Διαφημίσεις

Share

Καθώς η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση το κόστος το πληρώνουν όλοι και κυρίως οι ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες: οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι απολυμένοι και φυσικά οι νέοι. Διαβάστε περισσότερα

Ιδιαίτερα οι νέοι αντιμετωπίζουν κλειστές πόρτες και ένα ζοφερό μέλλον. Η ύφεση μετατρέπεται σταδιακά σε κοινωνική κρίση και αυτό θα εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Πολλοί θα υποφέρουν από κατάθλιψη και ορισμένοι θα εκδηλώσουν βίαιη συμπεριφορά. Το πολιτικό σύστημα και όλοι οι θεσμοί θα κλονιστούν επικίνδυνα και η βία θα αυξηθεί. Το χειρότερο δε, είναι ότι θα αυξηθεί το μέρος του πληθυσμού που θα ανέχεται και ενδεχομένως θα επικροτεί τη βίαιη συμπεριφορά όσων νιώθουν ότι αδικούνται. Γιατί όμως υπάρχει αυτή η αίσθηση της αδικίας; Διότι δεν υπάρχει τιμωρία των ενόχων. Κοινή πεποίθηση είναι ότι οι πολιτικοί φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης και ότι «στο κόλπο» είναι αναμεμειγμένοι οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι δικαστές, ο Τύπος και όλοι όσοι συμμετέχουν στη διαχείριση της εξουσίας στην Ελλάδα, καθώς αυτοί εκπροσωπούν «το σύστημα».
Για να μειωθεί η αίσθηση της αδικίας και η οργή αλλά κυρίως για να μη διαλυθεί εντελώς η κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση αλλά και «το σύστημα» πρέπει να αναζητήσουν τους πραγματικούς ενόχους για την κατάσταση και να τους τιμωρήσει.
Η κραυγή «δώστε πίσω τα κλεμμένα» δεν αφορά στην κυριολεξία μόνον αυτούς που έκλεψαν, αλλά και όλους όσοι ωφελήθηκαν από την κακοδιοίκηση και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Αφορά, δηλαδή, τους πολύ υψηλά αμειβόμενους τραπεζίτες που εισέπρατταν τεράστια μπόνους- δυσανάλογα μεγάλα για την ελληνική πραγματικότητα- και τώρα «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια» των επιχειρήσεων και των δανειοληπτών, τους μεγαλογιατρούς που δεν έκοβαν αποδείξεις και εισέπρατταν φακελάκια, τους μεγαλοδικηγόρους που «τηλεδίκαζαν», τους δημοσιογράφους-τηλεοπτικούς σταρ που δεν αποκάλυψαν τη σαπίλα του συστήματος και αμείβονταν με κολοσσιαίους μισθούς από τα κανάλια, τους δικαστές που δεν επενέβησαν, τους συνδικαλιστές που δεν προστάτευσαν «το ποίμνιό τους» και εισέπρατταν μη εργαζόμενοι.
Oλοι αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο της κοινωνίας και ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουν από την οργή του λαού είναι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να «μαζευτούν». Δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό, ακόμη και οι περισσότεροι θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως ζούσαν πριν από την κρίση. Δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή που φέρνει αυτή η κρίση. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αντιληφθεί πρώτος την κατάσταση και να κατευθύνει και «το σύστημα». Αν δεν το κάνει, το κόστος για την ελληνική κοινωνία θα είναι τεράστιο.
http://www.tovima.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *