Όπλο λέιζερ με το όνομα ΑΤΗΕΝΑ αχρήστευσε φορτηγό από ένα μίλι μακριά!

Όπλο λέιζερ των 30 KW της Lockheed Martin, αχρήστευσε με επιτυχία τη μηχανή ενός φορτηγού κατά τη διάρκεια σχετικής δοκιμής, επιδεικνύοντας, όπως αναφέρει η εταιρεία, τις ολοένα και αυξανόμενες δυνατότητες ακριβούς προστασίας στρατιωτικών δυνάμεων και σημαντικών υποδομών.

Το εν λόγω σύστημα είναι γνωστό ως «Αθηνά» (ΑΤΗΕΝΑ- Advanced Test High Energy Asset) και διέτρησε το κάλυμμα, χτυπώντας τον κινητήρα μέσα σε δευτερόλεπτα, από απόσταση άνω του ενός μιλίου. Το φορτηγό βρισκόταν σε δοκιμαστική πλατφόρμα, με τη μηχανή αναμμένη, προκειμένου να εξομοιωθούν πραγματικές συνθήκες.

«Τα λέιζερ οπτικών ινών φέρνουν επανάσταση στα συστήματα κατευθυνόμενης ενέργειας» αναφέρει ο Κεόκι Τζάκσον, chief technology officer της Lockheed Martin. «Επενδύουμε σε κάθε τμήμα του συστήματος- από τα οπτικά και τον έλεγχο ακτίνας μέχρι το ίδιο το λέιζερ- για να βελτιώσουμε το μέγεθος, το βάρος και την αποδοτικότητα όσον αφορά στην ενέργεια. Το τεστ αυτό αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα όσον αφορά στην παραγωγή ελαφρών και ανθεκτικών οπλικών συστημάτων λέιζερ για στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πλοία και οχήματα».

Το ATHENA βασίζεται στο οπλικό σύστημα ADAM (Area Defense Anti-Munitions) που είχε ήδη αναπτυχθεί από την αμερικανική εταιρεία και είχε δοκιμαστεί εναντίον μικρών θαλάσσιων και ιπτάμενων στόχων. Περιλαμβάνει το λέιζερ ίνας ALADIN (Accelerated Laser Demonstration Inititative) που είχε επίσης αναπτυχθεί από την ίδια εταιρεία.

ΠΗΓΗ


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

6 thoughts on “Όπλο λέιζερ με το όνομα ΑΤΗΕΝΑ αχρήστευσε φορτηγό από ένα μίλι μακριά!

 1. Ανώνυμος says:

  Δεν απεχουμε πολυ απο τα robot οι χωρες που θαα κατεχουν οπλικα συστηματα λειζερ δεν θα τα πουλησουν σε αλλα κρατη

 2. Ανώνυμος says:

  ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΑ
  ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

 3. Ανώνυμος says:

  Καθαρη εφευρεση του Γεωργιου Γκιολβα αλλη μια προδοσια του δηθεν εθνοπατερα Καραμανλη απο τοτε ειναι δοσμενη στην Μοσαντ

 4. mohamet says:

  άχρηστα πράγματα υπάρχουν και καλύτερα έχουν μειονέκτημα
  και την λύση την έχω εγώ.αλλά θα την δώσω όταν χρειαστεί φιλάκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *