Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:30 - 23/03/2014

Ίχνη από συντρίμμια στον Ινδικό

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έχει αρχίσει σήμερα στα όρια του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρεθούν συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς πριν από περισσότερο από δύο εβδομάδες με 239 επιβαίνοντες.

Αργά το πρωί της Κυριακής γαλλικοί δορυφόροι φωτογράφισαν αντικείμενα που πιθανόν είναι συντρίμμια του Μπόινγκ στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χ. Χουσέιν, ο οποίος ανέφερε πως «στις εικόνες αυτές βλέπουμε κάτι που μοιάζει με αντικείμενα τα οποία είναι κοντά στον “νότιο διάδρομο”».

Σήμερα Μαλαισιανοί αξιωματούχοι ενημέρωναν στο Πεκίνο τις οικογένειες των κινέζων επιβατών για την πορεία των ερευνών. Η ενημέρωση διήρκεσε έξι ώρες.

Ορισμένα στοιχεία, τα οποία είχαν εντοπισθεί από δορυφόρο στις 16 και 18 Μαρτίου κάπου ανάμεσα στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και την Ανταρκτική, εθεάθησαν χθες, Σάββατο, από ένα πολιτικό αεροπλάνο.

Το αντικείμενο των 24 μέτρων που φωτογράφισε αυστραλιανός δορυφόρος στις 16 Μαρτίου

Το αντικείμενο των 5 μέτρων που φωτογράφισε αυστραλιανός δορυφόρος στις 16 Μαρτίου

Πρόκειται για «αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών» που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τ.χ. σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες του πλανήτη, δήλωσε ο Aυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είμαστε βέβαιοι, αλλά όπως φαίνεται έχουμε τώρα πολύ αξιόπιστες ενδείξεις και υπάρχει αυξανόμενη ελπίδα, πάντως όχι κάτι περισσότερο από ελπίδα, ότι πλησιάζουμε να μάθουμε τι συνέβη με το αεροπλάνο», δήλωσε.

Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), που συντονίζει τις έρευνες, φάνηκε περισσότερο επιφυλακτική εξηγώντας πως ένα αεροπλάνο P3-Orion της αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένο με όργανα ηλεκτρονικής και οπτικής παρατήρησης, δεν είδε παρά «δέσμες φυκιών».

Οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, καθώς και πολλά εμπορικά πλοία και πολεμικά σκάφη, πρόκειται να ελέγξουν σήμερα μια έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση 2.000-2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ.

Η Κίνα, 153 πολίτες της οποίας βρίσκονταν μέσα στο Μπόινγκ 777, ανακοίνωσε πως αποστέλλει στη ζώνη πολλά πλοία και δύο αεροπλάνα Ιλιούσιν IL-76, που αναμένονται αύριο, Δευτέρα, στο Περθ.

«Όσο περισσότερα αεροπλάνα θα έχουμε, όσο περισσότερα πλοία θα έχουμε, τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα θα έχουμε να βρούμε οποιαδήποτε συντρίμμια», υπογράμμισε ο Aυστραλός πρωθυπουργός.
«Το οφείλουμε στις απελπισμένες οικογένειες (των επιβατών), το οφείλουμε στις κυβερνήσεις των ενδιαφερομένων χωρών. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακαλύψουμε τι συνέβη με την πτήση MH370», πρόσθεσε ο Άμποτ.

Προσευχές για τους επιβαίνοντες

Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες πως εντοπίσθηκε από το διάστημα ένα «ύποπτο» αντικείμενο στη ζώνη όπου ένας αυστραλιανός δορυφόρος είχε ήδη εντοπίσει επιπλέοντα αντικείμενα.

Μια φωτογραφία με ημερομηνία 18 Μαρτίου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κρατική Διοίκηση για τις Επιστήμες, τις Τεχνολογίες και τις Βιομηχανίες Άμυνας, δείχνει ένα αντικείμενο μήκους 22 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων.

Το αντικείμενο με μήκος 22,5 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα, που φωτογράφισε κινεζικός δορυφόρος στις 18 Μαρτίου

Το φτερό ενός Μπόινγκ 777-200ER έχει μήκος περίπου 27 μέτρα και πλάτος 14 στη βάση του. Η άτρακτός του έχει μήκος 63,7 μέτρα και πλάτος 6,2 μέτρα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων, η προτεραιότητα είναι να βρεθεί το συντομότερο το μαύρο κουτί διότι παύει να εκπέμπει έπειτα από 30 ημέρες. Όμως ο χρόνος που περνάει δεν ευνοεί την Μαλαισία και τις 25 άλλες χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες.

«Οι αρχές ξέρουν πως ο χειμώνας πλησιάζει στις νότιες θάλασσες», επισημαίνει ο Γκρεκ Ουόλντρον του εξειδικευμένου περιοδικού «Flightglobal». «Αυτό δεν θα βελτιώσει τα πράγματα σε μια περιοχή όπου είναι εκ φύσεως περίπλοκο να πραγματοποιούνται επιχειρήσεις έρευνας».

Mail: Μυστηριώδης γυναίκα τηλεφώνησε στον κυβερνήτη του Μπόινγκ 777 πριν από την απογείωση

Στον κυβερνήτη του Μπόινγκ 777 στρέφονται εκ νέου οι υποψίες για την τύχη της πτήσης ΜΗ370 την ώρα που κλιμακώνονται οι έρευνες στα όρια του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρεθούν συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

Από την έρευνα προκύπτει ένα νέο στοιχείο που αναφέρει πως ο κυβερνήτης δέχθηκε τηλεφώνημα από μία μυστηριώδης γυναίκα, που χρησιμοποιούσε κινητό με ψεύτικο όνομα.

Ήταν μία από τις τελευταίες κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό του ο Ζαχάριε Αχμάντ Σαχ, πριν από την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι αρχές το αντιμετωπίζουν ως πιθανώς σημαντικό στοιχείο, καθώς όποιος αγοράζει μία κάρτα SIM στη Μαλαισία πρέπει να συμπληρώνει φόρμα στην οποία δηλώνει τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Ο κυβερνήτης Ζαχάριε Αχμάντ Σαχ με τη σύζυγο και τα δύο από τα τρία παιδιά του

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η αστυνομία εντόπισε πως η SIM αγοράστηκε σε ένα κατάστημα στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου διαπίστωσαν πως είχε πουληθεί πολύ πρόσφατα σε κάποια γυναίκα, η οποία όμως είχε δηλώσει ψεύτικη ταυτότητα.

Αυτή η ανακάλυψη επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για πιθανούς συνδέσμους του 53χρονου πιλότου με τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κάρτες SIM που δεν μπορούν να εντοπιστούν. Ολοι οι υπόλοιποι που είχαν μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πριν από την αναχώρηση του αεροπλάνου έχουν ήδη δεχθεί τις ερωτήσεις των αρχών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Mail, οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να ανακρίνουν τη σύζυγο του Σαχ. Έως τώρα περίμεναν από σεβασμό στην κατάσταση, αλλά το FBI πίεζε να γίνουν ερωτήσεις στη γυναίκα με την οποία ο πιλότος είχε τρία παιδιά και έμενε στο ίδιο σπίτι παρότι είχαν χωρίσει.

Το δημοσίευμα της «Daily Mail»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αστυνομία της Μαλαισίας δεν ήθελε να την πιέσει ενώ αγωνιούσε για την τύχη του Σαχ, αλλά το FBI είχε αντίθετη άποψη. «Όλος ο κόσμος ψάχνει για το εξαφανισμένο αεροπλάνο και το πρόσωπο που γνωρίζει τα περισσότερα για την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου που είχε στα χέρια του τις τύχες του Boeing δεν έχει απαντήσει», ανέφερε πηγή που κοντά στους Αμερικανούς ερευνητές.

Οι αρχές ανακάλυψαν το τηλεφώνημα της μυστηριώδους γυναίκας όταν άρχισαν να εξετάζουν το αρχείο των κλήσεων τόσο του κυβερνήτη, όσο και του συγκυβερνήτη, Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ. Ήθελαν να εντοπίσουν όλους τους συνομιλητές των δύο και να τους ανακρίνουν, αλλά ανακάλυψαν το συγκεκριμένο ύποπτο τηλεφώνημα.

Στο μεταξύ, το FBI συνεχίζει να εξετάζει τον προσομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε από το σπίτι του Σαχ, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό η πρώτη έρευνα αποκάλυψε πως είχαν σβηστεί αρχεία. Ο σκληρός δίσκος έχει σταλεί στα εργαστήρια του FBI, στο Κουάντικο, προκειμένου να ανακαλύψουν αν ο πιλότος προσπαθούσε για κάποιο λόγο να καλύψει τα ίχνη του.

zougla



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 03/23/2014 @ 11:58 ΠΜ

    τηλεφωνακι ???τι εχουμε εδώ ???…I'm a victim – Manchurian candidate …

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*