Διαφημίσεις

Αιχμές για τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση, που δεν προχώρησε, σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών άφησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Βήμα 99,5” ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Σύνταγμα προβλέπει ότι αν 50 βουλευτές υπογράψουν, τότε υπάρχει η δυνατότητα ένα άρθρο να κριθεί αναθεωρητέο.Το άρθρο 86 δεν είχε κριθεί αναθεωρητέο από κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, ούτε από το ΠΑΣΟΚ,ούτε από την ΝΔ, τα οποία και τα δύο σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Με δική μου πρωτοβουλία, λοιπόν,(το) επιχείρησα: Έστειλα μια επιστολή και στους 300 βουλευτές, που ήταν τότε στη Βουλή, εξηγούσα την επιχειρηματολογία, η οποία φυσικά τώρα είναι πολύ επίκαιρη, αλλά τότε δεν φαινόταν κανείς να ενδιαφέρεται πάρα πολύ. Και ζητούσα να προσυπογράψουν αυτήν την πρόταση έτσι ώστε να μπορέσουμε, με πρωτοβουλία πια ανεξάρτητων βουλευτών, να κρίνουμε αναθεωρητέο το άρθρο 86. Κατάφερα και βρήκα 12 προθύμους από την κυβέρνηση – και θέλω να το τονίσω αυτό καθώς σήμερα η κυβέρνηση αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία – μόνο ο κ. Α. Λοβέρδος ήταν αρκετά τολμηρός να υπογράψει.Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν τελεσφόρησε, με αποτέλεσμα το άρθρο 86 να μην κριθεί αναθεωρητέο και να είμαστε σήμερα δεσμευμένοι μιας διάταξης, η οποία είναι παράλογη, μοναδική στην Ευρώπη. Και προσδιορίζει βασικά ένα πολύ μικρό χρόνο παραγραφής για το ποινικό αδίκημα κάθε Υπουργού και όσους νόμους κι αν φέρει η κυβέρνηση, πολύ μικρές βελτιώσεις μπορεί να πετύχει, καθώς επί της ουσίας δεν μπορεί να ξεφύγει από το συνταγματικό …. ‘Αρα, υπάρχει μια τεράστια υποκρισία του συστήματος, διότι όλοι ξέραμε, από τότε, ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με το άρθρο 86, αλλά και τα δυο μεγάλα κόμματα επέλεξαν να το αφήσουν έξω από την διαδικασία της αναθεώρησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αφού λόγω των συνταγματικών προβλέψεων οριακές βελτιώσεις μπορούν να γίνουν, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

«Και σήμερα, δυστυχώς, το μόνο το οποίο μένει, αν θέλετε, στην εκτελεστική, στη δικαστική εξουσία, είναι να ερευνήσει κάτι πολύ απλό: Ενδεχομένως να γίνεται. Κι αυτό είναι εάν προκύπτει από τα πόθεν έσχες των Βουλευτών και των Υπουργών, πλουτισμός ο οποίος δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα τους. Έχω καταθέσει επανειλημμένως με προτάσεις στον Πρόεδρο της Βουλής, με αρθρογραφία, με παρεμβάσεις, μια πολύ απλή πρόταση: Ανάρτηση των πόθεν έσχες όλων των βουλευτών στο διαδίκτυο, από την στιγμή που μπήκαν στην Βουλή μέχρι και σήμερα και να διαπιστώσει κι ο απλός πολίτης, εάν και κατά πόσο αυξήθηκε αδικαιολόγητα ή δικαιολογημένα ενδεχομένως, η περιουσία των βουλευτών. Είναι τόσο απλό κι, όμως, δεν γίνεται. Η Διεθνής Διαφάνεια έχει προσυπογράψει την πρόταση μου, έχει κι αυτή στείλει επιστολές στον Πρόεδρο της Βουλής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένα πράγματα πραγματικά δεν γίνονται και όσο δεν γίνονται τόσο οι πολίτες είναι απολύτως δικαιολογημένοι να είναι καχύποπτοι με το πολιτικό σύστημα. Η αμαρτία της ιστορίας είναι ότι δυστυχώς η μπάλα παίρνει όλους».
 http://www.i-reportergr.com/
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *