10:50 - 25/07/2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ! Χιλιάδες νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στην Παμβώτιδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ! Χιλιάδες νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στην Παμβώτιδα

Χιλιάδες νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στα νερά από την παραλίμνια περιοχή μέσα στην πόλη κάτω από κάστρο, μέχρι το χωριό Καστρίτσα, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ψαράδων, η εμφάνιση των νεκρών ψαριών, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο παρελθόν από τον Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας, στην λίμνη συνήθως επικρατούν ανοξικές και υποξικές συνθήκες, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου, που παρατηρείται λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του φυτοπλαγκτόν αφενός και αφετέρου της απουσία φυτών στον πυθμένα, ώστε να γίνει φωτοσύνθεση και να παράγουν οξυγόνο.

Μιλώντας στο Αθηναικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας, είπε αν πρόκειται για αιφνίδια κρούσματα θανάτου, θα πρέπει να διερευνηθεί από τι έχει προέλθει αυτό το σοκ στο οικοσύστημα. Να σημειωθεί ότι η λίμνη, σε ορισμένα σημεία, παρουσιάζει μαύρες κηλίδες, ενώ η δυσοσμία που αναδύεται από το νερό είναι έντονη.

Την προηγουμένη εβδομάδα, στα παραλίμνια χωριά του δήμου Ιωαννιτών, η δυσοσμία ήταν ανυπόφορη, ενώ όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ασυνείδητοι άδειασαν στα νερά της λίμνης βοθρολύματα, που εντοπίστηκαν στην περιοχή κοντά στη Μονή Δουραχάνης. Μάλιστα τότε, οι ντόπιοι ψαράδες προειδοποιούσαν ότι ήταν μεγάλος ο κίνδυνος να έχει χαθεί ο γόνος των ψαριών της φετινής χρονιάς. Απαντήσεις στα αίτια του θανάτου των ψαριών, θα δώσουν οι ειδικές αναλύσεις που θα γίνουν.

Φωτογραφίες από το epiruspost.gr

toxwni.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Το ίδιο έγινε πρόσφατα στη λίμνη Βιστονίδα. Δεν μπορεί να είναι άσχετα τα γεγονότα μεταξύ τους. Ψάξτε το!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί