ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη στην Τουρκία

· Κατοχικά Νέα

Έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη στην Τουρκία
Η τουρκική κυβέρνηση είναι σε κόκκινο συναγερμό, λόγω της προσέγγισης στα τουρκικά σύνορα της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, γράφει το Βαλκανικό Περισκόπιο επικαλούμενο δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υφυπουργός του Τουρκικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT), Χακάν Φιντάν, ο διοικητής των τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, Χουλούσι Άκαρ και ο διοικητής της Χωροφυλακής Σερβέτ Γιορούκ, συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν στα σύνορα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση αξιολογείται η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος, να κλείσει τους εμπορικούς δρόμους για τους Τούρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης στην κυβερνητική συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε η δημιουργία ενός στρατοπέδου προσφύγων χωρητικότητας 20 χιλιάδων ατόμων για φιλοξενία προσφύγων από το βόρειο Ιράκ.

Πρόσθετες πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε, επίσης, αξιολόγηση- βάσει των στοιχείων της MİT, της γενικότερης κατάστασης των κουρδικών ένοπλων οργανώσεων όπως είναι το PKK και το PYD στη Συρία, καθώς και η δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα τουρκικά στρατεύματα κοντά σε περιοχές που συνορεύουν με το Ιράκ και τη Συρία, στη νότια Τουρκία. Τώρα, γιατί εμείς δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά που διαρρέουν οι Τούρκοι και υποψιαζόμαστε ότι κάποιο άλλο παιχνίδι παίζει ο Ερντογάν και η παρέα του;

tribune.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πλήθος στην Ινδία – εικόνα αρχείου, όχι από σημερινή διαδήλωσηFEATURED

Ινδία: Μαζικές διαδηλώσεις και πορεία στο Ανώτατο Δικαστήριο – Σφοδρή σύγκρουση για τους εκλογικούς καταλόγους

Μνημείο στην Πιονγκγιάνγκ – εικόνα αρχείουFEATURED

Βόρεια Κορέα: Πολλαπλές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων – Ένας πέταξε πάνω από 900 χιλιόμετρα

Σχολικό κτίριο – εικόνα αρχείου, όχι το σχολείο στη ΓαλλίαFEATURED

Γαλλία: 14χρονος πυροβόλησε διευθυντή και καθηγητή σε σχολείο κοντά στη Μασσαλία – Δύο τραυματίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *