang’s actions in any kind of light but the one we are presented with by the United States.

    RT: You’ve written about the so-called demonization of North Korea in the media. How is it being demonized?

    DS: Well, there’s a new movie out, called ‘Olympus Has Fallen’… it’s about North Koreans invading the White House, taking the president hostage, shredding and trashing the whole place, killing and massacring all kinds of civilians. It’s the sort of movie that incites a violent response… these stereotypes end up contributing to a climate of tension. Just today, Anonymous [the hacker group] reportedly has stolen North Korean internet emails, so the conflict is broadening and widening into civil society.

    χόλλυγουντ εν ολίγοις.

  9. RT: But it’s hardly surprising the whole world has turned on it, because it’s actually threatening to bomb the US with a nuclear bomb.

    DS: I hate to tell you this, but what they’re actually saying and what we’re reading may be very, very different. PBS News Hour recently interviewed a member of the CIA who specializes in North Korea. He’s saying that actually the developments there are positive from an American point of view. The military is less involved, less engaged with the new government. There’s a promise and a possibility of a breakthrough there. So, I don’t think we’re just listening to our fears, our own voices based on stereotypes and historic reactions to the ‘nasty commies’ in North Korea. I think there’s something else going on here that we’re not seeing…This is a situation with historical roots which we need to understand.

    RT: We’re not going to see a war, are we?

    I think we’re going to see a war of words… there’s other stuff happening in North Korea that we don’t know, but perhaps we don’t want to know, because it’s more convenient as a faceless brutal enemy than as a possible partner in the region in a peninsula that’s still divided all these years later by war, dictatorship, the aftermath of WW2 etc. You have to get into the history and understand where they’re coming from if you want to talk to them and communicate with them and not just feel good about denouncing them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek