Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:57 - 27/03/2015

Υεμένη: Ο Μ.Ομπάμα προσκυνά τον ‘σουλτάνο’ Ρ.Τ.Ερντογάν για να πολεμήσει το σιιτικό τόξο και η Τεχεράνη προειδοποιεί με ‘αιματοχυσία’

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σκηνικό γενικευμένης σύρραξης, που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή, στήνεται στον Κόλπο. Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα για «αιματοχυσία» εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στην Υεμένη, ενώ το Πακιστάν ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει απαντώντας με στρατιωτικά μέσα σε οποιαδήποτε μορφή απειλής εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως πολεμικά τους σκάφη, τα οποία βρίσκονται στον Κόλπο, είναι έτοιμα να επέμβουν εάν χρειαστεί στην Υεμένη, ενώ ο Μ.Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν (ναι, αυτόν που έχει ξεφτιλίσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ και τον ίδιο τον πρόεδρό τους) και τον παρακάλεσε να σταθεί υπερ του συνασπισμού που μάχεται το σιιτικό τόξο.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohammad Javad Zarif, αντιδρώντας στους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη δήλωσε πως οι αεροπορικές επιθέσεις στη χώρα το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι η αύξηση των ανθρώπινων απωλειών.

«Η στρατιωτική δράση από το εξωτερικό στην Υεμένη συνιστά παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας ενώ στρέφεται και κατά των πολιτών της. Αυτή δε θα έχει άλλο αποτέλεσμα πλην αυτό,δηλαδή μιας ακόμη αιματοχυσίας και περισσότερους θανάτους.

Έχουμε προειδοποιήσει τις χώρες στην περιοχή αλλά και τη δύση να είναι προσεκτικές και να μην παίζουν παιγνίδια ούτε να υποστηρίζουν την al-Qaeda και την ISIS», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Ιρανός υπουργός.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Houthi, που υποστηρίζονται από το Ιράν, Mohammed al-Bukhaiti απεκάλεσε τις επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας ως «κήρυξη πολέμου στην Υεμένη» προσθέτοντας ότι οι αναφορές ότι ο αρχηγός τους Mohamed Ali al-Houthi είναι τραυματίας είναι ψευδείς.

Στην πολεμική σύγκρουση, όμως, στην Υεμένη παρενέβη και η Τουρκία τασσόμενη με το πλευρό της Σαουδικής Αραβίας επικρίνοντας την Τεχεράνη με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί το Ιράν ότι επιχειρεί να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή.

«Υποστηρίζουμε την επιχείρηση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Το Ιράν καταβάλλει προσπάθειες να κυριαρχήσει στην περιοχή. Πώς μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό;» διερωτήθηκε ο Ρ.Τ..Ερντογάν προτού αξιώσει το Ιράν, μια χώρα που γειτνιάζει με την Τουρκία, να «αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από την Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ».

Επιχειρώντας άλλη μια φορά να ανακατευθεί στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, ο Ερντογάν απείλησε το Ιράν λέγοντας:

«Το Ιράν πρέπει να αλλάξει νοοτροπία. Οι ενέργειές του στην περιοχή ξεπερνούν τα όρια της υπομονής. Αυτές οι δραστηριότητες προκάλεσαν τη δυσφορία τόσο της Σαουδικής Αραβίας όσο και των χωρών του Κόλπου».

Παράλληλα και σε συνομιλία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τον Ρ.Τ. Ερντογάν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη στρατιωτική επιχείρηση μιας συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον των δυνάμεων των Houthi, οι οποίοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν στην εξουσία τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ali Abdullah Saleh.

defencenet



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*