Διαφημίσεις

Share

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών, που ουσιαστικά είναι το πρώτο μεγάλο διαρθρωτικό βήμα της κυβέρνησης – κατ’ εντολή του μνημονίου της τρόικας – τερματίζει, επί του παρόντος, την πολιορκία της Βουλής. Διαβάστε περισσότερα

Η αποχώρησή των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών Δ.Χ. από την πλατεία Συντάγματος μετά από 24 ώρες διαμαρτυρίας θεωρείται απλώς κίνηση τακτικής και όχι παραίτηση από την προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα επαγγελματικά τους κεκτημένα.
Οι εκατοντάδες μεταφορείς έχασαν τη μάχη, αλλά, καθώς λένε, δεν εγκαταλείπουν τον πόλεμο. Η αντίδρασή τους για την κυβερνητική πολιτική εναντίον του κλειστού έως σήμερα επαγγέλματός τους δεν τερματίζεται, αλλά μεταφέρεται στα μπλόκα και τα λιμάνια.
Ήδη νωρίτερα σήμερα έδωσαν ένα πρώτο δείγμα των αγωνιστικών τους προθέσεων με το, καθώς είπαν, συμβολικό κλείσιμο των δύο κύριων οδικών αξόνων που οδηγούν στην πρωτεύουσα από Βορρά και Νότο.
Στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης έκλεισαν για 30 λεπτά τόσο την εθνική οδό προς Λαμία όσο και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που οδηγούν από και προς την Πελοπόννησο.
Η κυβέρνηση, προς το παρόν και κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, τηρεί επιφυλακτική στάση, καθώς είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί τη μετωπική σύγκρουση μαζί τους.
Εξάλλου, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου είναι ατού στα κυβερνητικά σχέδια και μια πλήρη ανοιχτή σκληρή αντιπαράθεση με τους ιδιοκτήτες θα προκαλούσε νέα έξαρση της αρνητικής εικόνας της κυβέρνησης που εδώ και μερικούς μήνες κάνει πρωταθλητισμό στα αντιλαϊκά μέτρα.
Πέρασε το νομοσχέδιο
Με 83 «ναι» και 16 «όχι» υπερψηφίστηκε επί της αρχής του, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πλην του Πάνου Καμμένου καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.

Έξω απο την Βουλή χωρίς τα οχήματα τους για περισσότερες από 24 ώρες

Έξω απο την Βουλή χωρίς τα οχήματα τους για περισσότερες από 24 ώρες

Σε εκκρεμότητα παρέμενε η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ επί του επίμαχου άρθρου 14 του νομοσχεδίου, για το οποίο οι μεταφορείς ζητούν 5ετή μεταβατική περίοδο και τη διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με τον υφυπουργό Υποδομών, Σπύρο Βούγια, να απορρίπτει εκ νέου αλλαγές και να κάνει λόγο για σύνδρομα φοβικού αναχρονισμού αλλά και για παραμορφωτικές πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης που τροφοδότησαν απαράδεκτες βίαιες ενέργειες.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την «για αλαζονεία και αδιάλλακτη στάση σε ένα νομοσχέδιο που είναι ταφόπλακα για χιλιάδες οικογένειες».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος, διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του, καταψηφίζοντας επί της αρχής, διευκρινίζοντας ότι δεν διαφωνεί με το κόμμα του και το άνοιγμα του επαγγέλματος αλλά έχει ενστάσεις με το να δοθούν άδειες σε μη κοινοτικά φορτηγά.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε χθες στις 13:00 από την οδό Πειραιώς

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε χθες στις 13:00 από την οδό Πειραιώς

Σε διευκρινίσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι με το νέο καθεστώς υπάρχει κίνδυνος, τουρκικά φορτηγά αυτοκίνητα, με φτηνά καύσιμα και προϊόντα, να τινάξουν στον αέρα τις αγορές στα νησιά που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές, όπως η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος.
«Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε»
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση εξαγγέλοντας την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Συνεχίζουμε δυνατά» είπε και πρόσθεσε: «Μετά το σημερινό φιάσκο και την απόφαση καρμανιόλα ενημερώνουμε την πολιτεία με τον ίδιο ρυθμό και δεν σταματάμε. Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε».
Νωρίτερα σήμερα
Η Λ. Αμαλίας άνοιξε μετά τις 15:00 μεσημέρι της Τρίτης καθώς οι απεργοί μεταφορείς επικεντρώνουν τις κινητοποιήσεις τους στα λιμάνια και στα μπλόκα που έχουν στήσει επί των εθνικών οδών.
Προπηλακισμοί και πετροπόλεμος
Στις 15:00 οι φορτηγατζήδες προπηλάκισαν τον διοικητή της Τροχαίας Αττικής, όταν εκείνος τους ζήτησε να απομακρύνουν τα δύο φορτηγά που αιφνιδιαστικά πέρασαν και στάθμευσαν επί της Λ. Αμαλίας έξω από την Βουλή. Κάποιοι τον έσπρωξαν για να τον απομακρύνουν και του πέταξαν καφέδες. Οι πλέον θερμόαιμοι μεταξύ των διαδηλωτών πέταξαν πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ λίγο πριν τις 14:00.

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή

Αποκλεισμένοι δρόμοι και κυκλοφοριακό χάος
Στις 13:00 το μεσημέρι απέκλεισαν αιφνιδιαστικά τα δύο ρεύματα της Ε.Ο., το ρεύμα προς Αθήνα στη Λ. Καβάλας, στο ύψος της γέφυρας του Σκαραμαγκά, αλλά και την έξοδο προς Κόρινθο στο ύψος της Μαγούλας, καθώς και τα δύο ρεύματα στα διόδια της Ελευσίνας.
Επιθέσεις σε τηλεοπτικά συνεργεία
Η προσπάθεια τους να αποκλείσουν το Σύνταγμα από την πρόσβαση των αυτοκινήτων σήμερα λίγο μετά τις 09:00 το πρωί δημιούργησε συνθήκες έντασης μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών και των ανδρών της Αστυνομίας, καθώς οι μεταφορείς απαγόρευσαν ακόμα και την αναστροφή στα λεωφορεία, και τα Ι.Χ. που εγκλωβίστηκαν στη Λ. Αμαλίας, καθώς η διακοπή έγινε χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Έμειναν έξω από τη Βουλή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας

Έμειναν έξω από τη Βουλή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας

Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένταση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, ενώ απαίτησαν να απομακρυνθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία του ALTER και του MEGA.
Ολονύκτια διαμαρτυρία
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι μεταφορείς παρέμειναν έξω από τη Βουλή, εν όψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής και παρακολουθούσαν τη συζήτηση από γιγαντοοθόνες.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *