Ύψιστο συναγερμό επιπέδου 3 κήρυξε ο ΟΗΕ για το Ιράκ

Ύψιστο συναγερμό επιπέδου 3 κήρυξε ο ΟΗΕ για το Ιράκ

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του σε ό,τι αφορά την ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ, λόγω της ταχύτατης προέλασης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βορρά.


Κούρδοι αξιωματούχοι στην επαρχία Ντοχούκ έκαναν λόγο για τουλάχιστον 150.000 πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται εκεί, γεγονός που έχει εξαντλήσει τον ντόπιο πληθυσμό που προσπαθεί να τους παράσχει τροφή.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι δεν θεωρούν πιθανή μια αποστολή διάσωσης των χιλιάδων προσφύγων που έχουν καταφύγει στο όρος Σιντάρ.

Σημείωσαν ωστόσο ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει τους Ιρακινούς οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους από την έναρξη της τελευταίας εσωτερικής κρίσης στη χώρα σε 1,2 εκατομμύρια.

Ο οργανισμός κήρυξε «Συναγερμό Επιπέδου 3», ο οποίος «θα διευκολύνει την κινητοποίηση επιπρόσθετων πόρων σε αγαθά, πόρους και υλικό ώστε να υπάρξει η πλέον αποτελεσματική κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών των πληθυσμών που έχουν εκτοπιστεί βιαίως», ανέφερε ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ Νικολάι Μλαντένοφ.

Ρίψεις φαγητού και νερού, όπλα στους Κούρδους

Η κατάσταση των προσφύγων που βρίσκονται στο όρος Σιντζάρ παραμένει κρίσιμη, πρόσθεσε.

Εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων, πολιορκούνται σε περιοχές του όρους, μεταξύ άλλων μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι.

Αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας τις τελευταίες νύκτες.

naftemporiki.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *