Διαφημίσεις

Το «μπάχαλο» που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση αποκαλύπτει το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιτζή, που επιδόθηκε χθες στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία…

της ετήσιας έκθεση πεπραγμένων του 2010, 29 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, 398 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διενεργήθηκαν 4.199 έλεγχοι από τα σώματα και τις υπηρεσίες Ελέγχου και Επιθεώρησης.
Το πόρισμα αποκαλύπτει όργιο διαφθοράς και ατιμωρησίας στις ΔΟΥ, ανείσπρακτους φόρους από το 2009, μη επιβολή προστίμων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και ότι δεν έχουν εισπραχθεί τέλη κυκλοφορίας από το …1995!
Οι απλοί πολίτες και κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν το ένα τρίτο του εισοδήματός τους σε φόρους, κάποιοι “φίλο锨εφοριακών όμως δεν έχουν πληρώσει ούτε τέλη κυκλοφορίας από το 1995.
Σχεδόν οι μισές εφορίες, δεν εισπράττουν τους φόρους που θα έπρεπε, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν επιβάλλουν καν πρόστιμα για να τα εισπράξουν και κάποιες εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους από το 2009. Ούτε έναν έλεγχο δηλαδή από τότε που υπογράφηκε το επαχθέστατο για τους μισθωτούς Μνημόνιο.
Στην ετήσια έκθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται στη δραστηριότητά του, κατά το 2010, στις νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε, με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και στην άσκηση της πειθαρχικής δικαιοδοσίας του, στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου των δημοσίων υπαλλήλων.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:
• Υπηρεσιακό Συµβούλιο Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο, η οποία ως προϊσταµένη του Γραφείου Πολεοδοµίας χειρίστηκε υποθέσεις του συζύγου της και υπέγραφε τις οικοδοµικές άδειες των οποίων µελετητής µηχανικός ήταν ο ίδιος ο σύζυγος της, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων.
• ∆ιοικητικό Συµβούλιο Γενικού Νοσοκοµείου δεν επέβαλε ποινή σε γιατρό ο οποίος παραπέμφθηκε και δικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
• Διοικητικό Συμβούλιο Γενικού Νοσοκομείου δεν επέβαλε ποινή σε εφηµερεύoντα ιατρό χειρουργικής κλινικής, ο οποίος αν και διαπίστωσε ότι ασθενής που εισήλθε στο Νοσοκοµείο ήταν πολυτραυµατίας εξαιτίας τροχαίου ατυχήµατος, δεν επιλήφθηκε άµεσα για τον απαραίτητο διεξοδικό κλινικό εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να αντιµετωπιστεί έγκαιρα η κατάσταση της υγείας του.
• Υπηρεσιακό Συµβούλιο Περιφέρειας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο που παραπέμφθηκε για σκάνδαλο με την εκμίσθωση εκχιονιστικών μηχανημάτων.
• Το Γ΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ Αττικής τιμώρησε με την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών και στέρηση των αποδοχών υπάλληλο σε βάρος της οποίας είχε καταλογιστεί μετά από σχετικό έλεγχο το ποσό των 16.045.138 ευρώ που υπήρξε η ζημιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω διαχειριστικών ατασθαλιών
• Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν επέβαλε καμία ποινή στον υπάλληλο ο οποίος επέτρεψε το 2009 την πτήση του ελικοπτέρου με το οποίο απέδρασε ο Παλαιοκώστας στις φυλακές Κορυδαλλού.
• Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών δεν επέβαλε καμία ποινή σε τελωνιακό ο οποίος είχε παραπεμφθεί για λαθρεμπόριο.
• Δεν επιβλήθηκε καμία ποινή σε βάρος υπαλλήλων Πανεπιστημίου οι οποίοι υπεξαιρούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης και το διοχέτευαν παράνομα στην αγορά, μ’ αποτέλεσμα να επέλθει οικονομική ζημιά ύψους 7.000.000 ευρώ.
• Υπηρεσιακό Συμβούλιο Νομαρχίας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο Πολεοδομίας που συνελήφθη να χρηματίζεται με το ποσό των 6.000 ευρώ για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτου.
• Η προσωρινή παύση έξι μηνών επιβλήθηκε σε υπάλληλο της υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε εμπλακεί σε κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων.
• Δεν τιμωρήθηκε καν από το Υπηρεσιακό Συµβούλιο ΟΤΑ Δυτικής Αττικής υπάλληλος δήµου, ελεγκτής εσόδων – εξόδων ο οποίος παραπέµφθηκε για έλλειµµα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων σε ∆ΟΥ, το οποίο διαπίστωσαν Οικονοµικοί Επιθεωρητές που πραγµατοποίησαν διαχειριστικό έλεγχο για τα οικονοµικά έτη 2000, 2001, 2002 και 2003.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek