Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:48 - 11/10/2010

Αθάνατο πλάσμα στο πλανήτη μας.Και όμως υπάρχει….

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μια μέδουσα, που ζει στα νερά της Καραϊβικής, με το επιστημονικό όνομα Turritopsis nutriculα, είναι ένα ζώο μοναδικό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όχι μόνο αναγεννιέται, αλλά ουσιαστικά έχει τη δυνατότητα να ζει για πάντα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πλέον να κατακλύσει τις θάλασσες…
Όταν φτάσει στην ώριμη σεξουαλική ηλικία, η μέδουσα γίνεται ένα μικροσκοπικό διαφανές αερόστατο. Στη συνέχεια όμως αναμορφώνεται και ξεκινά ξανά να αναπτύσσεται. Η διαδικασία που ακολουθεί μοιάζει με την πορεία της κάμπιας που μεταμορφώνεται σε πεταλούδα, μόνο που για το πλάσμα αυτό δεν μεσολαβεί κανένα κενό στη ζωή του, δεν υπάρχει θάνατος.
Επιπλέον οι σαλαμάνδρες, τα βατράχια, ακόμη και οι πεταλούδες και πρόσφατα οι μέδουσες είναι πλάσματα… μαγικά! Διαθέτουν σημαντικές ικανότητες αναγέννησης και μεταμόρφωσης.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από μοριακούς βιολόγους στο Σικάγο των ΗΠΑ έδειξε ότι η προστασία των ανθρώπινων κυττάρων ρυθμίζεται από μια πρωτεΐνη που σχετίζεται με τη γήρανση και ονομάζεται SIRT I.

Μέχρι σήμερα οι ερευνητές γνώριζαν για το ρόλο της συγκεκριμένης πρωτεΐνης στη μακροζωία, αλλά το σημαντικό γεγονός είναι η προστασία των κυττάρων από το στρες. Ο μηχανισμός του στρες είναι ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει ορισμένες πρωτεΐνες να ξεδιπλωθούν από τους συνήθεις σχηματισμούς τους, οδηγώντας τους σταδιακά σε κυτταρικό θάνατο, απόπτωση. Για την αποφυγή αυτή θανάτου των κυττάρων, ειδικός μηχανισμός μορίων από πρωτεΐνες ανακατασκευάζουν τα κατεστραμμένα τμήματα και τις επαναδιπλώνουν στο σωστό σχηματισμό.
Έτσι προλαμβάνεται ο κυτταρικός θάνατος και ουσιαστικά επιμηκύνεται η ζωή των κυττάρων. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πρωτεΐνη SIRT1 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ώστε να ενεργοποιήσει φυσικούς μηχανισμούς, πιστεύοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μειώνεται όσο τα κύτταρα γερνάνε. Όλα τα παραπάνω οδηγούν την έρευνα στη σταδιακή επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.
Ωστόσο, οι ερευνητές προσπαθούν να ξεκλειδώσουν και τα μυστικά της αναγέννησης, μελετώντας τους τρόπους συμπεριφοράς ζώων που αναγεννιούνται από τον ίδιο τους τον εαυτό!
Τα αποτελέσματα των ερευνών μπορεί μια μέρα να βοηθήσουν τους ερευνητές να αναπαράγουν αυτή τη διαδικασία αναγέννησης ακρωτηριασμένων άκρων και στους ανθρώπους.
Θηλαστικά όπως και ο ίδιος ο άνθρωπος μπορεί να αναγεννήσουν το δέρμα τους ή να επανασυγκολήσουν τα σπασμένα τους κόκαλα. Οι σαλαμάνδρες όμως μπορούν να αντικαταστήσουν ολόκληρο ακρωτηριασμένο άκρο μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μπορούν ακόμη να αναγεννήσουν τους κατεστραμμένους τους πνεύμονες ή να επιδιορθώσουν έναν κατεστραμμένο νωτιαίο μυελό, ακόμη και να αναπληρώσουν τμήματα του εγκεφάλου τους.

*Οι ιδέες υπάρχουν στη φύση ως πρότυπα και όλα τα άλλα μοιάζουν με αυτές και είναι ομοιώματά τους* . (Πλάτωνας από την Αθήνα) .

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*