ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΑΝΑΛΥΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ!

· Κατοχικά Νέα

Ο γιγάντιος εξωπλανήτης με μέγεθος μεγαλύτερο αυτό του Δία, ονομάζεται HR 8799c και είναι ένας από τους τέσσερις γίγαντες αερίων του συστήματος HR 8799. Το μεγάλο μέγεθος των εξωπλανητών και η μεγάλη απόστασή τους από το μητρικό άστρο καθιστούν το HR 8799 ένα από τα λίγα πλανητικά συστήματα που έχουν παρατηρηθεί άμεσα, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις, η ύπαρξη των πλανητών συμπεραίνεται με έμμεσες μεθόδους, από διαστημικά τηλεσκόπια.

Η μελέτη του HR 8799c αποτελεί την λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα φασματική ανάλυση ενός εξωπλανήτη. Ο φασματογράφος Osiris του Κeck II, αναλύοντας την ακτινοβολία που ανακλάται από τον πλανήτη, ανίχνευσε τις φασματικές υπογραφές του άνθρακα και του οξυγόνου, υπό τη μορφή μονοξειδίου του άνθρακα και υδρατμών αντίστοιχα.

Ένας τεχνικός άθλος που θα θεωρούνταν αδύνατος πριν από 20 χρόνια και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στο μέλλον στην ανακάλυψη κόσμων που φιλοξενούν ζωή, από πιο ισχυρά τηλεσκόπια που θα μπορούσαν να ανιχνεύουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις φασματικές υπογραφές των εξωπλανητών.

Και η ανίχνευση βιομορίων όπως η χλωροφύλλη των γήινων φυτών θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανακάλυψη των πρώτων εξωγήινων μορφών ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

H τέλεια «οικονομική καταιγίδα»

Κατεστραμμένο κτίριο – συμβολική φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέος απολογισμός στην Κομισουβάχα – 43 νεκροί και ένας επιζών βρέθηκε ζωντανός

Βιομηχανική εγκατάσταση – συμβολική εικόνα διυλιστηρίουΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Πάνω από 200 drones στην περιοχή Ριαζάν – Φωτιά κοντά σε μεγάλο διυλιστήριο και φόβοι για τα καύσιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *