Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

23:55 - 01/10/2010

Αναζητώντας μια. Από τις ..«Χίλιες και μία νύχτες»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Πάει και αυτό το καλοκαίρι.
Με κρίση, με αφραγκιά και…. Μνημόνια.
Και με μας όλους, να αποφεύγουμε τα πεζοδρόμια.
Λες και οι διαμαρτυρίες πια, σ’αυτόν τον τόπο, έγιναν προνόμιο των εργατοπατέρων και της παρέας τους. Αφού σ’ αυτούς τ’ αφήσαμε…. και αυτό.
Για να συγκυβερνάνε, σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Ανταλλάσσοντας, ενίοτε, τον νταλκά του λαού, με βουλευτικά έδρανα.
Μαγκιά. Αφού και σ’ αυτό ακόμα, δείχνουμε πρωτόγνωρη απάθεια.
Μαθαίνουν μπιλιάρδο, πάνω στο βίος του καθενός μας. Και μείς, ως όχλος του διακόσια προ Χριστού, τους φωνάζουμε, δια της ανοχής μας : ¨Άξιοι¨. ¨Εύγε¨.
Άξιοι λοιπόν, που μας τα παίρνουν, χωρίς να δίνουν τίποτα. Διατηρώντας μια παιδεία αγραμμάτων και μια υγεία μελλοθανάτων.
Διατηρώντας, μια ποιότητα ζωής, ακριβώς όπως τους βολεύει, για να τσακίζουν το ηθικό του κόσμου. Και να τον κάνουν να ………..

σιωπά. Να επικροτεί και να επιβραβεύει. Ψηφίζοντας τους ίδιους συνεχώς. Εναλλάξ. Πότε τον έναν, πότε τον άλλο. Πότε από δώ, πότε από κεί.

Σαν τραμπάλα. Με μας, τον λαουτζίκο, στην μέση, σαν άξονα. Να σηκώνουμε το βάρος τους. Πότε από δώ, πότε από κεί. Σαν άξονας αλάδωτος, που μουγκρίζουμε μεν από το βάρος τους, αλλά να εξακολουθούμε να τους μεταφέρουμε.
Και να τους γιγαντώνουμε. Κάνοντάς τους…. κου πε πε. Με τα όνειρά μας στρογγυλοκαθισμένα, στον καναπέ. Να απολαμβάνουμε : ¨Χίλιες και μια νύχτες¨. Ποθώντας μια. Την μία επιτέλους νύχτα, που θα είναι για μας.
Τους έχουμε αφήσει, όλα τα ηλιόλουστα πρωινά μας. Να τα μασουλάνε.
Και να ζούνε αυτοί, στην χλιδή. Με πληρωμένα ταξίδια, συμβούλους, υποτακτικούς και άλλα … τυχερά.
Εμείς εκεί, στον καναπέ. Παρέα με τις … «Χίλιες και μία νύχτες». Να ψάχνουμε για την μία. Ας είναι έστω, μόνο μία νύχτα και για μας. Ας κάνουμε την νύχτα εκείνη, των αποτελεσμάτων της 7ης Νοεμβρίου, δική μας νύχτα γιορτής.
Δίνοντάς τους, το μάθημα που τους αξίζει. Καταψηφίζοντας όλους όσους επιμένουν να κάθονται στις δύο άκρες της τραμπάλας.
Με μας, στη μέση, να αγκομαχούμε. Αλάδωτοι.
Ας τους περάσουμε εκείνη τη νύχτα, ένα μήνυμα.
Ας τους δείξουμε, για μία έστω, φορά , ότι είμαστε εκεί.
Και απαιτούμε το «λάδωμα» που δικαιούμεθα.
 
ΛΥΣΙΑΣ

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*