ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια η Μέρκελ

· Κατοχικά Νέα

Την ώρα που «εργάζεται» για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους και εμφανίζεται ως «φίλη» της χώρας μας, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ δεν παραλείπει να… θυμίσει σε όλους ότι, πέρα και πάνω απ’ όλα, είναι… Γερμανίδα. Έτσι λοιπόν, σε συνέντευξή της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT), εν όψει της επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ, η κυρία Μέρκελ φρόντισε να «υπενθυμίσει» ότι η χώρα της έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο (σ.σ. της ΕΕ) εξαιτίας αυτού.

Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα».
«Όλα αυτά πρέπει να επιλυθούν, αλλά, εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες, δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική από άλλες χώρες» πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.
Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος αποκαλεί «Μακεδονία» τα Σκόπια. Το είχε πράξει και το καλοκαίρι του 2007, στην Αθήνα, σε συνάντησή της με τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.
Στη Γερμανία, άλλωστε, είναι γνωστό ότι υπάρχει ισχυρό φιλοσκοπιανό λόμπι, του οποίου η κυρία Μέρκελ «οφείλει», συχνά – πυκνά, να «χαϊδεύει τ’ αυτιά» με τις δηλώσεις της…

Πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αρχαίο ελληνικό άγαλμα στο header των Κατοχικών ΝέωνFEATURED

Τα Κατοχικά Νέα αλλάζουν: Πώς λειτουργούν πλέον το BREAKING, το LIVE, τα στατιστικά, η συμμετοχή — και τι έρχεται στη συνέχεια

ΔΙΕΘΝΗ

Ο κόσμος χωρίς εφεδρείες: Η αθέατη ενεργειακή κρίση που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας

ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Η Συμπαντική Καταγωγή του Χριστού και η Μεγαλύτερη Γενετική Σκευωρία της Ιστορίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά