Διαφημίσεις

Διογκώνονται μήνα με το μήνα τα χρέη της κυβέρνησης, η οποία με υποχρεώσεις 7,67 δισ. ευρώ παραμένει ο μεγαλύτερος οφειλέτης στην Ελλάδα. Ανησυχητική είναι και η σταθερά ανοδική τροχιά των χρεών των νοσοκομείων, καθώς στα 5,34 δισ. παλιές οφειλές έχουν προστεθεί νέες 1,19 δισ. ευρώ.

Υπουργεία, Περιφέρειες, Νομικά Πρόσωπα, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ΟΤΑ κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010 εμφανίζουν χρέη 7,67 δισ., αυξημένα κατά 6,56% σε σχέση με τα τέλη Σεπτεμβρίου που είχαν διαμορφωθεί στα 7,2 δισ. ευρώ και +0,96% σε σύγκριση με τα 7,59 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου. Δεν είναι τυχαία και η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει προ πολλού το ελληνικό κράτος…

Από το σύνολο των 7,67 δισ. ευρώ, τα 6,53 δισ. ευρώ αφορούν χρέη νοσοκομείων με ποσό 1,19 δισ. ευρώ να έχει δημιουργηθεί από την αρχή του έτους. Τα υπόλοιπα 5,34 δισ. είναι παλαιά χρέη, που ρυθμίστηκαν με το νόμο 3867/2010 και εξοφλούνται σταδιακά.

Το υπόλοιπο 1,14 δισ. ευρώ χρεών προέρχονται 365,28 εκατ. ευρώ από τους ΟΤΑ, 660,15 εκατ. από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και 116,25 εκατ. από λοιπά «άγνωστα» νομικά πρόσωπα.

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γενική κυβέρνηση καταμαρτυρούν και τα στοιχεία που δόθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών. Το ταμείο του κράτους παρουσιάζει την εξής εικόνα:

* Από το ταμείο «έλειπαν» 19,30 δισ. ευρώ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Στο ποσό αυτό ανήλθε το έλλειμμα έναντι 14,72 δισ. στα τέλη Αυγούστου, 16,55 δισ. στα τέλη Σεπτεμβρίου και 17,89 δισ. στα τέλη Οκτωβρίου. Μέσα σε 4 μήνες το άνοιγμα έφθασε στα 6,97 δισ. ευρώ. Είναι προφανές πλέον ότι η οικονομική πολιτική που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της τρόικας δεν αποδίδει.

Χάνονται τα έσοδα

* Τα έσοδα συνεχίζουν να χάνονται… κάπου στο δρόμο, καθώς στα ταμεία έχουν φθάσει 46,81 δισ. ευρώ όταν οι δαπάνες ανέρχονται σε 66,11 δισ. ευρώ (12,9 δισ. είναι οι τόκοι). Το τραγικό της κατάστασης εντοπίζεται στο ότι έσοδα και δαπάνες τρέχουν σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό, καθώς ο ρυθμός αύξησης των εσόδων είναι 38,86% σε σύγκριση με τα 33,71 δισ. στα τέλη Αυγούστου και των δαπανών φθάνει στο 36,51% σε σύγκριση με τα 48,43 δισ. προ τριών μηνών.

* Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώνεται στα 6,39 δισ. από 4,04 δισ. στα τέλη Αυγούστου.

* Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση των Νομικών Προσώπων, τα οποία από έλλειμμα 59,7 εκατ. στα τέλη Αυγούστου, ένα τρίμηνο μετά -τέλη Νοεμβρίου- εμφανίζουν πλεόνασμα 592,8 εκατ. ευρώ.

Πλεονάσματα στα Ταμεία

* Αρκετά βελτιωμένη είναι και η πορεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, που υπερτριπλασίασαν το πλεόνασμά τους. Από τα 386,2 εκατ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου το έχουν ανεβάσει στα 1.293,3 εκατ. στα τέλη Νοεμβρίου.

* Αντιθέτως, επιδεινώθηκε η κατάσταση των ΟΤΑ, που από πλεόνασμα 220,5 εκατ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου εμφανίζουν έλλειμμα 94,1 εκατ. στα τέλη Νοεμβρίου.

* Η πορεία σε Νομικά Πρόσωπα, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία οδηγεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στα 17,5 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, από 14,2 δισ. τον Αύγουστο.

* Τη μεγαλύτερη οφειλή (χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί μετά την παρέλευση 90 ημερών) 355,40 εκατ. ευρώ εμφάνισε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η προεδρία της Δημοκρατίας και η Βουλή εμφάνισαν μηδενικές οφειλές.

* Το «στενό» κράτος έχει χρέη 620,56 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από τα 332,02 εκατ. του περασμένου Ιουλίου (αύξηση 86,9%). Εξ αυτών 426,88 εκατ. ευρώ αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 193,68 εκατ. ευρώ τον τακτικό προϋπολογισμό.

ΠΡΕΖΑ TV
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *