Διαφημίσεις

Με ηλεκτρομαγνητικό κτύπημα απειλεί η Κίνα τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και τα πολεμικά σκάφη του 7ου Στόλου σε σημείο που να είναι σε θέση να εξουδετερώσει όλο το δικτυοκεντρικό περιβάλλον επιχειρήσεων του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σε αυτή την εκτίμηση έχει καταλήξει το αμερικανικό ίδρυμα “think-tank” Jamestown Foundation λέγοντας πως για αυτό το σκοπό η Κίνα πρόκειται να χρησιμοποιήσει τους νέους της πυραύλους DF21D που παρουσίασε για πρώτη φορά το 2010.

Ο Andrew S. Erickson του αμερικανικού ιδρύματος αναλύσεων εξηγεί πως η Κίνα με τους νέους της πυραύλους μπορεί να στοχεύσει και να πλήξει το τελευταίο αδιαμφισβήτητο αμερικανικό αεροδρόμιο στον Ειρηνικό. Πύραυλοι οι οποίοι μπορούν να εκτοξευτούν από κινητές ή σταθερές βάσεις στην ξηρά.

«Και αυτό το αεροδρόμιο» εξηγεί ο Erickson «είναι μια κινούμενη ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων CSG (Carrier Strike Group) (CVBG σύμφωνα με την ορολογία του αμερικανικού Πενταγώνου) που το πυροβολικό της Κίνας έχει τώρα τη δυνατότητα να αδρανοποιήσει έστω και προσωρινά με τη χρήση των νέων αυτών πυραύλων» συμπλήρωσε.

Ο νέος πύραυλος DF-21D ο οποίος μεταξύ εγκαινιάζει και μια νέα ορολογία καθώς αναφέρεται ως βαλλιστικός πύραυλος κατά σκαφών επιφανείας ASBM (Anti-Ship Ballistic Missile) αντιπροσωπεύει μια αναδυόμενη ασύμμετρη απειλή η οποία έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει στην πράξη την αμερικανική κυριαρχία στο Ναυτικό πεδίο μιας μελλοντικής σύγκρουσης.

Η Κίνα σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει πως ο νέος πύραυλος DF-21D θα είναι ένα μη-πυρηνικό αλλά ισχυρής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όπλο το οποίο θα μπορεί να αδρανοποιεί τα κέντρα πληροφοριών μάχης των αμερικανικών ομάδων κρούσεως καθιστώντας όλες τις μονάδες επιφανείας που θα κινούνται σε μια συγκεκριμένη περιοχή πρακτικά «τυφλές».

Το 2011 ήταν η χρονιά που η Κίνα αποκάλυψε ότι αναπτύσσει ένα όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού ή αλλιώς EMP και το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμερικανικών αεροπλανοφόρων σε κάποια μελλοντική σύρραξη είτε για την Ταιβάν είτε τώρα για τα νησιά senkaku (διένεξη που έχει με την Ιαπωνία).

Ανάμεσα στα όπλα που φαίνεται πως αναπτύσσει η Κίνα εκτός από τα αποκαλούμενα EMP είναι και αυτά της υψηλής ενέργειας μικροκυμάτων HPM (high-powered microwave).

Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση του αμερικανικού National Ground Intelligence Center οι δυνατότητες της Κίνας σε χρήση όπλων EMP μεγάλου υψομέτρου μπορούν να χρησιμοποιούν κατά δύο τρόπους: Πρώτον σε μια επίθεση κατά της Ταιβάν ή των ιαπωνικών σκαφών στα νησιά Seknkaus με σκοπό να παρασύρει τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα μέσα στην εμβέλεια των DF-21D είτε απλά να τα χρησιμοποιήσει ως μπλόφα αποθαρρύνοντας τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τον 7ο Στόλο για την υπεράσπιση της Ταιβάν ή της Ιαπωνίας.

Στο σημείο να σημειωθεί πως τα πολεμικά σκάφη επιφανείας εξοπλίζονται όπως και τα νέα στρατιωτικά αεροσκάφη με έναν μεγάλο όγκο ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την
ανίχνευση, τον εγκλωβισμό των στόχων και προειδοποίησης επίθεσης, κι έτσι παρουσιάζουν υψηλό βαθμό ευπάθειας ενάντια στις ηλεκτρομαγνητικές επιθέσεις, αν δεν έχουν την κατάλληλη θωράκιση.

Στις συμβατικές μεθόδους επιθέσεων εναντίον πλοίων επιφανείας περιλαμβάνεται και η χρήση επιθέσεων ολοκληρωτικής καταστροφής με πυραύλους επιφανείας εναντίον πλοίων ή συντονισμένη επίθεση με συνδυαστική εφαρμογή πυραύλων εναντίον ακτινοβολίας ραντάρ και πυραύλων επιφανείας εναντίον πλοίων.

Στην τελευταία περίπτωση, ο στόχος καταστρέφεται ηλεκτρονικά με καταστροφή της κεραίας ραντάρ πριν τη φονική επίθεση με εξειδικευμένα όπλα εναντίον πλοίου.

Η έκρηξη μίας ηλεκτρομαγνητικής κεφαλής μέσα στα όρια της φονικής ακτίνας ενός πολεμικού πλοίου αναστέλλει τη δυνατότητα λειτουργίας του συστήματος αεράμυνάς του και οδηγεί σε επιπλέον καταστροφή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των ηλεκτρονικών αντιμέτρων, των ηλεκτρονικών μέτρων υποστήριξης και των επικοινωνιών. Έτσι το σκάφος μένει χωρίς άμυνα έως ότου τα παραπάνω συστήματα ανακτηθούν. Μία εναλλακτική στρατηγική αντιμετώπισης ανάλογων στόχων είναι η εκτόξευση μίας ηλεκτρομαγνητικής βόμβας ενεργειακών κυμάτων προς ένα σκάφος επιφανείας με την επιπρόσθετη χρήση λέιζερ ή τηλεκατευθυνόμενων όπλων.

Πηγή WΝD

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *