Διαφημίσεις

Με βάση τους σεισμούς που έγιναν και γίνονται στη βόρεια Πελοπόννησο, τη Κρήτη αλλά και τη Κοζάνη, ο καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πάτρας Άκης Τσελέντης, δήλωσε και πάλι πως ίσως ως τα τέλη του 2013 η χώρα μας να βιώσει έναν μεγάλο σεισμό.

Επιμένει σε αυτή του τη δήλωση και επίσης τόνισε ορισμένα πράγματα για το πως εκτονώνεται η όλη σεισμική ενέργεια αλλά και το πως αυτή δεν εκτονώνεται.

Για τους σεισμούς στο Αίγιο και τη βόρεια Πελοπόννησο …

Το φαινόμενο είναι αρκετά ενδιαφέρον και προβληματίζει. Εχουμε τοποθετήσει αρκετά όργανα στην περιοχή, καθώς εκεί φιλοξενούνται μεγάλα ρήγματα όπως της Ελίκης.

Έως τώρα δεν έχουμε σεισμολογικό στοιχείο που να δείχνει ότι πρόκειται για προσεισμική ακολουθία, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περάσαμε μια περίοδο διετούς σεισμικής «ησυχίας», ιδιαίτερα σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από σεισμικό δυναμικό. Είναι καλό ορισμένες φορές να υπάρχει σεισμική δραστηριότητα, ώστε να εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια.

Τι λέει για την εκτόνωση ή μια της σεισμικής ενέργειας από τους σεισμούς ;;

H εκτόνωση δεν επέρχεται με σεισμούς κάτω από 4,0R. Φανταστείτε ότι ένας σεισμός των 4,0R είναι 33 φορές μεγαλύτερος από έναν σεισμό των τριών Ρίχτερ.

Γιατί να περιμένουμε ισχυρό σεισμό ως τα τέλη του 2013;;

Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι πρέπει πάντα να έχουμε το νου μας για να μη βρεθούμε απροετοίμαστοι. Στατιστικά, είναι πιθανό να βιώσουμε ισχυρό σεισμό το 2013. Ο τελευταίος ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα ήταν τον Απρίλιο του 2011 στην Κρήτη.

Δεν λαμβάνεται υπόψη ο σεισμός των 5,8R, οποίος έγινε πρόσφατα, αλλά λαμβάνονται υπόψη η σεισμοί άνω των 6,0R.

Το τραγικό είναι ότι η σεισμική πολιτική στην Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί τελείως. Οι όποιες προσπάθειες γίνονται, επαφίενται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

14 σχόλια στο “Άκης Τσελέντης: Ίσως βιώσουμε μεγάλο σεισμό ως τα τέλη του 2013”
  1. στατιστικα αναμαινεται (και εχει αργησει) ο τριτος παγκοσμοιος.

    (εχω πολλες φορες συζητησει με φιλους, αν η στατιστικη ειναι επιστημη)

    1. Η στατιστικη ειναι επιστημη. Το αν θα συμβει τριτος παγκοσμιος ή μεγαλος σεισμος στην ελλαδα ειναι αλλο θεμα

  2. Τους κόψανε τις επιδοτήσεις και βγαίνουν και φοβίζουν τον κόσμο. Είναι απλά αλήτες. Τι να το κάνω αφού γίνει ο σεισμός να βγαίνουν να λενε το μέγεθος που πάντα το μαγειρεύουν γιατί η εντολή είναι να μην πληρώνονται αποζημιώσεις (όπως το 1999 που τον έριξαν κάτω απο 6 για να μην πληρώσει το κράτος)

    1. Ποτε μη λες ποτε,φιλε μου.. και γαλλικες εφημερθδες τα λενε και ενας σεισμος δε θα ηταν περιεργος,μετα απο τοσο καιρο που εχει ν;α γινει

  3. Έρχεται πόλεμος,
    γενικός,
    φοβερός
    και ανθρωποκτονικός
    προπομπός αυτού μέγας σεισμός
    τεκτονικός .
    Μην αμφιβάλλεις, θα συμβεί αυτός
    θα ναι και καταστροφικός .

    Γρηγορείτε , γρηγορείτε , γρηγορείτε ,

    έρχεται σεισμός , δυνατός ,εδώ στην χώρα αυτή ,όμοιο , δεν θα ξαναδείτε ,
    Γρηγορείτε , γρηγορείτε , γρηγορείτε ,
    Θα έρθει σεισμός ,
    Μέγας και συνταρακτικός
    Από κανέναν ανεκτός ,
    Θα είναι υπερφυσικός ,
    Θα σε βρει ίσως , όταν τρως ,
    ΄Η όταν κοιμάσαι , δυστυχώς .
    Κοίτα να ετοιμάζεσαι ,
    Την ψυχή σου δεν την νοιάζεσαι ;
    Κάνε τον Σταυρό σου διαρκώς ,
    Συχνότερα από όταν τρως .

    Ο Χριστός μόνο μετάνοια ζητεί ,
    Και ο καθένας , δύναται , να σωθεί .
    Όταν , αισθανθείς την δόνηση ,
    Κάνε τον Σταυρό σου και από Μένα τον Χριστό , δεν θα αισθανθείς , καθόλου περιφρόνηση .
    Όχι μόνο θα σωθείς ,
    Από τα ερείπια , εσύ βγεις ,
    Και ούτε , που θα σκονιστείς ,
    Αλώβητος και όρθιος μόνος , θα σταθείς ,
    Και θα απορείς .
    Του Λόγου αυτού Εγγυητής είναι ο Χριστός , ο Λυτρωτής .
    Με τον Χριστό , τα πάντα δύνασαι να δεις .
    Και ας μην δύνασαι ,ούτε μια τρίχα από την ίδια σου , την κεφαλή ,
    Να μετατρέψεις , το χρώμα , από αυτή .
    Πίστη , μόνο θέλω , δυνατή .

  4. Γιατι ρε σαχλαμαρα χρησιμοποιεις το ονομα του Χριστου και γελειοποιεις ολο το μεγαλειο του.Ηλιθιε!!!!Θες να πεις κατι πες το απλα και οχι με ποιηματακια που υποβιβαζουν την αξια μιας πιστης?

  5. narkwtika pernete???to arthro leei gia seismous kai eseis milate gia pagosmious kai o allos sth mesh brizei tous episthmones pou kanoun th douleia tous……….otan esu papara pineis kafe sto mpalkoni sou kai ksuneis ta arxidia sou grafontas malakies edw kapoioi douleuoun opote ligo sebasmos den blaptei rempeske ok???

  6. Οι επιστήμονες δεν προφητεύουν, τεκμηριώνουν και αποδεικνύουν….
    'Ίσως βιώσουμε", ίσως και να μη βιώσουμε. Όπως και νάρθει, μέσα είμαστε!

  7. Πέρισυ περίμενε τον μεγάλο σεισμό μέχρι τέλους του 2012, αλλά δεν ήρθε. Του έδωσε λοιπόν παράταση ενός χρόνου και, αν πάλι δεν έρθει, θα του ξαναδώσει παράταση μέχρι τέλους του 2014. Ή μήπως πιστεύετε, ότι θα σταματήσει να εκτιθεται ως επιστήμονας;
    Για του λόγου το αληθές διαβάστε: http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=111118&artTitle=tselentis_perimeno_seismo_mesa_sto_2012_

  8. Για να μην είμαι άδικος, το σχόλιο 14/10/13 02.09 π.μ. γράφτηκε με την παραδοχή ότι μεγάλος σεισμός θεωρείται, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, όταν έχει μέγεθος 7,0-7,9 R. Αν ο κ. καθηγητής ενοούσε μεγάλο σεισμό της τάξεως 6,0 – 6,5 R, τότε ο σεισμός της Κρήτης τον δικαίωσε. Όμως, σεισμοί αυτού του μεγέθους είναι σχετικά συχνοί στον ελλαδικό χώρο, και ειδικότερα στο ελληνικό τόξο, οπότε δεν αποτελεί είδηση το να τους "περιμένει" ένας ειδικός επιστήμονας.

  9. ακούστε γιατί εγώ δεν φοβάμαι τους σεισμούς και δεν πιστευω σε αυτές της μαγαλανείες για μεγάλο σεισμό.αυτό είναι φυσικό φαινόμενο και δεν μπορεί κανείς να το προβλεψει γι αυτο σταματηστε να πανικοβαλετε το κοσμο αντε πια!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *