ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

Η Αμερική θέλει να σφίξει περισσότερο τη θηλιά γύρω από τη Ρωσία και βάζει και άλλες χώρες στο κόλπο τη συμμαρχίας εναντίον της. Ο Πούτιν όμως δεν αστειεύεται. Το κλίμα πολέμου στα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ύστερα από τις ασκήσεις που πραγματοποιεί η συμμαχία στα Βαλτικά κράτη είναι πλέον έντονο…

Το ρεπορτάζ του defencenet.gr μας μεταφέρει τις νέες, συγκλονιστικές εξελίξεις.

Οι ασκήσεις ουσιαστικά σχηματοποιούν μια «γραμμή» με επιθετική διάταξη κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας την ώρα που η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια σε τουλάχιστον 9 διαφορετικές ζώνες ώρας σε όλη την επικράτειά της.

Ταυτόχρονα η Ρωσία απεύθυνε σκληρή ανακοίνωση προν την Δανία, (τη χώρα που κατά δήλωση της πρωθυπουργού της «κρατά τα πιλοτήρια των F-16 της… ζεστά») να μην συμμετάσχει στην αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ καθώς το Ναυτικό της χώρας θα βρεθεί στο στόχαστρο των πυρηνικών πυραύλων της ρωσικής Αεροπορίας!
Την αυστηρή αυτή προειδοποίηση έδωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Δανία Mikhail Vanin: «Δεν νομίζω ότι οι Δανοί έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως τις επιπτώσεις εάν η Δανία συμμετάσχει στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα. Εάν αυτό συμβεί τότε τα πολεμικά σκάφη του Ναυτικού της χώρας αυτόματα γίνονται στόχοι για τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους» δήλωσε ο Vanin εννοώντας προφανώς τα αντιπλοϊκά βλήματα των Tu-22M3 που μπορούν να φέρουν και πυρηνική κεφαλή.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η έτσι η Δανία θα μεταβληθεί σε απειλή για τη Ρωσία και οι σχέσεις της Κοπεγχάγης με τη Μόσχα θα επιδεινωθούν ραγδαία.

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Martin Lidegaard απέρριψε τις δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή ως απαράδεκτες σπεύδοντας να πει πως η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ είναι ένα αμυντικό σύστημα και ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στο επιδιωκόμενο καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.
Η Δανία έχει εκφράσει την επιθυμία να εντάξει πολεμικά της σκάφη στο αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ, αλλά ύστερα από την αυστηρή ρωσική προειδοποίηση θεωρείται σίγουρο πως θα το ξανασκεφτεί.

Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ με ασκήσεις στις βαλτικές Δημοκρατίες που ξεκίνησαν στην Λιθουανία και πρόκειται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες δύο Δημοκρατίες, έχει μεταφέρει τουλάχιστον 120 Τεθωρακισμένα οχήματα μεταξύ των οποίων άρματα μάχης Μ1Α2 και ΤΟΜΑ M2A3 Bradley στη Λετονία για την πραγματοποίηση των ασκήσεων αυξάνοντας περαιτέρω το κλίμα έντασης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Α. Ευρώπης.

Αυτό γιατί οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ, με κλάσμα των δυνάμεων που έχουν κινητοποιήσει οι Ρώσοι, αλλά παρά το γεγονός αυτό η πραγματοποίησή τους δίπλα ακριβώς στα σύνορα με τη Ρωσία στοχεύουν κατά πολλούς απερίσκεπτα στον να δοκιμάσουν την ρωσική υπομονή και ψυχραιμία.
Και απερίσκεπτα γιατί το ΝΑΤΟ σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θε΄4ση να ελέγξει και να αντιμετωπίσει μια ρωσική αντίδραση. Με άλλα λόγια οι επιτελείς του ΝΑΤΟ παίζουν με τη φωτιά.

Η Ρωσία την ίδια ώρα συνεχίζει τις μεγάλες ασκήσεις που πραγματοποιεί από τον Αρκτικό μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και από την ρωσική Άπω Ανατολή μέχρι τη Βαλτική Θάλασσα έχοντας κινητοποιήσει 76.000 προσωπικού, 10.000 οχήματα κάθε είδους 65 πολεμικά σκάφη, 15 υποβρύχια και 200 μαχητικά και ελικόπτερα.
Ταυτόχρονα και ενώ το ΝΑΤΟ κατακρίνει τις ασκήσεις της Ρωσίας ότι συνιστούν αποσταθεροποιητικό παράγοντα για τις δικές του αναφέρει ότι αποτελούν «εκπαιδευτικές δραστηριότητες ρουτίνας».

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

  1. Ανώνυμος says:

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ …ΠΑΛΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΗΓΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΓ. ΣΤΗΝ ΠΕΝΘΑΗΜΕΡΗ [ ΣΥΝ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ] ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΕΛΙΟ [ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ] ΘΑ ΠΕΣΕΙ…

  2. Ανώνυμος says:

    Καλά όλα αυτά αλλά οι δημοσιογράφοι που έμειναν στη Μόσχα τι έχουν να πουν; Τελικά ο Πούτιν είναι ζωντανός ή μας κυβερνάει ο σωσίας του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *